Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Tarta cu piersici
Postat de: diaconta in DulciuriAm pregatit mai întâi aluatul fraged pentru tarta,ca sa stea la frigider cât timp prepar umplutura. Am amestecat faina cu zaharul,praful de copt si un praf de sare. Am pus...Citeste continuarea
Mini pizza aperitiv
Postat de: ctlina in PizzaPregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua, sarea - amestecati la viteza 2....Citeste continuarea
Placinta cu iaurt si merisoare
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe lasa foile la temperatura camerei pentru a se dezgheta, timp de o jumatate de ora. In acest timp se prepara umplutura. Ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza bine...Citeste continuarea
Cuib de bufnite
Postat de: Pungasa_Rogue in Mancare copiiCastravetele se curata de coaja, se spala si se taie marunt. Ardeiul curatat de seminte se spala si se taie marunt. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Aceste legume se freaca...Citeste continuarea
Inghetata de vanilie
Postat de: diaconta in DulciuriAm mixat galbenusurile împreuna cu zaharul pâna am obtinut o crema. Am scos semintele de la pastaia de vanilie si le-am pus în lapte.Am încalzit usor laptele...Citeste continuarea
Tort cu crema de iaurt si piersici
Postat de: mirela0911 in TorturiIngredientele date sunt pentru un tort cu diametrul de 20 cm!!! Se ia forma de tort cu diametrul de 20 cm si se tapeteaza cu folie alimentara. Se aseaza piscoturile pe fundul formei. Iaurtul...Citeste continuarea
Inghetata tiramisu, fara oua
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIntr-un bol punem frisca lichida si smantana, reci, impreuna cu zaharul si le mixam pana devin usor spumoase. Adaugam mascarponele, crema de whisky, vanilia, mixam iarasi pana obtinem o consitenta...Citeste continuarea
Mancare de mazare cu pipote si...
Postat de: Pungasa_Rogue in PuiCum se prepara Mancare de mazare cu pipote si inimi de pui, reteta gustoasa pe placul tuturor: Pipotele si inimile de pui se spala si se pun sa se inabuse in ulei cu o cescuta de apa si...Citeste continuarea
Supa rece cu iaurt si castravete -...
Postat de: ctlina in SupeSe piseaza usturoiul cât mai fin posibil. Într-un castron adanc se amesteca iaurtul cu uleiul pana cand amestecul devine omogen. Se curata de coaja castravetele și se taie...Citeste continuarea
Salata de vinete cu ardei copti
Postat de: Dya in SalateSe coc vinetele si ardeii, uniform. Se curata de coaja si se lasa sa se scurga de zeama, intr-o sita. Vinetele se toaca fin (cu cutitul), iar ardeii se taie in cuburi mici. Se asaza totul...Citeste continuarea
Tort cu trei feluri de ciocolata
Postat de: Alepaty in TorturiAm inceput cu blatul,pe care l-am simplificat eu putin,dar a iesit la fel de bun Am folosit o tava de 20 cm. Am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare...Citeste continuarea
Mazare cu piept de pui si praz
Postat de: gurita_ta2005 in PuiCarnea de pui o punem cu putin ulei de masline intr-o cratita la prajit. Dupa ce s-a rumenit putin stingem cu vinul alb si lasam pana cand scade zeama. Se scot pe o farfurie bucatiile de pui...Citeste continuarea
Tocana de naut cu zucchini si carne...
Postat de: gurita_ta2005 in Slow CookerNautul se pune intr-un castron acoperit cu apa si se lasa peste noapte. Carnea o taiem in bucati mai mari si o punem in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 2.4 l cu putin ulei de masline, setam...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti cu piept de pui si...
Postat de: Pungasa_Rogue in PuiSe pune o cratita cu apa la foc impreuna cu o lingurita de sare. Se indeparteaza moatele de la teci, se spala si se pun in apa clocotita. Se lasa acolo circa jumatate de minut, apoi se scot si...Citeste continuarea
Tocanita de naut cu cartofi
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postCartofii, se curăță, se spală și se taie cubulețe. Ceapa și usturoiul se curăță, se spală și se toacă mărunt. Punem uleiul într-o cratiță și adăugăm ceapa, usturoiul și...Citeste continuarea
Tocăniță de vinete cu ciuperci
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postVinetele se spală, li se înlătură cotorul și se taie cubulețe. Se presară o lingură sare și se acoperă cu apă. Se lasă minim 30 minute, după care se storc bine. Ceapa se...Citeste continuarea
Inghetata de vanilie cu nuci si...
Postat de: Meea in DulciuriIntai de toate sa va povestesc putin despre cum procodez eu cu "BAIN-MARIE". Eu ii spun simplu, baie de aburi. Intr-o oala punem apa mai putin de jumatate si lasam oala pe...Citeste continuarea
Cornuri bicolore de post umplute cu...
