A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Paste cu branza de burduf la...

Postat de: gurita_ta2005 in Paste

Pastele se pun in vasul de la multicooker, se acopera cu apa, se pune sare si un strop de ulei de masline si se seteaza functia de paste, se lasa cam 6-8 minute. Se pot gusta intre timp daca nu...Citeste continuarea

Eierpunsch Mamma Mia

Postat de: cris2711 in Bauturi

Intai se pregateste frisca din smantana lichida, intaritor de frisca si un zahar vanilat.Se pune la rece. Zaharul brun si lichiorul se pun intr-o oala la foc mijlociu. Se mixeaza in oala in...Citeste continuarea

Hummus

Postat de: sebirizescu in Aperitive / Garnituri

Nautul se clateste sub jet de apa si se pune in blenderul Oster. Se pun condimentele si usturoiul pisat. Treptat se adauga apa in timp ce pornim blenderul la viteza a 2-a pana devine pasta....Citeste continuarea

Potcoave ala Cleme

Postat de: Adele in Dulciuri

Se inncepe cu pregatirea aluatului: intr-un vas incapator se  pune faina si sarea, se amesteca cu nuca macinata si bicarbonatul, se pune zaharul dupa care se aduga untul taiat in felii,...Citeste continuarea

Pilaf de orez cu parmesan si piept...

Postat de: cris2711 in Aperitive / Garnituri

Pregatirea pilafului: Intr-o oala de marime mijlocie se caleste ceapa in unt. Apoi se adauga morcovul ras si o lingurita de zahar. Se caleste la foc mediu. Apoi se adauga orezul,...Citeste continuarea

Ciorba de sira de porc cu taitei de...

Postat de: gicuta69 in Ciorbe

Spalam oasele bine si le punem la fiert in 3 liti de apa cu un praf de sare. Inlaturam spuma care se formeaza. Daca apa scade prea mult mai adaugam apa fierbinte. Dupa ce oasele au...Citeste continuarea

Mini bulz, cu telemea de capra si...

Postat de: AlexTeacher in Porc

Taie carnaciorii si jumarii felii si prajeste-i in tigaie (fara ulei); Folosind putin ulei, unge o forma de briose cu 12 buc; Toarna...Citeste continuarea

Oua prajite cu castravete in stil...

Postat de: retetele_tinei in Mancaruri de legume

Prima data se pregatesc legumele, pt ca prepararea, retetei in sine,  dureaza cateva minute.  Asadar, se spala si se  taie, in felii subtiri, castravetele. Si morcovul. Iar...Citeste continuarea

Smoothie de ananas cu goji

Postat de: Bunica in Love Smoothies

Se curata ananasul de coaja. Taie-l rondele si scoate partea tare din mijloc. Pune in vasul aparatului Breville Blend Active si porneste pentru 1-2 minute. Adauga semintele de goji si...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de smantana -...

Postat de: Bunica in Prajituri

Pentru foi se pun toate ingredientele, mai putin faina si bicarbonatul,intr-un bol sau o creatita mica si se fierb la bain marie pana se topeste zaharul. Lasa sa se racoresca. Cand s-a...Citeste continuarea

Biscuiti cu mac si crema de lamaie...

Postat de: simona72 in Dulciuri

Untul moale la temperatura camerei, l-am dat pentru 10 secunde la cuptorul cu microunde sa se topeasca o mica parte din el. L-am frecat cu o spatula, am adaugam sucul si coaja rasa fin de la 2...Citeste continuarea

Biscuiti aperitiv cu jumari

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Jumarile se trec prin robot si se amesteca mai intai cu ouale si condimentele apoi cu kefirul si la final cu faina amestecata cu garantul pentru aluaturi dospite. Am mai specificat si in alte...Citeste continuarea

Peste la cuptor cu garnitura de...

Postat de: gicuta69 in Peste

Curatam pestele de intestine, indepartam capetele si ii spalam bine cu apa rece.Taiem fiecare bucata in trei. Condimentam cu sare si piper fiecare bucata si lasam sa stea la frigider cel putin...Citeste continuarea

Trandafiri din pasta de zahar

Postat de: MihaelaB79 in Dulciuri

Punem gelatina sa se desfaca in cele 4 linguri de apa. Intr-un castron punem zaharul pudra. Dupa ce s-a desfacut geletina o punem pe foc impreuna cu mierea si lasam la foc mic pana sa...Citeste continuarea

Ciorba radauteana cu praz

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Se pune la fiert pieptul de pui in oala de ciorba. Ceapa o tocam marunt,morcovul rondele iar pastarnacul cubulete si le calim in putin ulei de masline. Se adauga legumele calite dupa circa...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu piure de cartofi cu...

