Delicioase, se topesc in gura.
Se freaca untul la temperatura camerei pana se elimina apa.Se adauga zaharul si galbenusurile mixand pana se obtine o crema,apoi nuca macinata amestecand usor.
Separat se amesteca faina,amidonul,sarea si praful de copt.Se amesteca cele doua compozitii , adaugand si vanilia.Se framanta un aluat moale, care se da la rece o jumatate de ora.
Se formeaza bilute, se tavalesc prin zahar si se aseaza in tava in care am pus hartie de copt.Fiecare biluta se preseaza cu degetul pentru a face o adancitura. Se introduc in cuptorul incins 12-15 minute pana se rumenesc usor.
Dupa ce se scot de la cuptor se mai apasa adancitura.
Topim ciocolata cu frisca lichida si umplem fiecare adancitura.Decoram fiecare fursec cu firicele de ciocolata.
1
Ciocolata se poate topi cu 4-5 linguri de ulei.
2
Atentie cand se preseaza se sfarama foarte usor