Postat de: momo121 in DulciuriPentru aluat: Drojdia o dizolvam impreuna cu zaharul pana devine o pasta si o amestecam intr-un bol cu apa minerala calduta, uleiul caldut, coaja de lamaie, praful de sare si cu ajutorul unui...Citeste continuarea
Briose cu fructe de padure
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriFructele de padure se spala si se lasa sa se scurga de apa. Se topeste untul si se lasa sa se raceasca. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se mixeaza ouale impreuna cu un praf de...Citeste continuarea
Mini pizzete cu spanac si branza de...
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriIntai pregatim aluatul: punem faina, untura, un praf de sare si apa calduta intr-un bol si framantam. Aluatul trebuie sa fie nelipicios, daca este nevoie mai adaugati un praf de faina. Punem o...Citeste continuarea
Inghetata de ciocolata
Postat de: eumimi in PrajituriMixam frisca lichida pana devine o spuma densa. Albusurile le mixam separat impreuna cu zaharul.Amestecam frisca cu albusurile, adaugam cacao cernuta si esenta de rom si amestecam bine....Citeste continuarea
Spaghetti integrale cu ton
Postat de: eumimi in SpagheteMai intai punem spaghettele la fiert si le fierbem 12-15 minute in apa cu sare. Curatam ceapa, o tocam marunt si o punem la calit in ulei incins. O lasam pana cand incepe sa se rumeneasca si...Citeste continuarea
Tort racoritor cu fructe
Postat de: amayrya in DulciuriBlat Separăm albușurile de gălbenușuri. Batem spumă albușurile impreuna cu puțină sare. Adăugăm 10 lunguri de zahăr brun. Mixăm până se topește zahărul. Adaugăm...Citeste continuarea
Supa de curcan
Postat de: medioto59 in SupeSpalam carnea si o punem la fiert in apa rece cu sare.(pulpa am taiat.o in doua bucati). Cand incepe sa fiarba dam focul pe mic si spumam bine. #Nu aruncam prima apa...in felul acesta supa nu...Citeste continuarea
Desert tort cu fructe de padure
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiSe spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt vas se mixeaza frisca, apoi peste ea se pune compozitia...Citeste continuarea
CHEC CU VISINE
Postat de: trifadalia in DulciuriSe pune untura in castron, se amesteca cu zaharul incet, se pun ouale unul cate unul si bicarbonatul de sodiu, smantana iar la urma faina. Se toarna in tava de cuprot 3/4 din compozitie in restul...Citeste continuarea
TORT DE CIOCOLATA
Postat de: trifadalia in DulciuriPentru blat: se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul apoi se aduga zaharul vanilat cele 10 linguri apa si faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Paste cu bacon si carnati
Postat de: licurici_lra in PasteSe pune apa la fiert, cand da in clocot, se adauga pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu le-am fiert 6 min. Carnatii se taie rondele, iar baconul bucati mai subtiri....Citeste continuarea
Cotlet de porc cu sos, la cuptor
Postat de: licurici_lra in PorcCarnea se spala, apoi se da cu sare si piper si se baga la frigider. Se scoate de la frigider cu o ora inainte sa fie pregatita. Intr-o tigaie cu putin ulei, se prajesc cotletele cateva...Citeste continuarea
Pizza cu ton
Postat de: licurici_lra in PizzaDrojdia se amesteca cu zaharul, sarea si apa calduta, apoi se adauga peste faina cernuta si se framanta. Se acopera bolul cu un prosop si se lasa sa creasca. Cand a crescut, aluatul se...Citeste continuarea
Lasagna cu branza si bacon
Postat de: rocsi_1612 in LasagnaIntr-o cratita punem apa, presaram putina sare si o transferam pe foc. Cand incepe apa sa clocoteasca, dam drumul foilor de lasagna si le fierbem 3-4 minute. Dupa acest timp, scoatem cu ajutorul...Citeste continuarea
Salata de cartofi cu macrou afumat
Postat de: licurici_lra in SalateCartofii se fierb in coaja, apoi se curata si se taie cubulete mici. Ceapa se taie felii subtiri, se pune sare deasupra si se lasa cateva minute, sa se inmoaie, apoi se freaca putin intre...Citeste continuarea
Cartofi cu piept de pui, la cuptor
Postat de: licurici_lra in PuiCartofii se fierb 5-10 min in apa, apoi se curata si se taie felii. Pieptul de pui se spala bine, se taie cubulete, apoi se amesteca cu putin ulei de masline si se presara condimentele, sare...Citeste continuarea
Quiche cu ton, rosii deshidratate...