Postat de: Pungasa_Rogue in Pui

Prepararea pulpelor de pui: Pulpelor li se indeparteaza pielea galbena de la capatul osului si, eventual, fulgii. Se spala, se dau cu sare, boia de ardei dulce si scortisoara. Ceapa se...Citeste continuarea

Bulete de cascaval cu sunca si cartof

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Cartoful se pune in coaja la fiert in apa cu putina sare. Cartoful fiert se trece prin jet de apa rece (pentru a se curata mai usor) se curata de coaja si il dam pe razatoarea mare....Citeste continuarea

Desert chec cu nuci si rahat

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Intr-un vas punem 3 galbenusuri si un ou intreg. Mixam galbenusurile impreuna cu oul intreg cu un praf de sare si uleiul adaugat treptat ca la maioneza. Adaugam laptele si coaja de lamaie (eu...Citeste continuarea

Choux a la Creme

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Coji: Punem la fiert, apa, uleiul si sarea, cand incepe sa fiarba turnam toata faina si amestecam bine s anu faca cocoloase. Lasam sa se raceasca si apoi incorporam ouale, unul cate unul. Tapetam...Citeste continuarea

Piept de porc fiert in zeama de varza

Postat de: panacris in Mezel de casa

Pieptul de porc, se curăță de eventualele fire de păr, adică se pârlește un pic la flacăra aragazului. Apoi se crestează, adică în felii, fără să se taie soriciul....Citeste continuarea

Gnocchi cu sunca, mozzarella si...

Postat de: cris2711 in Aperitive / Garnituri

Rosiile taiate cubulete se calesc, intr-o lingura de ulei de masline, intr-un wok. Se pune sare si piper dupa gust. Apoi se pun intr-un castronel pana se pregatesc in acelasi Wok si restul...Citeste continuarea

Salata de fructe

Postat de: Luana in Sirop / Compot

Se curata fructele si se taie cubulete. Peste fructe se adauga compoturile si zeama de la ele. La final se adauga cognac (in starea mea :D eu am adaugat esenta de rom) Se serveste cu...Citeste continuarea

Frigarui

Postat de: Luana in Mancaruri cu carne

Carnea se taie cubulete potrivite se asezoneaza cu sare si piper. Ardeiul si ceapa se curata si se taie cubulete, la fel si ceapa . Rosiile se spala si se lasa intregi sau taiate pe...Citeste continuarea

Chec cu lamaie

Postat de: Deny22 in Dulciuri

Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si se adauga treptat zeama de lamaie. Separat se freaca galbenusurile cu uleiul pana obtinem o maioneza. Peste...Citeste continuarea

Prajitura ieftina si rapida

Postat de: Deny22 in Dulciuri

Ouale se mixeaza bine si apoi, pe rand se adauga uleiul, zaharul, faina, esenta de vanilie si praful de copt stins, amestecand foarte bine si incorporandu-le pe rand. Aluatul se toarna in tava...Citeste continuarea

Trigoane cu branza

Postat de: gicuta69 in Aperitive / Garnituri

Lasam aluatul la decongelat  de seara in frigider. Dam branza pe razatoare si o amestecam cu un galbenus. Intindem aluatul foarte putin apoi il taiem in 9 patrate. Punem cate o...Citeste continuarea

Salam de biscuiţi, reţetă cu rahat

Postat de: Deny22 in Dulciuri

 Salam de biscuiţi, reţetă cu rahat Rupem biscuitii in bucatele potrivite. Rahatul il taiem cubulete si il punem peste biscuiti. Laptele, untul, zaharul, cacaua si esenta de...Citeste continuarea

Omleta, chinezeasca, cu rosii

Postat de: retetele_tinei in Mancaruri de legume

Prima data, spalam si taiem legumele. Asadar, spalam si taiem rosiile bucatele. Dupa care taiem marunt, ceapa (rondele sau cum preferati). Cele 3 oua le batem cu putina sare. Dupa,...Citeste continuarea

Supa chinezeasca cu ou si rosii

Postat de: retetele_tinei in Supe

Prima data pregatim legumele si batem ouale. Asadar, spalam si taiem rosiile. Dupa care frunzele de ceapa verde. Iar intr-un bol batem ouale. Dupa, punem o oala cu supa/apa la foc, iar...Citeste continuarea

Pui in sos dulce-acrisor

Postat de: retetele_tinei in Pui

Prima data se pregateste sosul. Asadar, se pune la foc sosul tomat impreuna cu zaharul, otetul, apa, sarea si sosul de soia. Sosul se lasa la fiert pentru 10 minute, apoi se adauga faina si se mai...Citeste continuarea

Tarta sarata ricotta si spanac

Postat de: nadea68 in Aperitive / Garnituri

Scoatem aluatul din frigider si ne ocupam de umplutura. Intr- un castron punem ricotta scursa bine de apa, adaugam spanacul. Spanacul l-am fiert cu un pic de sare si l- am maruntit. Adaugam...Citeste continuarea

Desert prajitura tavalita cu nuca...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blat : Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si untul de la temperatura camerei, pana isi dubleaza volumul. Incorporam laptele, mierea, esenta si coaja rasa de portocala. Cernem faina cu praful de...Citeste continuarea

Tiramisu reteta cu menta si...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Tiramisu reţetă originală Separati albusurile de galbenusuri. Amestecati galbenusurile cu 5 cl de sirop pana cand devin spumoase. Adaugati crema de mascarpone si mixati cateva minute....Citeste continuarea

