Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Tort cu crema de capsuni, zmeura si...
Postat de: simona72 in TorturiPentru blat: ouale se mixeaza cu praful de sare si zaharul pana devin spumoase. Se toarna in fir subtire uleiul, ca la maioneza, se adauga laptele si se amesteca usor su un tel tip para. Se mai...Citeste continuarea
Prajitura cu rulada, reteta nr. 800...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai pregatim ruladele: Am folosit tava de la aragaz, pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am batut spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de portocale
Postat de: cristinutanicolita in PrajituriBlat: Se da drumul la cuptor. Albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga sucul de portocala si se omogenizeaza. Se adauga si galbenusurile unul cate unul. La sfarsit adaugam faina...Citeste continuarea
Turta dulce cu dovleac si alune
Postat de: ctlina in DulciuriAm folosit piure de dovleac proaspat (pregatit o zi inainte). L-am taiat bucăți, fiert in apa si apoi l-am mixat. Frecati untul cu mierea, se adauga vanilia,...Citeste continuarea
Perisoare in sos de rosii la...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCarnea de porc se amesteca cu ceapa tocata marunt,condimentele si orezul. Se amesteca bine compozitia si se formeaza bilute care se pun pe o farfurie. In vasul de la multicooker se pune 1...Citeste continuarea
Prajitura cu crema caramel si frisca
Postat de: robert_badica in PrajituriBlat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul, si mixam bine.Punem uleiul, cacaoa, faina si praful de copt cernute. Amestecam usor.In final punem...Citeste continuarea
Tort cu crema de lamaie, caramel si...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, adaugam uleiul. Punem cacaoa cernuta, faina, praful de copt si esenta. Albusurile le batem spuma cu un praf de care, le incorporam in compozitia...Citeste continuarea
Prajitura Lamaita reteta clasica de...
Postat de: gicuta69 in PrajituriCum se prepara Prajitura Lamaita reteta clasica de Alba ca Zapada Aluat Intr-un vas mixam ouale cu zaharul ,zaharul vanilat si sarea.Adaugam uleiul si laptele apoi amoniacul stins...Citeste continuarea
Tort de Anul Nou cu cafea
Postat de: momo121 in TorturiSeparam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare si zaharul, adaugam si galbenusurile unul cate unul. Faina, cacaoa, praful de copt si amidonul le...Citeste continuarea
Prajitura ruseasca cu branza
Postat de: momo121 in PrajituriBranza o amestecam cu putina sare, adaugam ouale unul cate unul, pe urma zaharul, iaurtul, vanilia grisul si faina, amestecam bine pana omogenizam toate...Citeste continuarea
Paine rapida cu iaurt
Postat de: momo121 in PiineOul il batem cu sarea si zaharul, adaugam iaurtul si faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine toate ingredientele, trebuie sa iasa un aluat lipicios si moale. Il turnam intr-o tava...Citeste continuarea
Salata de cod afumat
Postat de: Bunica in PestePeștele afumat curățat de oase se sfarmă în bucăți mici. Ceapa curățată, tăiată julien frecată cu sare se lasa 10 minute la macerat in oțet, după care se scurge oțetul....Citeste continuarea
Placinta cu branza proaspata
Postat de: Jymy in DulciuriIntr-un vas se pun branza, zaharul, ouale si iaurtul. Se amesteca pentru omogenizare. Intr-o tava de cuptor, unsa cu putin ulei, se intind cateva foi de placinta, se toarna compozitia,...Citeste continuarea
Piftie
Postat de: Jymy in Aperitive / GarnituriSe curata si se spala carnea foarte bine. Intr-o oala mare se pune la fiert toata carnea si se toarna apa cat sa o acopere suficient. Se spumuieste pe parcurs ori de cate ori este necesar....Citeste continuarea
Salata de pui cu ciuperci
Postat de: Jymy in SalatePieptul de pui si ciupercile se fierb in vase separate. Se lasa sa se raceasca si se toaca marunt (Ciupercile se scurg bine de apa) Se pun intr-un bol mai mare, se sareaza dupa gust si se...Citeste continuarea
Salata de pui cu legume si maioneza
Postat de: Jymy in SalateSe spala carnea si se pune la fiert. Legumele se curata si se fierb la foc potrivit. Cartofii se fierb separat, in coaja. Dupa fierbere, se toaca totul marunt carnea si legumele, inclusiv...Citeste continuarea
Desert tort de Anul Nou
Postat de: gicuta69 in TorturiBlat: Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare si lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam...Citeste continuarea
TARTĂ CU CACAO, CIOCOLATĂ ALBĂ...
