Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Paste cu branza de burduf la...
Postat de: gurita_ta2005 in PastePastele se pun in vasul de la multicooker, se acopera cu apa, se pune sare si un strop de ulei de masline si se seteaza functia de paste, se lasa cam 6-8 minute. Se pot gusta intre timp daca nu...Citeste continuarea
Eierpunsch Mamma Mia
Postat de: cris2711 in BauturiIntai se pregateste frisca din smantana lichida, intaritor de frisca si un zahar vanilat.Se pune la rece. Zaharul brun si lichiorul se pun intr-o oala la foc mijlociu. Se mixeaza in oala in...Citeste continuarea
Hummus
Postat de: sebirizescu in Aperitive / GarnituriNautul se clateste sub jet de apa si se pune in blenderul Oster. Se pun condimentele si usturoiul pisat. Treptat se adauga apa in timp ce pornim blenderul la viteza a 2-a pana devine pasta....Citeste continuarea
Potcoave ala Cleme
Postat de: Adele in DulciuriSe inncepe cu pregatirea aluatului: intr-un vas incapator se pune faina si sarea, se amesteca cu nuca macinata si bicarbonatul, se pune zaharul dupa care se aduga untul taiat in felii,...Citeste continuarea
Pilaf de orez cu parmesan si piept...
Postat de: cris2711 in Aperitive / GarnituriPregatirea pilafului: Intr-o oala de marime mijlocie se caleste ceapa in unt. Apoi se adauga morcovul ras si o lingurita de zahar. Se caleste la foc mediu. Apoi se adauga orezul,...Citeste continuarea
Ciorba de sira de porc cu taitei de...
Postat de: gicuta69 in CiorbeSpalam oasele bine si le punem la fiert in 3 liti de apa cu un praf de sare. Inlaturam spuma care se formeaza. Daca apa scade prea mult mai adaugam apa fierbinte. Dupa ce oasele au...Citeste continuarea
Mini bulz, cu telemea de capra si...
Postat de: AlexTeacher in PorcTaie carnaciorii si jumarii felii si prajeste-i in tigaie (fara ulei); Folosind putin ulei, unge o forma de briose cu 12 buc; Toarna...Citeste continuarea
Oua prajite cu castravete in stil...
Postat de: retetele_tinei in Mancaruri de legumePrima data se pregatesc legumele, pt ca prepararea, retetei in sine, dureaza cateva minute. Asadar, se spala si se taie, in felii subtiri, castravetele. Si morcovul. Iar...Citeste continuarea
Smoothie de ananas cu goji
Postat de: Bunica in Love SmoothiesSe curata ananasul de coaja. Taie-l rondele si scoate partea tare din mijloc. Pune in vasul aparatului Breville Blend Active si porneste pentru 1-2 minute. Adauga semintele de goji si...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de smantana -...
Postat de: Bunica in PrajituriPentru foi se pun toate ingredientele, mai putin faina si bicarbonatul,intr-un bol sau o creatita mica si se fierb la bain marie pana se topeste zaharul. Lasa sa se racoresca. Cand s-a...Citeste continuarea
Biscuiti cu mac si crema de lamaie...
Postat de: simona72 in DulciuriUntul moale la temperatura camerei, l-am dat pentru 10 secunde la cuptorul cu microunde sa se topeasca o mica parte din el. L-am frecat cu o spatula, am adaugam sucul si coaja rasa fin de la 2...Citeste continuarea
Biscuiti aperitiv cu jumari
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriJumarile se trec prin robot si se amesteca mai intai cu ouale si condimentele apoi cu kefirul si la final cu faina amestecata cu garantul pentru aluaturi dospite. Am mai specificat si in alte...Citeste continuarea
Peste la cuptor cu garnitura de...
Postat de: gicuta69 in PesteCuratam pestele de intestine, indepartam capetele si ii spalam bine cu apa rece.Taiem fiecare bucata in trei. Condimentam cu sare si piper fiecare bucata si lasam sa stea la frigider cel putin...Citeste continuarea
Trandafiri din pasta de zahar
Postat de: MihaelaB79 in DulciuriPunem gelatina sa se desfaca in cele 4 linguri de apa. Intr-un castron punem zaharul pudra. Dupa ce s-a desfacut geletina o punem pe foc impreuna cu mierea si lasam la foc mic pana sa...Citeste continuarea
Ciorba radauteana cu praz
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeSe pune la fiert pieptul de pui in oala de ciorba. Ceapa o tocam marunt,morcovul rondele iar pastarnacul cubulete si le calim in putin ulei de masline. Se adauga legumele calite dupa circa...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu piure de cartofi cu...
