Mazarea verde este un adevarat depozit de nutrienti, continand 8 vitamine, 7 minerale, fibre si proteine.
Iata cateva din beneficiile acesteia asupra organismului:
- intareste oasele
- este o buna sursa de acid folic si vitamina B6.
- energizarea organismului- o buna sursa de vitamina C
- o parte din nutrientii din mazare, inclusiv vitamina C, sunt elementari in protejarea organismului impotriva cancerului.
Alte beneficii ale mazarii:
- Prin continutul scazut de calorii, sunt o alegere buna pentru persoanele care incearca sa slabeasca.
- Fibrele din componenta mazarii o recomanda persoanelor care sufera de constipatie.
- Luteina din mazare protejeaza impotriva degenerarii maculare si a cataractei ce se instaleaza odata cu inaintarea in varsta.
- Mazarea verde incetineste procesul aparitiei glucozei in sange
(sursa : http://www.reteteculinare.ro)
Am folosit mazare verde "proaspata"- curatata si pusa apoi la congelator.
Într-un wok sau tigaie adanca, se incinge uleiul si se pun la prajit feliile de bacon.
Dupa ce s-au colorat se pune la calit ceapa, usturoiul si morcovul.
Adaugam apoi mazarea verde, boia dulce și se revine totul cateva minute.
Diluati bulionul de tomate intr-un pahar de apa.
Adaugati bulionul, cartofii si inca o cana cu apa.
Se condimentează cu sare, piper, se adauga cimbrul si dafinul și se fierbe la foc mic timp de 25 minute.
Adaugati apa daca mai trebuie si prunele uscate cand mai raman 5 minute.
Serviti cald .
Pofta Buna!!!!
1
prunele uscate vor da un gust bun si vor diminua aciditatea bulionului de rosii