Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Tort aniversar I <3 T ~ 9 ANI
Postat de: TAB1TA in TorturiAm preincalzit cuptorul la 180° (foc mediu). Am tapetat o forma de tort cu unt si faina. Am batut ouale cu un praf de sare, am adaugat galbenusurile si am amestecat usor. Am frecat...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci de post
Postat de: Monica1997 in Mancaruri de postSe toaca marunt ceapa si se pune la calit intr-o tigaie, dupa ce aceasta devine "sticloasa", se adauga ardeii si morcovii tocati si ei cubulete impreuna cu utina apa si se lasa la fiert....Citeste continuarea
Langosi de post cu dulceata de...
Postat de: Monica1997 in Mancaruri de postIntr-un bol se pune drojdia cu putina apa calda si cele 3 linguri de zahar. In faina cernuta se formeaza o gropita in care adaugam apa,coaja rasa de lamaie, otetul, uleiul, sarea si maiaua....Citeste continuarea
Chec cu portocale si fructe...
Postat de: licurici_lra in DulciuriAm mixat zaharul cu sucul de portocale, pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat uleiul si esenta. Am amestecat faina cu praful de copt, apoi am adaugat-o, putin cate putin, peste...Citeste continuarea
Ciorba cu urzici si ghebe la slow...
Postat de: rocsi_1612 in Slow CookerSpalam bine ghebele, le punem in apa la desarat. Dupa ce s-au desarat bine le tocam marunt. Urzicile le spalam bine in multe ape si le curatam coditele. Le punem la scurs intr-o sita. Ceapa...Citeste continuarea
Tortulet din foi de placinta cu...
Postat de: simona72 in TorturiFoile de placinta le-am lasat sa se dezghete la temperatura camerei. Le-am desfacut si cu varful unui cutit bine ascutit am decupat dupa o forma rotunda de tort foile de placinta. Am luat cate 2...Citeste continuarea
Couscous-ul bunicii
Postat de: Mutulica in PasteDupă ce se uscau biluțele de couscous, acestea erau spălate în două ape intr-o oală mare ( bunica mea a avut patru copii și nu avea oale mici) și amestecate cu mâna....Citeste continuarea
Ciorba de loboda rosie - Reteta video
Postat de: Bucataras in CiorbeToaca marunt morcovii, pastarnacul si telina, iar ceapa verde rondele. Pune uleiul la incins intr-o oala, apoi adauga legumele si lasa-le sa se inmoaie bine. Adauga 2 litri de apa...Citeste continuarea
Negresa de post cu nuci - Reteta Video
Postat de: Bucataras in Mancaruri de postAmesteca intr-un bol dulceata de visine, apa minerala si zaharul si omogenizeaza pana ce zaharul este topit. Apoi adauga uleiul, cacaua, esenta de rom si un praf de sare. Stinge...Citeste continuarea
Varza cu sos de ardei copt la slow...
Postat de: merisor67 in Slow CookerTocăm varza mai grosier și o frecăm cu puțină sare. Punem uleiul într-un vas pe foc, la încins și călim ceapa tocată solzișori, dar nu definitiv, pentru a nu obține acel...Citeste continuarea
Pulpe pui in bacon la cuptor
Postat de: caroline in PuiMai intai spalam pulpele si le punem la fiert in apa rece cu sare. Lasam sa fiarba la foc potrivit. Cand pulpele au fiert, le scoatem intr-o sita si lasam sa se raceasca putin. Indepartam...Citeste continuarea
Fasole batuta, orientala (Byesar)
Postat de: AlexTeacher in Aperitive / GarnituriCoaceti usturoiul in cuptor; Lasati fasolea la inmuiat cu o seara inainte; Puneti-o la fiert cu sare (timpul de fierbere al fasolei...Citeste continuarea
Friptura de porc la cuptor
Postat de: momo121 in PorcCarnea o spalam bine in apa rece, o stergem cu servetele de bucatarie si o condimentam cu sare, piper si boia dulce dupa gust. Intr-o tava punem cateva linguri de ulei si asezam carnea...Citeste continuarea
Mancare de post
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de postCeapa se toaca marunt,se pune in ulei de masline la calit. Se adauga dupa cateva minute morcovul taiat rondele. Dovlecelul zucchini il spalam bine si il taiem rondele. Punem si prazul...Citeste continuarea
Tort cu cirese si nuci
Postat de: TAB1TA in TorturiMai intai am scos samburii de la cirese, iar apoi am presarat faina peste ele. Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu un praf de sare pana s-au intarit, apoi am adaugat...Citeste continuarea
Burger Frantuzesc
Postat de: AlexTeacher in Reteta de vedetaEliminati grasimea de la 2 piepti de rata – pastrati grasimea de la un singur piept; Taiati-le cuburi; Bagati-le in masina de...Citeste continuarea
Chec cu cacao
Postat de: TAB1TA in DulciuriFaina, apa, zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat se mixeaza. Apoi se iau cateva linguri din compozitie si se amesteca cu cacaua. Intr-o forma de copt tapetata cu hartie...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde si dovlecei...