Postat de: panacris in DulciuriSe amestecă îngredientele uscate pentru blat, făina, pudra de cacao, zahărul, zahărul vanilinat, praful de copt și praful de sare. Apoi se adaugă untul topit, se continuă amestecarea...Citeste continuarea
Tort cu frisca si ananas
Postat de: CameliaComan in DulciuriPrima data pregatim blatul. Intr-un bol punem cele 4 oua si praful de sare impreuna cu zaharul. Mixam pana compozitia se tripleaza in volum si se deschide la culoare. Punem lingurita cu esenta de...Citeste continuarea
SALAU PICANT GLAZURAT
Postat de: mihaelar63 in SalauRondelele de salau se amesteca cu ulei si condimente. Asezati pestele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati 20 minute la cuptor . Amestecati ingredientele pentru sos....Citeste continuarea
Chec din albusuri cu zmeura si goji
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriZmeura se lasa la decongelat, dupa care se scurge de zeama. Si albusuriile congelate le lasam pana cand se decongeleaza bine. Albusuriile se bat spuma cu un praf de sare. Treptat se...Citeste continuarea
Bomboane cu morcovi, cereale si miere
Postat de: panacris in DulciuriSe pun toate ingredietntele într-un robot de bucătărie, se mixează până ce se omogenizează toate ingredientele, apoi se umplu forme de silicon, pe fundul căruia s-a presărat...Citeste continuarea
Tort ''22''
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat: Blatul l-am facut cu o zi inainte, se taie mai bine. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana acesta se topeste acesta, apoi se adauga...Citeste continuarea
Desert piersicute
Postat de: gicuta69 in DulciuriAluat: Incepem prin a mixa ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adaugam amoniacul stins in otet si uleiul in fir subtire. Punem faina si framantam un aluat potrivit de tare. Lasam...Citeste continuarea
Carnati de casa
Postat de: Jymy in Aperitive / GarnituriSe toaca carnea. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, ardei iute, cimbru uscat (maruntit) si usturoi pisat. Se amesteca totul pana ce se obtine o compozitie omogena. Se lasa...Citeste continuarea
Salata de boeuf
Postat de: CameliaComan in SalateCuratam legumele iar apoi le punem la fiert cu un praf de sare. Separat, fierbem carnea de pui. Dupa ce s-au fiert tocam marunt legumele si carnea de pui. Castravetii si gogosarii se taie marunt....Citeste continuarea
Ciorba cu oase de porc si legume
Postat de: CameliaComan in CiorbeIntr-o oala de 4 litri punem apa la fiert cu sare. Spalam oasele de porc iar apoi le punem in apa dupa ce a dat in fiert. Lasam sa fiarba aproximativ 1 ora. Spumam. Intre timp curatam, spalam si...Citeste continuarea
Rulada de vitel cu nuci
Postat de: timea in Aperitive / GarnituriNucile le tocam si le prajim intr-o tigaie teflonata. Ceapa si ardeiul le tocam cubulete mici si le calim intr-o lingura de ulei de masline. Amestecam intr-o farfurie adanca nucile prajite...Citeste continuarea
Tort egiptean "La multi ani 2016"
Postat de: Adele in TorturiSe incepe prin pregatirea foilor de blat :se mixeaza albusurile cu putina sare, se adauga zaharul si se continua pana cand devin ca o bezea ,se adauga faina si nuca macinata si s...Citeste continuarea
Sunca
Postat de: Jymy in Aperitive / GarnituriSe condimenteaza foarte bine bucatile de sunca cu usturoi pisat, cimbru, sare, piper si ardei iute. Se asaza una peste alta (o bucata de slanina cu soric peste o bucata de slanina cu carne) si...Citeste continuarea
Hamburgheri de pui
Postat de: Irina in PuiAm curatat pulpele de pielita si le-am tocat. In compozitia pentru hamburgheri am adaugat doar sare, piper, busuioc si cimbru. Din carnea tocata am format trei burgheri pe care i-am pus pe...Citeste continuarea
Piure cu chiftelute
Postat de: Jymy in PorcSe pregatesc chiftelutele din ingredientele date: carnea tocata, oua, usturoiul pisat, mararul tocat si condimentele dupa gust. Se obtine o compozitie omogena din care vom forma chiftelutele ce le...Citeste continuarea
Friptura de porc
Postat de: Jymy in PorcSe spala foarte bine carnea si se usuca cu un servet curat. Se unge cu ulei si se condimenteaza dupa gust. Se asaza intr-un vas de cuptor, se adauga sucul de rosii si o cana cu apa. Se...Citeste continuarea
Ciorba de pui
Postat de: Jymy in CiorbeCarnea curatata si spalata, se pune la fiert, in apa rece. La nevoie, se aduna spuma formata. Intre timp se toaca legumele si se adauga in oala cu carne. Cand aceasta din urma este bine...Citeste continuarea
BRĂDUȚ DULCE
Postat de: panacris in DulciuriToate prăjiturile se mixează în robot, se adaugă untul moale, zahărul pudră, nucile măcinate și aromele, se frământă bine, până se omogenizează toate ingredientele,...Citeste continuarea
Sarmale cu ficat de pasare si varza...