Postat de: Pungasa_Rogue in PuiPrepararea pulpelor de pui: Pulpelor li se indeparteaza pielea galbena de la capatul osului si, eventual, fulgii. Se spala, se dau cu sare, boia de ardei dulce si scortisoara. Ceapa se...Citeste continuarea
Bulete de cascaval cu sunca si cartof
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartoful se pune in coaja la fiert in apa cu putina sare. Cartoful fiert se trece prin jet de apa rece (pentru a se curata mai usor) se curata de coaja si il dam pe razatoarea mare....Citeste continuarea
Desert chec cu nuci si rahat
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriIntr-un vas punem 3 galbenusuri si un ou intreg. Mixam galbenusurile impreuna cu oul intreg cu un praf de sare si uleiul adaugat treptat ca la maioneza. Adaugam laptele si coaja de lamaie (eu...Citeste continuarea
Choux a la Creme
Postat de: Constelatialeu in DulciuriCoji: Punem la fiert, apa, uleiul si sarea, cand incepe sa fiarba turnam toata faina si amestecam bine s anu faca cocoloase. Lasam sa se raceasca si apoi incorporam ouale, unul cate unul. Tapetam...Citeste continuarea
Piept de porc fiert in zeama de varza
Postat de: panacris in Mezel de casaPieptul de porc, se curăță de eventualele fire de păr, adică se pârlește un pic la flacăra aragazului. Apoi se crestează, adică în felii, fără să se taie soriciul....Citeste continuarea
Gnocchi cu sunca, mozzarella si...
Postat de: cris2711 in Aperitive / GarnituriRosiile taiate cubulete se calesc, intr-o lingura de ulei de masline, intr-un wok. Se pune sare si piper dupa gust. Apoi se pun intr-un castronel pana se pregatesc in acelasi Wok si restul...Citeste continuarea
Salata de fructe
Postat de: Luana in Sirop / CompotSe curata fructele si se taie cubulete. Peste fructe se adauga compoturile si zeama de la ele. La final se adauga cognac (in starea mea :D eu am adaugat esenta de rom) Se serveste cu...Citeste continuarea
Frigarui
Postat de: Luana in Mancaruri cu carneCarnea se taie cubulete potrivite se asezoneaza cu sare si piper. Ardeiul si ceapa se curata si se taie cubulete, la fel si ceapa . Rosiile se spala si se lasa intregi sau taiate pe...Citeste continuarea
Chec cu lamaie
Postat de: Deny22 in DulciuriSeparam galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si se adauga treptat zeama de lamaie. Separat se freaca galbenusurile cu uleiul pana obtinem o maioneza. Peste...Citeste continuarea
Prajitura ieftina si rapida
Postat de: Deny22 in DulciuriOuale se mixeaza bine si apoi, pe rand se adauga uleiul, zaharul, faina, esenta de vanilie si praful de copt stins, amestecand foarte bine si incorporandu-le pe rand. Aluatul se toarna in tava...Citeste continuarea
Trigoane cu branza
Postat de: gicuta69 in Aperitive / GarnituriLasam aluatul la decongelat de seara in frigider. Dam branza pe razatoare si o amestecam cu un galbenus. Intindem aluatul foarte putin apoi il taiem in 9 patrate. Punem cate o...Citeste continuarea
Salam de biscuiţi, reţetă cu rahat
Postat de: Deny22 in DulciuriSalam de biscuiţi, reţetă cu rahat Rupem biscuitii in bucatele potrivite. Rahatul il taiem cubulete si il punem peste biscuiti. Laptele, untul, zaharul, cacaua si esenta de...Citeste continuarea
Omleta, chinezeasca, cu rosii
Postat de: retetele_tinei in Mancaruri de legumePrima data, spalam si taiem legumele. Asadar, spalam si taiem rosiile bucatele. Dupa care taiem marunt, ceapa (rondele sau cum preferati). Cele 3 oua le batem cu putina sare. Dupa,...Citeste continuarea
Supa chinezeasca cu ou si rosii
Postat de: retetele_tinei in SupePrima data pregatim legumele si batem ouale. Asadar, spalam si taiem rosiile. Dupa care frunzele de ceapa verde. Iar intr-un bol batem ouale. Dupa, punem o oala cu supa/apa la foc, iar...Citeste continuarea
Pui in sos dulce-acrisor
Postat de: retetele_tinei in PuiPrima data se pregateste sosul. Asadar, se pune la foc sosul tomat impreuna cu zaharul, otetul, apa, sarea si sosul de soia. Sosul se lasa la fiert pentru 10 minute, apoi se adauga faina si se mai...Citeste continuarea
Tarta sarata ricotta si spanac
Postat de: nadea68 in Aperitive / GarnituriScoatem aluatul din frigider si ne ocupam de umplutura. Intr- un castron punem ricotta scursa bine de apa, adaugam spanacul. Spanacul l-am fiert cu un pic de sare si l- am maruntit. Adaugam...Citeste continuarea
Desert prajitura tavalita cu nuca...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlat : Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si untul de la temperatura camerei, pana isi dubleaza volumul. Incorporam laptele, mierea, esenta si coaja rasa de portocala. Cernem faina cu praful de...Citeste continuarea
Tiramisu reteta cu menta si...