Postat de: merisor67 in Slow CookerCurațăm și spălăm legumele, le tocăm în cuburi și le adăugăm în vasul aparatului de gătit la temperaturi reduse Crock-Pot . Adăugăm peste ele apă clocotită în...Citeste continuarea
Sandwich cald
Postat de: Dorka in Mancaruri de post1. Se incinge cuptorul la 180 grade. 2. Se pun in tava de copt 3 felii paine. 3. Se ung cu smantana si usturoi....Citeste continuarea
Mancare de mazare (de post)
Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri de postCeapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Tija de apio se spala si se taie rondele. Ardeiul gras se curata de cotor si...Citeste continuarea
Costita picanta marinata in cidru -...
Postat de: mihaelar63 in PorcBucatile de costita se spala si se pun intr-o tava. Sarati si condimentati . Amestecati ingredientele pentru marinata. Cu sosul format masati bine bucatile de carne ....Citeste continuarea
Pizza cu pui
Postat de: TAB1TA in PizzaDrojdia se pune in putina apa calduta cu sare. Intr-un bol mai mare se pune faina. Se face o adancitura in mijloc si se pune drojdia, rozmarinul. Se formeaza un aluat, adaugand treptat apa,...Citeste continuarea
Pandispan cu fructe si crema fina...
Postat de: diaconta in PrajituriAm pregatit mai întâi pandispanul. Am separat albusurile de galbenusurile oualor. Am mixat albusurile cu un praf de sare iar când spuma a devenit mai ferma,am adaugat...Citeste continuarea
Tortellini cu spanac si sos de rosii
Postat de: eumimi in Mancaruri de postSe fierb tortellini pentru 10 minute, conform instructiunilor de pe punga. Se caleste o ceapa taiata cat mai marunt impreuna cu rosiile taiate cubulete mici in ulei incins. Se adauga sare...Citeste continuarea
Mancare de legume cu ardei copt la...
Postat de: timea in Slow CookerCuratam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul si ceapa cubulete mici. Usturoiul il taiem rondele iar ardeiul copt il taiem bucatele. Toate legumele le...Citeste continuarea
Piept de pui crocant cu paste si...
Postat de: diaconta in PastePieptul de pui l-am taiat în doua pe mijloc si apoi fiecare felie iar în doua, pe lungime, obţinând astfel 4 felii. Am condimentat si le-am lasat câteva ore la...Citeste continuarea
Supa de ciuperci
Postat de: eumimi in Mancaruri de postMai intai punem uleiul la incins. Ceapa o taiem in cubulete mici si o punem la calit impreuna cu ciupercile scurse bine de zeama. Lasam 5-6 minute, apoi adaugam jumatate din cantitatea de...Citeste continuarea
Pulpe dezosate la cuptor, cu...
Postat de: gaby_d in PuiSpala bine pulpele de pui si usuca-le cu un servet. Unge un vas termorezistent (prevazut cu capac) cu unt. Stropeste pulpele cu sos de soia si asaza-le in vas. Piseaza usturoiul si amesteca-l...Citeste continuarea
Rulada cu ciuperci si legume de post
Postat de: RuxyRux in Mancaruri de postLegumele se spala, se curata si se toaca, se pun in ulei usor incins la foc mic sa se inabuse si se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn. Se pune o cana de apa si se lasa sa scada la foc...Citeste continuarea
Tocanita cu ghebe si ciuperci la...
Postat de: rocsi_1612 in Slow CookerGhebele le spalam bine si le lasam in apa rece la desarat. Schimbam apa, cam o data la jumatate de ora. Dupa ce s-au desarat, le tocam, dar nu foarte marunt. Ciupercile le scurgem de zeama, le...Citeste continuarea
Paste cu broccoli si sos de rosii
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de postSe rupe broccoli in buchete mici si se fierbe in putina apa cu sare timp de 3 minute. Se strecoara si se racesc usor sub jet de apa. Pastele se fierb in apa cu sare pana cand sunt al...Citeste continuarea
Pandispan trandafir
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriMixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul mixand in continuare pana se topeste zaharul. Adaugam galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt si la final esenta. Eu am...Citeste continuarea
Placinta cu dovleac, mere, morcovi...
