A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Tort cu crema de capsuni, zmeura si...

Postat de: simona72 in Torturi

Pentru blat: ouale se mixeaza cu praful de sare si zaharul pana devin spumoase. Se toarna in fir subtire uleiul, ca la maioneza, se adauga laptele si se amesteca usor su un tel tip para. Se mai...Citeste continuarea

Prajitura cu rulada, reteta nr. 800...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai pregatim ruladele: Am folosit tava de la aragaz, pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am batut spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de portocale

Postat de: cristinutanicolita in Prajituri

Blat:  Se da drumul la cuptor. Albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga sucul de portocala si se omogenizeaza. Se adauga si galbenusurile unul cate unul. La sfarsit adaugam faina...Citeste continuarea

Turta dulce cu dovleac si alune

Postat de: ctlina in Dulciuri

Am folosit piure de dovleac proaspat (pregatit o zi inainte).  L-am  taiat bucăți, fiert in apa si apoi l-am mixat.  Frecati untul cu mierea, se adauga vanilia,...Citeste continuarea

Perisoare in sos de rosii la...

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Carnea de porc se amesteca cu ceapa tocata marunt,condimentele si orezul. Se amesteca bine compozitia si se formeaza bilute care se pun pe o farfurie. In vasul de la multicooker se pune 1...Citeste continuarea

Prajitura cu crema caramel si frisca

Postat de: robert_badica in Prajituri

Blat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul, si mixam bine.Punem uleiul, cacaoa, faina si praful de copt cernute. Amestecam usor.In final punem...Citeste continuarea

Tort cu crema de lamaie, caramel si...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, adaugam uleiul. Punem cacaoa cernuta, faina, praful de copt si esenta. Albusurile le batem spuma cu un praf de care, le incorporam in compozitia...Citeste continuarea

Prajitura Lamaita reteta clasica de...

Postat de: gicuta69 in Prajituri

  Cum se prepara Prajitura Lamaita reteta clasica de Alba ca Zapada Aluat Intr-un vas mixam ouale cu zaharul ,zaharul vanilat si sarea.Adaugam uleiul si laptele apoi amoniacul stins...Citeste continuarea

Tort de Anul Nou cu cafea

Postat de: momo121 in Torturi

      Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare si zaharul, adaugam si galbenusurile unul cate unul. Faina, cacaoa, praful de copt si amidonul le...Citeste continuarea

Prajitura ruseasca cu branza

Postat de: momo121 in Prajituri

      Branza o amestecam cu putina sare, adaugam ouale unul cate unul, pe urma zaharul, iaurtul, vanilia grisul si faina, amestecam bine pana omogenizam toate...Citeste continuarea

Paine rapida cu iaurt

Postat de: momo121 in Piine

Oul il batem cu sarea si zaharul, adaugam iaurtul si faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine toate ingredientele, trebuie sa iasa un aluat lipicios si moale. Il turnam intr-o tava...Citeste continuarea

Salata de cod afumat

Postat de: Bunica in Peste

Peștele afumat curățat de oase se sfarmă în bucăți mici. Ceapa curățată, tăiată julien frecată cu sare se lasa 10 minute la macerat in oțet, după care se scurge oțetul....Citeste continuarea

Placinta cu branza proaspata

Postat de: Jymy in Dulciuri

Intr-un vas se pun branza, zaharul, ouale si iaurtul.  Se amesteca pentru omogenizare. Intr-o tava de cuptor, unsa cu putin ulei, se intind cateva foi de placinta, se toarna compozitia,...Citeste continuarea

Piftie

Postat de: Jymy in Aperitive / Garnituri

Se curata si se spala carnea foarte bine. Intr-o oala mare se pune la fiert toata carnea si se toarna apa cat sa o acopere suficient. Se spumuieste pe parcurs ori de cate ori este necesar....Citeste continuarea

Salata de pui cu ciuperci

Postat de: Jymy in Salate

Pieptul de pui si ciupercile se fierb in vase separate. Se lasa sa se raceasca si se toaca marunt (Ciupercile se scurg bine de apa) Se pun intr-un bol mai mare, se sareaza dupa gust si se...Citeste continuarea

Salata de pui cu legume si maioneza

Postat de: Jymy in Salate

Se spala carnea si se pune la fiert. Legumele se curata si se fierb la foc potrivit. Cartofii se fierb separat, in coaja. Dupa fierbere, se toaca totul marunt carnea si legumele, inclusiv...Citeste continuarea

Desert tort de Anul Nou

Postat de: gicuta69 in Torturi

Blat:  Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare si lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam...Citeste continuarea

TARTĂ CU CACAO, CIOCOLATĂ ALBĂ...