Postat de: licurici_lra in TonPentru aluat, se amesteca faina cu sarea si untul taiat cubulete. Se framanta cu degetele, pana se amesteca, apoi se adaugat apa si rosiile deshidratate, taiate marunt. Se formeaza o...Citeste continuarea
Snitele cu piure, la cuptor
Postat de: licurici_lra in PuiPentru snitele, se spala bine pieptul de pui, apoi se taie feliute subtiri. Se bat ouale cu sare, piper, fulgi de chilli si branza data pe razatoarea mica. Se pune pesmet intr-o...Citeste continuarea
Gogoşi cu lingura
Postat de: Zamfira in DulciuriOmogenizăm foarte bine iaurtul cu ouăle, esenţele, zahărul vanilinat şi puţină sare. Adăugăm făina şi praful de copt, amestecăm totul foarte bine. Punem ulei într-o...Citeste continuarea
Mini tarte cu chisalita din prune
Postat de: panacris in DulciuriFoietajul dezghețat se porționează, apoi se așează în fomele de mini tarte, se pun la copt cca. 15 minute la 200 grade. Între timp prunele se pun la fiert cu o cană de...Citeste continuarea
Ardei copti la borcan fara otet
Postat de: Ksenya in ConserveAdeii ii spalam si ii coacem,apoi ii punem intr-un castron presuram cu sare si acoperim pentru 20 minute, astfel se vor curata mai usor si mai rapid. Dupa ce i-am curatat si am scos toate...Citeste continuarea
Prajitura Madagascar
Postat de: panacris in DulciuriUn desert rapid și ciocolatos. Se pregătesc trei vase, pentru a prepara cremele pe baie de aburi. Se topește ciocolata amăruie, apoi se adaugă esența de migdale marocana...Citeste continuarea
Budinca din perle tapioca cu sos de...
Postat de: panacris in DulciuriPerlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute. Perlele înmuiate, laptele de cocos, zahărul, esența de migdale se adaugă, într-un vas cu fundul...Citeste continuarea
Llapingachos - chiftele de cartofi...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSpalati si fierbeti cartofii întregi in apa cu sare . Prajiti ceapa verde într-un pic de ulei. Se curata brânza rasa, galbenusurile de ou, ceapa prajota si chimenul....Citeste continuarea
Cotlet si cartofi la cuptor
Postat de: Constelatialeu in PorcFiecare felie de cotlet o saram si condimentam, apoi o prajim cate 2-3 min pe fiecare parte. Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem pe lungime in 3 parti, presaram sare peste cartofi.Apoi asezam...Citeste continuarea
Prajitura cu prune si smantana
Postat de: stefy_a in Prajituri- ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi tripleaza volumul - se adauga apoi treptat smantana, zaharul si uleiul si se mixeaza - faina se amesteca cu praful de copt si se adauga...Citeste continuarea
Tocana de carne de porc cu paste
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCarnea se taie in bucati mai mari,se pune intr-un castron,punem condimentele,ulei de masline si vinul si lasam la rece sa se marineze circa 1-2 ore. Punem carnea impreuna cu sosul format de la...Citeste continuarea
Snitel de pui la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in PuiPieptul de pui se taie felii,se bat cu batatorul de snitele si se condimenteaza pe ambele parti. Intr-o fafurie adanca amestecam cele 2 oua,iar in alta farfurie punem pesmetul,cu susanul si...Citeste continuarea
Tocanita belgiana cu carne de vita...
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneÎn oala sub presiune, puneti la prajit bucatile de carne in uleiul incins. Se adaugă ceapa taiata marunt si se rumenesc impreuna timp de 5 minute, amestecând din cand in cand....Citeste continuarea
Crema de zahar cu coacaze
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriOuale le mixam bine cu cele 4 linguri de zahar si esenta. Adaugam laptele si coaja de lamaie si se amesteca bine. Punem coacazele in compozitie. Intr-o craticioara topim zaharul pentru...Citeste continuarea
Prajitura Tavalita
Postat de: robert_badica in PrajituriBlat: Într-un bol spargi ouăle şi le mixezi cu zahărul, până ce se topeşte. Apoi, se adaugă uleiul şi laptele dulce, amesteci uşor. Adaugi faină şi amoniacul stins cu puţin...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata si dulceata...
Postat de: ancutsa in DulciuriSe incalzeste laptele, se da de pe foc, se pune in el ciocolata neagra rupta in bucatele mici si se amesteca pana se topeste. Se obtine o glazura lichida. Se lasa la racit natural, apoi se da la...Citeste continuarea
Fursecuri cu vanilie, rahat de...
Postat de: ancutsa in DulciuriSe preincalzeste cuptorul. Se amesteca bine cu mixerul: margarina, zaharul, zaharul Bourbon, oul, esenta de vanilie, un varf lingurita de sare si iaurtul (eu am folosit Danone Cremosso...Citeste continuarea