Orange curd

de simona72 in Dulciuri, 19 Ian 2016 | 5365 vizualizari

 

Ce este acest orange curd?? O crema pe baza de oua, zahar, unt si suc proaspat stors de portocala. Aceasta crema este mai des intalnita in varianta cu lamaie, lemon curd, dar cum luna aceasta portocala este vedeta si doresc un desert cu portocale, am facut varianta asta de crema. Este delicioasa, extrem de fina, putin prea dulce pentru gustul meu, dar asta se poate rezolva jongland cu cantitatea de zahar daca o folositi in varianta simpla, iar daca o amestecati cu frisca, de exemplu, atunci nu mai adaugati zahar suplimentar in frisca. Nu este o crema groasa(se aseamana cu o budinca usor subtire), cel putin mie nu mi-a iesit, am facut o portie si imediat am retetat reteta, am pastrat cantitatile, dar am schimbat putin modul de lucru…a iesit aceeasi consistenta de fiecare data.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua intregi
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 80 gr unt gras 82% grasime
  • Coaja rasa fin de la 1 portocala
  • Suc proaspat stors de la 2 portocale de marime medie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orange curd:

Portocalele se spala foarte bine cu apa calda. Se rade fin coaja de la o portocala si se pune intr-un vas de inox. Se adauga ouale intregi si galbenusurile, zaharul si se amesteca usor. La prima tura de crema am folosit un tel tip para, iar pentru a doua tura am folosit o lingura. Diferenta este ca, atunci cand va folositi de tel, in timp ce amestecati se formeaza o spuma la suprafata, se aereaza putin ouale, iar atunci cand folositi lingura aceasta spuma este aproape inexistenta.

Deci, se amesteca putin cu telul in ingrediente, cat sa se amestece. Se transfera vasul de inox pe baie de aburi si se amesteca mereu in compozitie. Aveti grija sa nu faceti papara ouale, flacara aragazului sa fie mica. Dupa aproximativ 10 minute, dupa ce zaharul s-a topit se adauga sucul de portocala. Se amesteca si se mai tine pe baie de aburi inca 15-20 minute. Se observa ca incepe usor sa se ingroase, mai ales pe fundul vasului crema se va ingrosa, asa ca atentie din nou sa amestecati mereu. Se adauga untul, se amesteca pana se topeste si se da vasul deoparte. Se transfera crema intr-un borcan(eu l-am sterilizat), se lasa sa se raceasca, se pune capac si se da la frigider. Se poate consuma ca atare, atat este de buna, dar se poate folosii la creme pentru prajituri/torturi… Sa va fie de folos!!!

TIPS-URI

1

· Dupa ce se raceste crema se mai intareste · De preferat sa folositi portocale bio, cu coaja netratata

Daca ti-a placut reteta noastra "Orange curd" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

miki_a 1

21.01.2016, 00:10

Imi place "lemon curd", sigur si "porto Curd" e foarte, foarte bun!

Alexandra Burz 1

23.01.2016, 21:50

Super...la favo si asta

Anett 1

31.12.2021, 14:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lemon & Orange Curd - Crema de lamai si portocale