Postat de: panacris in Dulciuri

Se amestecă îngredientele uscate pentru blat, făina, pudra de cacao, zahărul, zahărul vanilinat, praful de copt și praful de sare. Apoi se adaugă untul topit, se continuă amestecarea...Citeste continuarea

Tort cu frisca si ananas

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Prima data pregatim blatul. Intr-un bol punem cele 4 oua si praful de sare impreuna cu zaharul. Mixam pana compozitia se tripleaza in volum si se deschide la culoare. Punem lingurita cu esenta de...Citeste continuarea

SALAU PICANT GLAZURAT

Postat de: mihaelar63 in Salau

Rondelele de salau se amesteca cu ulei si condimente. Asezati pestele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati 20 minute la cuptor . Amestecati ingredientele pentru sos....Citeste continuarea

Chec din albusuri cu zmeura si goji

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Zmeura se lasa la decongelat, dupa care se scurge de zeama. Si albusuriile congelate le lasam pana cand se decongeleaza bine. Albusuriile se bat spuma cu un praf de sare. Treptat se...Citeste continuarea

Bomboane cu morcovi, cereale si miere

Postat de: panacris in Dulciuri

Se pun toate ingredietntele într-un robot de bucătărie, se mixează până ce se omogenizează toate ingredientele, apoi se umplu forme de silicon, pe fundul căruia s-a presărat...Citeste continuarea

Tort ''22''

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat: Blatul l-am facut cu o zi inainte, se taie mai bine. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana acesta se topeste acesta, apoi se adauga...Citeste continuarea

Desert piersicute

Postat de: gicuta69 in Dulciuri

Aluat:  Incepem prin a mixa ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adaugam amoniacul stins in otet si uleiul in fir subtire. Punem faina si framantam un aluat potrivit de tare. Lasam...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: Jymy in Aperitive / Garnituri

Se toaca carnea. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, ardei iute, cimbru uscat (maruntit) si usturoi pisat. Se amesteca totul pana ce se obtine o compozitie omogena.  Se lasa...Citeste continuarea

Salata de boeuf

Postat de: CameliaComan in Salate

Curatam legumele iar apoi le punem la fiert cu un praf de sare. Separat, fierbem carnea de pui. Dupa ce s-au fiert tocam marunt legumele si carnea de pui. Castravetii si gogosarii se taie marunt....Citeste continuarea

Ciorba cu oase de porc si legume

Postat de: CameliaComan in Ciorbe

Intr-o oala de 4 litri punem apa la fiert cu sare. Spalam oasele de porc iar apoi le punem in apa dupa ce a dat in fiert. Lasam sa fiarba aproximativ 1 ora. Spumam. Intre timp curatam, spalam si...Citeste continuarea

Rulada de vitel cu nuci

Postat de: timea in Aperitive / Garnituri

Nucile le tocam si le prajim intr-o tigaie teflonata. Ceapa si ardeiul le tocam cubulete mici si le calim intr-o lingura de ulei de masline. Amestecam intr-o farfurie adanca nucile prajite...Citeste continuarea

Tort egiptean "La multi ani 2016"

Postat de: Adele in Torturi

Se incepe prin pregatirea foilor de blat :se mixeaza albusurile cu putina sare, se adauga zaharul si se continua  pana cand devin ca o bezea ,se adauga faina si nuca macinata si s...Citeste continuarea

Sunca

Postat de: Jymy in Aperitive / Garnituri

Se condimenteaza foarte bine bucatile de sunca cu usturoi pisat, cimbru, sare, piper si ardei iute. Se asaza una peste alta (o bucata de slanina cu soric peste o bucata de slanina cu carne) si...Citeste continuarea

Hamburgheri de pui

Postat de: Irina in Pui

Am curatat pulpele de pielita si le-am tocat. In compozitia pentru hamburgheri am adaugat doar sare, piper, busuioc si cimbru. Din carnea tocata am format trei burgheri pe care i-am pus pe...Citeste continuarea

Piure cu chiftelute

Postat de: Jymy in Porc

Se pregatesc chiftelutele din ingredientele date: carnea tocata, oua, usturoiul pisat, mararul tocat si condimentele dupa gust. Se obtine o compozitie omogena din care vom forma chiftelutele ce le...Citeste continuarea

Friptura de porc

Postat de: Jymy in Porc

Se spala foarte bine carnea si se usuca cu un servet curat. Se unge cu ulei si se condimenteaza dupa gust. Se asaza intr-un vas de cuptor, se adauga sucul de rosii si o cana cu apa. Se...Citeste continuarea

Ciorba de pui

Postat de: Jymy in Ciorbe

Carnea curatata si spalata, se pune la fiert, in apa rece. La nevoie, se aduna spuma formata. Intre timp se toaca legumele si se adauga in oala cu carne. Cand aceasta din urma este bine...Citeste continuarea

BRĂDUȚ DULCE

Postat de: panacris in Dulciuri

Toate prăjiturile se mixează în robot, se adaugă untul moale, zahărul pudră, nucile măcinate și aromele, se frământă bine, până se omogenizează toate ingredientele,...Citeste continuarea

Sarmale cu ficat de pasare si varza...

