O reteta foarte buna. Reteta ii apartine Marthei Stewart. Iese exact ca cea din magazin, dar mult mai buna.
Intr-un vas punem 125 ml apa calduta, drojdia si zaharul. Se lasa 5 minute sa se activeze drojdia.
Faina se amesteca cu sarea si restul de apa. Se amesteca bine. Se adauga apa cu drojdia si zaharul, apoi untul. Framantam totul 10 minute. Aceasta operatiune se poate face si cu robotul. Formam o bila din aluat si il lasam la dospit, acoperit cu un prosop de bucatarie sau cu folie alimentara, pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a dospit, impartim aluatul in doua bile. Fiecare bila se intinde intr-un dreptunghi, apoi se ruleaza de jos in sus. Fiecare dreptunghi rulat se aseaza intr-o tava de chec unsa cu ulei. Lasam sa dospeasca, pana ajunge aluatul la varful formei. Se dau painile in cuptorul preincalzit la 240 grade C, pana sunt rumenite frumos. Se scot din cuptor si asa calde se ung cu unt topit. Astfel coaja ramane moale si nu se intareste. Tare buna! Pofta mare!