Este mancarea noastră de duminică :).
O cumpăr cruda deja pregatita de măcelar și o gătesc in functie de sezon si de produsele lui : cu sos de rosii, cu morcovi, cu praz etc.- vedeti aici.
De data aceasta am folosit legume proaspete de vara: ceapa verde, usturoi nou, mazăre proaspătă ...
Incălziti untul intr-o tigaie profunda pe foc.
Puneți rulada și lăsați-o sa se rumeneasca pe toate partile timp de 5 minute.
Se adaugă ceapa tocata, ardeiul rosu taiat cubulete, usturoiul pisat si se calesc impreuna cateva minute. Adaugam rosia taiata cubulete, mazarea, apa clocotita si pasta de tomate si amestecam usor.
Condimentam cu sare si piper, adaugam cimbrul si dafinul.
Acoperim si gatim la foc potrivit 20-25 de minute.
Se scoate rulada, se lasa sa se raceasca un pic si se taie felii.
Punem feliile de friptura peste legume, acoperim si gatim inca 10 minute.
Se poate servi :
- cu piure ( reteta aici )
- cu cartofi franțuzești (reteta aici).
Pofta Buna !!