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneCuratam si taiem ceapa marunt. Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam ficatul de pasare taiat bucatele. Il calim bine pe toate partile, adaugam 10 cl de apa, bulionul de rosii, amestecam....Citeste continuarea
Turte
Postat de: Jymy in DulciuriPentru foi se amesteca ingredientele pana se obtine un aluat omogen, elastic. Se imparte in bucati egale din care se vor intinde foile. Acestea se coc pe o tava de aragaz, la foc potrivit....Citeste continuarea
Salata orientala cu muraturi
Postat de: Pungasa_Rogue in SalateMorcovii se curata de coaja, se spala si se pun la fiert. Cartofii se spala si se pun la fiert. Castravetii murati se taie rondele, iar gogosarii felii scurte si subtiri. Maslinelor li se...Citeste continuarea
Meatballs cu oua sau Chiftele...
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriTocam carnea si o amestecam intr-un bol. Intr-o tigaie calim ceapa in ulei cca.1 minut, dupa care punem usturoiul pisat si jumatate de legatura din...Citeste continuarea
Prajitura cu foi de bulion si 2 creme
Postat de: momo121 in DulciuriPentru foi: Intr-un bol diluam bulionul cu apa, apoi adaugam uleiul, zaharul si amestecam bine pana ce zaharul se dizolva. Pe urma adaugam si faina cu...Citeste continuarea
Prajitura Alba ca Zapada
Postat de: momo121 in DulciuriPentru foi: Intr-un bol batem ouale cu praful de sare si zaharul pana se topeste; adaugam uleiul si laptele si amestecam pana la omogenizare. Faina o amestecam cu bicarbonatul si framantam...Citeste continuarea
Crenvusti in aluat
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriFierbem crenvustii cateva minute. Intre timp punem intr-un bol laptele caldut si rasturnam drojdia; asteptam cateva minute pana se dizolva. Dupa acest timp punem untul topit si caldut, sare,...Citeste continuarea
Saratele cu branza de oi
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol dam pe razatoare branza de oi si untul rece, peste punem oul, smantana si faina putin cate putin pana formam un aluat usor de intins. Asezam aluatul pe masa de lucru, il intindem si...Citeste continuarea
Spata de porc prajita la multicooker
Postat de: gurita_ta2005 in PorcBucatiile de carne se condimenteaza si se stropesc cu ulei de masline, se acopera si se lasa cateva ore la marinat la frigider. Se pun bucatiile de carne in vasul de la multicooker, se pune un...Citeste continuarea
Piept de curcan in sos de unt cu...
Postat de: gurita_ta2005 in CurcanIntr-o tigaie punem untul si ulei de masline si catelul de usturoi (atentie acesta nu trebuie sa se arda, se prajeste pe ambele parti sa dea aroma). Feliile de piept de curcan se condimenteaza...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata si caramel
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriPentru caramel: caramelizam cele 75 g zahar, adaugam cele 100 ml smantana de gatit si lasam pe foc pana se formeaza un sos dens si cremos. Frecam untul spuma, adaugam zaharul pudra, galbenusul...Citeste continuarea
Penne cu carne de curcan, praz si...
Postat de: panacris in CurcanPentru că în vasul Zepter se păstrează aromele, implicit textura lor, se adaugă de la început, legumele curățate și mărunțite, se asezonează de ulei, sare, piper, boia...Citeste continuarea
Prajitura "O noapte la Venetia"
Postat de: robert_badica in PrajituriBlatul de cocos: Batem albusurile, spuma tare cu praful de sare. Adaugam treptat zaharul,si mixam bine. Punem si nuca de cocos, si in final faina cernuta. Omogenizam. Tapetam o tava cu...Citeste continuarea
Prajitura Televizor
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlaturile maro: Intr-un bol mixam galbenusurile cu untul, de la temperatura camerei. Adaugam laptele, cacaoa, esenta, apoi praful de copt si faina. Albusurile le mixam spuma impreuna cu...Citeste continuarea
''Cetatea Cristinei''
Postat de: GeorgianaGrigorescu in TorturiPentru blat separam albusurile de galbenusuri.Topim untul impreuna cu ciocolata.Lasam sa se raceasca.Mixam albusurile spuma cu praful de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste.Amestecam...Citeste continuarea