MOD DE PREPARARE RETETA Tarta frangipane cu smochine:
Lasam aluatul sa se dezghete in frigider.
Pregatim frangipane-ul, punanad migdalele intr-o tava si o dam la cuptor pana se rumenesc usor. Din pacate eu am avut migdale fara coaja si mi-a iesit deschisa la culoare crema.
Punem in robot migdalele cu zaharul si mixam.
Adaugam untul la temperatura camerei si oul si mixam iar pana devine omogeana compozitia.
Asezam aluatul pe hartie de copt, in tava si intindem frangipane-ul peste aluat.
Spalam smochinele si le taiem in sferturi.
Le asezam peste frangipane, presaram un pic de zahar peste smochine si pe marginea aluatului pe care l-am indoit spre centru.
Radem putina coaja de lamaie si dam la cuptor care trebuie sa fie incins, setat la 180 de grade.
Este gata cand s-a rumenit usor.
Mie imi place foietajul mai rumenit si il "uit" putin in cuptor.
Este foarte buna si calda dar si rece.
Se poate servi ca atare sau cu inghetata de vanilie sau frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta frangipane cu smochine" nu uita sa-i faci un review.