Fasolea soia, vreau sa va spun ca are un gust mai bun decat fasolea obisnuita, se comporta mai bine in legatura cu "gazele" chiar daca i se spune fasole, dar fierbe mai greu si nu stiu de ce, orice metode as folosi dar cine are un vas sub presiune, il poate folosi!
Fasolea curatata, spalata, se pune intr-un vas, se acopera cu apa clocotita, se pune un capac si se lasa 30min; dupa acest timp se pune la fiert cu aceeasi apa iar dupa alte 30 min. se scurge, se clateste si se pune din nou la fiert tot cu apa fierbinte; cand incepe sa fiarba, se adauga 2 cepe taiate marunt si concentratul; eu folosesc concentrat pentru ca alte legume-i schimba culoarea si nu-mi place, dar pana la urma fiecare procedeaza cum doreste!
Se lasa la fiert incet 45-50 min., se strecoara apoi, fara sa se arunce zeama, fasolea se paseaza la blender impreuna cu usturoiul curatat, piureul obtinut se freaca cu o lingura de lemn sau mixerul, adaugand cate putin ulei, 3-4linguri, pentru a obtine o consistenta mai fina, iar cine doreste, mai poate adauga zeama de la fiert; se potriveste de gust, apoi se pune fasolea in boluri, deasupra cu ceapa ramasa, calita in uleiul ramas (daca e nevoie se mai adauga) si cu suc sau pasta de rosii.
Se serveste cu acritura preferata!