Postat de: ctlina in DulciuriTiramisu reţetă originală Separati albusurile de galbenusuri. Amestecati galbenusurile cu 5 cl de sirop pana cand devin spumoase. Adaugati crema de mascarpone si mixati cateva minute....Citeste continuarea
Portocale înghețate
Postat de: ctlina in DulciuriSe spală fructele. Taiati capacul la porocale si scoateti sucul si pulpa. Rezervați portocalele și capacelele la frigider. Radeti coaja clementinei. Sucul si pulpa le strecurati...Citeste continuarea
Chec bicolor
Postat de: retetele_tinei in PrajituriSe bat albusele spuma tare, apoi se adauga zaharul. Se continua cu mixatul pt cateva minute. Dupa care adaugam uleiul. Adaugam galbenusele si amestecam bine. E randul coajei de lamaie si...Citeste continuarea
Briose cu ricotta si mar
Postat de: retetele_tinei in DulciuriPrima data, taiati merele cubulete. Puneti la topit, lingurita de unt impreuna cu lingurita de zahar, iar cand acestea s-au topit, adaugati merele si amestecati bine. Lasati pe foc pt 10...Citeste continuarea
Biscuiti cu mac
Postat de: retetele_tinei in Aperitive / GarnituriIntr-un bol se amesteca faina cu coaja de lamaie si untul taiat. Ingredientele acestea se freaca bine in maini, pana se incorporeaza untul cu faina, dupa care se adauga zaharul. Apoi, se...Citeste continuarea
Sticky chicken - Cartofi cu...
Postat de: Anett in PuiIntr-un bol amestecam sosul de soya, sosul de Worcestershire, ketchupul si gemul de caise, adaugam si usturoiul pisat. Amestecam bine si adaugam cubuletele de piept de pui si lasam astfel min. 30...Citeste continuarea
PRĂJITURA BUDAPESTA
Postat de: panacris in PrajituriPentru foile de cacao: Se amestecă făina cu untura moale, ca să se înglobeze, obținându-se un un aluat gen crumble. Se adaugă restul ingredientelor, și se...Citeste continuarea
Biscuiti de ''sticla"
Postat de: retetele_tinei in DulciuriIntr-un bol se amesteca faina cu zaharul, untul, oul, sarea, coaja de lamaie si praful de copt. Se framanta bine, pana rezulta un aluat omogen. Aluatul rezultat, se inveleste in folie...Citeste continuarea
Choco Pops
Postat de: retetele_tinei in DulciuriBiscuitii se zdrobesc. Separat, untul se pune la topit pe bain-marie impreuna cu ciocolata alba, pana devin o pasta lichida. Pasta lichida se pune peste biscuitii zdrobiti si se amesteca. Apoi,...Citeste continuarea
Cuburi de ciocolata
Postat de: retetele_tinei in DulciuriCiocolata se pune la topit la microunde. Eu am setat microundele la sectiunea "low" si am lasat-o sa se topeasca incet, amestecand din cand in cand. Pana ciocolata se topeste, se taie...Citeste continuarea
Prajitura cu foi si ciocolata
Postat de: aliliana in DulciuriMod de pregatire: Foi : Intr-un vas, untul topit se amesteca cu smantana, zaharul si ouale si se omogenizeaza. Adaugam praful de copt, zeama de lamaie, faina treptat pana...Citeste continuarea
GUGULUF DIN ALBUȘURI, CU CACAO,...
Postat de: panacris in DulciuriAlbușurile, la temperatura camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de oțet. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul...Citeste continuarea
Prajitura in foi de napolitana
Postat de: aliliana in DulciuriMod de pregatire: Intr-o cratita punem frisca impreuna cu ciocolata rupta bucati pe foc si lasam pana se topeste ciocolata, fara a se infierbanta foarte tare. Adaugam untul taiat...Citeste continuarea
FOI FRAGEDE UMPLUTE CU CREMĂ DE...
Postat de: panacris in PrajituriSe amestecă untul cu zahărul, zahărul vanilinat și sarea până ce se omogenizează. Laptele se încălzește un pic, apoi se adaugă amoniacul, atenție dacă e prea cald s-ar putea...Citeste continuarea
Limonada lll
Postat de: retetele_tinei in BauturiSe pregatesc ingredientele, apoi menta se spala si se pune intr.-o carafa, peste se pun 500ml apa plata, sucul de la lamaie si mierea. Cu blenderul se mixeaza toate ingredientele pentru cateva...Citeste continuarea
Crema de branza, cu sunculita si...
Postat de: retetele_tinei in Aperitive / GarnituriSunculita se pune la fiert pana cand trece testul furculitei. Dupa ce e fiarta, se scoate din apa si se lasa la racit. Rece, se taie marunt. Jumatate de ardei se taie marunt si s epune peste...Citeste continuarea
Crema de branza cu castravete si...
Postat de: retetele_tinei in Aperitive / GarnituriCastravetele se taie marunt, marunt. Ceapa se taie si ea foarte marunt si se pune peste castraveti. Ricotta se amesteca cu ceapa si castravetele. Se pune sare si piper. Se amesteca...Citeste continuarea
Fursecuri fragede cu vanilie si...
Postat de: panacris in DulciuriÎntr-un bol înalt se amestecă energic untul/margarina împreună cu zahărul și zahărul vanilinat, până ce se omogenizează și topește zahărul. Apoi se adaugă pe...Citeste continuarea