Varza de bruxelles pane

de anca_rm in Mancaruri de legume, 5 Apr 2016 | 4417 vizualizari

 

Aceasta varza micuta cu gust intens pe mine m-a cucerit. Am gatit-o in diverse variante si de aceasta data am ales sa o fac pane. Este foarte buna alaturi de un sos de rosii iute sau de un sos cu usturoi.
Reteta pe care vi-o aduc azi este una simpla si foarte gustoasa.
  

 

INGREDIENTE

  • -0.5kg varza de bruxelles
  • -2 oua
  • -3 linguri faina
  • -sare
  • -piper
  • -1/2 lingurita nucsoara
  • -ulei pt copt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza de bruxelles pane:

Incepem cu varza pe care o curatam de frunzele vestejite sau maroni . Eu pun legume verzi, cumparate, in apa rece (cat mai rece) cu o lingurita de bicarbonat de sodiu sa stea cateva minute.

Pe foc punem o oala cu apa si sare la fiert. Cand fierbe adaugam varza curatata si o lasam sa fiarba pana cand se inmoaie putin. Eu am lasat-o cam 6 minute.

O scurgem de apa si o lasam sa se raceasca.

Batem ouale impreuna cu un praf de sare, piper si nucsoara.

Varza o dam prin faina si prin ou.

Intr-o tigaie incinsa punem uleiul iar cand acesta este fierbinte prajim varza in el pe toate partile.

Scoatem pe un servetel de hartie si servim cu sos de rosii, sos de smantana si usturoi sau smantana simpla.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de bruxelles pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

ieri la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele cu cartofi si morcovi