Sâmbătă seara când m-am întors de la Florești, după atâta alergătură după obstacolele cailor, am pus ”cioroiul”la treaba. Și-a muncit din greu săracul! Întâi a făcut o ciorbiță delicioasă de legume cu perișoare.
Pregătim perișoarele:
Ceapa curățată, spălată si tocată mărunt se amestecă bine cu sare, carnea tocată, piper și ou.
Se fac perișoare si se pun în vasul de la slow cooker Crock-Pot 2.4 l.
Ceapa, morcovul, țelina, ardeiul se curăță, spală și toacă mărunt.
Rosiile spălate le dai pe răzătotoare.
Se pun toate ingredientele în vasul Crock-Pot, se acoperă cu apă (cu două degete deasupra ingredientelor), cuplăm aparatul la priză, îl setăm pe programul High și-l lăsăm 3 ore la fiert.
Când legumele sunt fierte ridicăm capacul, punem borsul si-l mai lăsăm la fiert o oră.
Sărează după gust.
Decuplăm de la sursa de curent, punem leușteanul tocat.
Să vă fie de folos!
1
La servire se poate adăuga smântână.