Prajitura cu crema de vanilie si ananas

de Moni_alex in Dulciuri, 3 Apr 2016 | 7167 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • Crema de vanilie:
  • 350 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 100 g unt
  • o lingurita extract de vanilie
  • un compot de ananas
  • Ornare:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1-2 linguri zahar pudra
  • un plic de zahar vanillinat
  • o lingura smantana 25-30% grasime
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si ananas:

Pentru blat se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea tare.

Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si coaja de lamaie. Se amesteca usor si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula sau o lingura de lemn cu miscari usoare pe verticala.

Compozitia se toarna intr-o tava cu dimensiunile 20/30 cm tapetata cu hartie de copt si se da cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute, pana blatul este copt si se rumeneste usor deasupra. il lasam la racit.

Crema de vanilie:

Ananasul il punem intr-o strecuratoare si-l lasam sa se scurga bine de zeama. Zeama o pastram pentru a insiropa blatul.

Amidonul si zaharul se amesteca. Se toarna incet laptele si se amesteca in continuu pentru a nu se face cocoloase. Punem crema la foc mic si fierbem compozitia pana se ingroasa. Se da deoparte si se incorporeaza untul (moale la temperatura camerei). Se omogenizeaza bine si se lasa la racit.

In budinca racita incorporam ananasul taiat bucatele mici.

Smantana pentru frisca o mixam pana se intareste apoi adaugam zaharul pudra si cel vanilinat si mixam pana devine pufoasa. Adaugam si smantana si omogenizam bine.

Punem blatul intr- tava, il insiropam cu zeama de la compotul de ananas si apoi punem crema de vanilie.

Dam la rece pana se intareste crema si apoi ornam cu frisca.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Am curatat crusta de deasupra blatului usor pentru a se insiropa mai bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post