Portocale înghețate

Postat de: ctlina in Dulciuri

Se spală fructele. Taiati capacul la porocale si scoateti sucul si pulpa. Rezervați portocalele și capacelele la frigider. Radeti coaja clementinei. Sucul si pulpa le strecurati...Citeste continuarea

Chec bicolor

Postat de: retetele_tinei in Prajituri

Se bat albusele spuma tare, apoi se adauga zaharul. Se continua cu mixatul pt cateva minute. Dupa care adaugam uleiul. Adaugam galbenusele si amestecam bine. E randul coajei de lamaie si...Citeste continuarea

Briose cu ricotta si mar

Postat de: retetele_tinei in Dulciuri

Prima data, taiati merele cubulete. Puneti la topit, lingurita de unt impreuna cu lingurita de zahar, iar cand acestea s-au topit, adaugati merele si amestecati bine. Lasati pe foc pt 10...Citeste continuarea

Biscuiti cu mac

Postat de: retetele_tinei in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol se amesteca faina cu coaja de lamaie si untul taiat. Ingredientele acestea se freaca bine in maini, pana se incorporeaza untul cu faina, dupa care se adauga zaharul. Apoi, se...Citeste continuarea

Sticky chicken - Cartofi cu...

Postat de: Anett in Pui

Intr-un bol amestecam sosul de soya, sosul de Worcestershire, ketchupul si gemul de caise, adaugam si usturoiul pisat. Amestecam bine si adaugam cubuletele de piept de pui si lasam astfel min. 30...Citeste continuarea

PRĂJITURA BUDAPESTA

Postat de: panacris in Prajituri

Pentru foile de cacao: Se amestecă făina cu untura moale, ca să se înglobeze, obținându-se un un aluat gen crumble. Se adaugă restul ingredientelor, și se...Citeste continuarea

Biscuiti de ''sticla"

Postat de: retetele_tinei in Dulciuri

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, untul, oul, sarea, coaja de lamaie si praful de copt. Se framanta bine, pana rezulta un aluat omogen. Aluatul rezultat, se inveleste in folie...Citeste continuarea

Choco Pops

Postat de: retetele_tinei in Dulciuri

Biscuitii se zdrobesc. Separat, untul se pune la topit pe bain-marie impreuna cu ciocolata alba, pana devin o pasta lichida. Pasta lichida se pune peste biscuitii zdrobiti si se amesteca. Apoi,...Citeste continuarea

Cuburi de ciocolata

Postat de: retetele_tinei in Dulciuri

Ciocolata se pune la topit la microunde. Eu am setat microundele la sectiunea "low" si am lasat-o sa se topeasca incet, amestecand din cand in cand. Pana ciocolata se topeste, se taie...Citeste continuarea

Prajitura cu foi si ciocolata

Postat de: aliliana in Dulciuri

Mod de pregatire:  Foi :    Intr-un vas, untul topit se amesteca cu smantana, zaharul si ouale si se omogenizeaza. Adaugam praful de copt, zeama de lamaie, faina treptat pana...Citeste continuarea

GUGULUF DIN ALBUȘURI, CU CACAO,...

Postat de: panacris in Dulciuri

Albușurile, la temperatura camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de oțet. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul...Citeste continuarea

Prajitura in foi de napolitana

Postat de: aliliana in Dulciuri

Mod de pregatire:  Intr-o cratita punem frisca impreuna cu ciocolata rupta bucati pe foc si lasam pana se topeste ciocolata, fara a se infierbanta foarte tare. Adaugam untul taiat...Citeste continuarea

FOI FRAGEDE UMPLUTE CU CREMĂ DE...

Postat de: panacris in Prajituri

Se amestecă untul cu zahărul, zahărul vanilinat și sarea până ce se omogenizează. Laptele se încălzește un pic, apoi se adaugă amoniacul, atenție dacă e prea cald s-ar putea...Citeste continuarea

Limonada lll

Postat de: retetele_tinei in Bauturi

Se pregatesc ingredientele, apoi menta se spala si se pune intr.-o carafa, peste se pun 500ml apa plata, sucul de la lamaie si mierea. Cu blenderul se mixeaza toate ingredientele pentru cateva...Citeste continuarea

Crema de branza, cu sunculita si...

Postat de: retetele_tinei in Aperitive / Garnituri

Sunculita se pune la fiert pana cand trece testul furculitei. Dupa ce e fiarta, se scoate din apa si se lasa la racit. Rece, se taie marunt. Jumatate de ardei se taie marunt si s epune peste...Citeste continuarea

Crema de branza cu castravete si...

Postat de: retetele_tinei in Aperitive / Garnituri

Castravetele se taie marunt, marunt. Ceapa se taie si ea foarte marunt si se pune peste castraveti. Ricotta se amesteca cu ceapa si castravetele. Se pune sare si piper. Se amesteca...Citeste continuarea

Fursecuri fragede cu vanilie si...

Postat de: panacris in Dulciuri

Într-un bol înalt se amestecă energic untul/margarina împreună cu zahărul și zahărul vanilinat, până ce se omogenizează și topește zahărul. Apoi se adaugă pe...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

ieri la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]