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Curatam si taiem ceapa marunt. Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam ficatul de pasare taiat bucatele. Il calim bine pe toate partile, adaugam 10 cl de apa, bulionul de rosii, amestecam....Citeste continuarea

Turte

Postat de: Jymy in Dulciuri

Pentru foi se amesteca ingredientele pana se obtine un aluat omogen, elastic. Se imparte in bucati egale din care se vor intinde foile. Acestea se coc pe o tava de aragaz, la foc potrivit....Citeste continuarea

Salata orientala cu muraturi

Postat de: Pungasa_Rogue in Salate

Morcovii se curata de coaja, se spala si se pun la fiert. Cartofii se spala si se pun la fiert. Castravetii murati se taie rondele, iar gogosarii felii scurte si subtiri. Maslinelor li se...Citeste continuarea

Meatballs cu oua sau Chiftele...

Postat de: momo121 in Aperitive / Garnituri

        Tocam carnea si o amestecam intr-un bol. Intr-o tigaie calim ceapa in ulei cca.1 minut, dupa care punem usturoiul pisat si jumatate de legatura din...Citeste continuarea

Prajitura cu foi de bulion si 2 creme

Postat de: momo121 in Dulciuri

       Pentru foi: Intr-un bol diluam bulionul cu apa, apoi adaugam uleiul, zaharul si amestecam bine pana ce zaharul se dizolva. Pe urma adaugam si faina cu...Citeste continuarea

Prajitura Alba ca Zapada

Postat de: momo121 in Dulciuri

Pentru foi: Intr-un bol batem ouale cu praful de sare si zaharul pana se topeste; adaugam uleiul si laptele si amestecam pana la omogenizare. Faina o amestecam cu bicarbonatul si framantam...Citeste continuarea

Crenvusti in aluat

Postat de: momo121 in Aperitive / Garnituri

Fierbem crenvustii cateva minute. Intre timp punem intr-un bol laptele caldut si rasturnam drojdia; asteptam cateva minute pana se dizolva. Dupa acest timp punem untul topit si caldut, sare,...Citeste continuarea

Saratele cu branza de oi

Postat de: momo121 in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol dam pe razatoare branza de oi si untul rece, peste punem oul, smantana si faina putin cate putin pana formam un aluat usor de intins. Asezam aluatul pe masa de lucru, il intindem si...Citeste continuarea

Spata de porc prajita la multicooker

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Bucatiile de carne se condimenteaza si se stropesc cu ulei de masline, se acopera si se lasa cateva ore la marinat la frigider. Se pun bucatiile de carne in vasul de la multicooker, se pune un...Citeste continuarea

Piept de curcan in sos de unt cu...

Postat de: gurita_ta2005 in Curcan

Intr-o tigaie punem untul si ulei de masline si catelul de usturoi (atentie acesta nu trebuie sa se arda, se prajeste pe ambele parti sa dea aroma). Feliile de piept de curcan se condimenteaza...Citeste continuarea

Fursecuri cu ciocolata si caramel

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Pentru caramel: caramelizam cele 75 g zahar, adaugam cele 100 ml smantana de gatit si lasam pe foc pana se formeaza un sos dens si cremos. Frecam untul spuma, adaugam zaharul pudra, galbenusul...Citeste continuarea

Penne cu carne de curcan, praz si...

Postat de: panacris in Curcan

Pentru că în vasul  Zepter se păstrează aromele, implicit textura lor, se adaugă de la început, legumele curățate și mărunțite, se asezonează de ulei, sare, piper, boia...Citeste continuarea

Prajitura "O noapte la Venetia"

Postat de: robert_badica in Prajituri

Blatul de cocos: Batem albusurile, spuma tare cu praful de sare. Adaugam treptat zaharul,si mixam bine. Punem si nuca de cocos, si in final faina cernuta. Omogenizam. Tapetam o tava cu...Citeste continuarea

Prajitura Televizor

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blaturile maro: Intr-un bol mixam galbenusurile cu untul, de la temperatura camerei. Adaugam laptele, cacaoa, esenta, apoi praful de copt si faina. Albusurile le mixam spuma impreuna cu...Citeste continuarea

''Cetatea Cristinei''

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Torturi

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri.Topim untul impreuna cu ciocolata.Lasam sa se raceasca.Mixam albusurile spuma cu praful de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste.Amestecam...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

ieri la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]