Mancare de orez cu sos de legume si pastrama de porc

de Adi in Mancaruri cu carne, 16 Ian 2016 | 6235 vizualizari

 

Am preparat aceasta mancare cand a fost Meri racita.
Meri a zis ca a fost gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 250 g orez cu bob rotund
  • 750 ml apa
  • 50 g unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • rozmarin
  • patrunjel verde
  • 50 g parmezan
  • Pentru sos:
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica
  • 200 g pastrama de porc afumata
  • 200 g pasta de rosii
  • 200 g zacusca de legume
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei de masline
  • frunze de busuioc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de orez cu sos de legume si pastrama de porc:

Orezul l-am preparat la multicooker, ca sa nu mai am grija lui.

In ulei si unt, se calesc ceapa si morcovul tocate marunt, pe programul FRY setat pentru 15 minute.

Se amesteca din cand in cand.

Se adauga apoi orezul spalat si tinut 30 de minute la hidratat in apa cat sa fie acoperit.

Se amesteca de cateva ori orezul cu ingredientele din vas, apoi se completeaza cu apa fierbinte si se seteaza programul RICE pentru 40 de minute.

Cu 15 minute inainte de expirarea timpului, se adauga cate un praf de sare, piper, cimbru, foile de dafin si o crenguta de rozmarin.

Cand timpul expira, se adauga in orez, patrunjelul tocat si parmezanul.

Cat timp fierbe orezul se prepara si sosul.

Se curata legumele si se taie in forma de bastonase si se pun la calit in ulei de masline.

Cand sunt usor patrunse, se adauga si pastrama de porc, feliata tot sub forma de bastonase, se amesteca bine, apoi se adauga zacusca si sucul de rosii.

Se lasa sa fiarba aproximativ 15 minute, timp in care se potriveste gustul de sare, piper si se adauga cateva frunze de busuioc verde.

Se serveste orezul cu mult sos de legume si eventual salata sau muraturi.

TIPS-URI

1

Se poate adauga in sos si o lingurita de zahar, daca sucul de rosii este cumva acrisor. Noi am avut zacusca dulce si nu a fost cazul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de orez cu sos de legume si pastrama de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

18.01.2016, 00:30

Si noi spunem la fel Felicitari pentru preparare . .... Si , felicitari pentru ca-i porti de grija merisoarei noastre dragi

Gicuta 1

18.01.2016, 08:59

Arata minunat! felicitari!!!

mirela0911 1

18.01.2016, 15:08

Delicioasa mancare!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui la tava (capac)