Postat de: panacris in Slow CookerDovleacul, morcovul și merele rase se pun într-un vas, cu fundul dublu, la călit împreună cu adaugă zahărul, zahărul vanilinat, scorțișoară, coaja de lămâie,...Citeste continuarea
Briose omleta
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriEu am avut un pachet de 300 g de legume congelate de la Lidl care are in interior si unt. Am pus pe foc intr-o tigaie legumele impreuna cu untul si o cescuta de apa. Le-am lasat pe foc pana a...Citeste continuarea
Placinta cu mere, de post
Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri de postIntr-un castron se pun apa, uleiul, sarea, drojdia si putina faina si se amesteca. Se pune faina treptat, framantand mai intai in castron, apoi pe masa de lucru o coca buna de intins si...Citeste continuarea
Tort cu crema de ciocolata
Postat de: Meea in TorturiBlatul: Cuptorul meu nu coace prea bine asa ca eu a trebuit sa fac blaturile pe rand (in numar de 3). Asadar pentru primul blat mixam spuma tare albusurile. Separat,mixam galbenusurile cu...Citeste continuarea
Gogosi umplute cu dulceata
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriUntul se topeste intr-un bol pe baie de aburi,iar laptele se pune la incalzit putin. Faina se amesteca cu zaharul si drojdia si se amesteca. Se incorporeaza oul si laptele treptat,coaja de...Citeste continuarea
Paste cu praz, ceapa verde si smantana
Postat de: gurita_ta2005 in FusilliPastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare pentru circa 8 minute (cat scrie pe cutie). Intr-o tigaie se pune ceapa verde taiata marunt si prazul taiat rondele cu ulei de masline. Se...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: TAB1TA in Mancaruri de legumeFasolea se spala, se pune la inmuiat si se lasa pana a doua zi. Daca este posibil, schimbati apa din cand in cand de cateva ori. A doua zi, se pune apa la fiert intr-o oala si se adauga fasolea...Citeste continuarea
Budinca de vanilie cu dulceata de...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-o cratita cu fundul dublu punem coninutul plicului, adaugam zaharul si laptele, amestecam bine sa nu facem cocoloase, apoi punem cratita pe foc si amestecam continuu pana incepe a fiarba si...Citeste continuarea
Varza calita picanta
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai scoatem varza de la butoi si o punem in apa pana a doua zi, sa mai iasa din sare si acreala. A doua zi scurgem bine varza de apa, impaturim fiecare foaie dupa ce am taiat coatorul si...Citeste continuarea
Pancakes cu capsuni si fulgi de ovaz
Postat de: ela in DulciuriTopim untul la microunde cateva secunde si lasam sa se raceasca. Capsunile le spalam si le sfaramam cu o furculita si le punem la scurs intr-o sita. Fulgii de ovaz ii macinam ca sa fie...Citeste continuarea
Tort de mere umplute cu gem de...
Postat de: merisor67 in Slow CookerDecojim merele, le scoatem cu grijă cotoarele și le așezăm în vasul aparatului slow cooker Crock-Pot , tapetat cu hârtie de copt. În interiorul merelor, punem mai...Citeste continuarea
Placinta cu mere
Postat de: danadanutza23 in DulciuriSPALAM MERELE LE SCOATEM MIJLOCUL SI LE RADEM EU LE-AM BAGAT LA ROBOT DUPA CE SUNT RASE LE AMESTECAM CU SCORTISOARA SI ZAHAR DACA E NEVOIE SI VREM MAI DULCE EU DE OBICEI LE PUN INTR-O SITA PANA...Citeste continuarea
Gustare cu fructe
Postat de: TAB1TA in SalateBanana se decojeste si se rupe in bucati. Marul se taie cubulete. Stafidele se pun cateva minute la hidratat in apa. Se pun toate intr-un bol si se servesc imediat. Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: danadanutza23 in Supe/CiorbePUNEM BURTA SI CARNEA LA FIERT IN 3 L DE APA MAI PUNEM SARE PIPER FOI DE DAFIN SI O LINGURITA DE OTET. MORCOVUL,TELINA,PATRUNJELUL SI ARDEI EU IAM BAGAT IN ROBOT SI I-AM MARUNTIT, INTR-O TIGAIE AM...Citeste continuarea
Ciorba de fasole rosie la slow...
Postat de: privatelaura in Slow CookerPregatim aparatul Crock-Pot si il conectam la sursa de curent. Curatam ceapa rosie si o taiem cubulete. Procedam la fel cu rosia. In vasul aparatului slow cooker Crock-Pot 4,7 L , turnam...Citeste continuarea
Varza picanta la slow cooker slow...
Postat de: privatelaura in Slow CookerPregatim aparatul slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital si il conectam la priza. Varza o tocam marunt, in functie de cum ne place sau dupa cum reusim. In vasul aparatului slow cooker...Citeste continuarea
Negresa de post cu lapte de cocos,...
Postat de: rocsi_1612 in Slow CookerIntai prajim usor nuca si o tocam grosier. Laptele de cocos il zbatem foarte bine intainte sa il deschidem pentru ca este ceva mai grosut. Intr-un bol punem laptele de cocos cu zaharul si le...Citeste continuarea
Fasole batuta cu leurda
Postat de: andaoana in Mancaruri de postFasolea aleasa am spalat-o in apa rece si am pus-o la inmuiat in apa multa de seara pana dimineata. Dimineata am pus fasolea in vasul de la Slow Cooker, am pus morcovul curatat, usturoiul si foile...Citeste continuarea