Pasta de dovlecei cu curry

de Catalina L in Mancaruri de legume, 1 Oct 2016 | 2806 vizualizari

 

Am adaptat reteta parfumata de mancarica de vinete cu frunze de curry in salata/pasta rece de dovlecei.
Ce bunatate, pe o felie de paine proaspata sau prajita.
Frunzele de Curry din Sri Lanka
Frunzele de Curry sunt făcute pentru a contura şi a intensifica arome care merită să iasă în evidenţă. Practic, ele sunt puterea din spatele gusturilor vedetă.
Aceste frunze sunt ingredientul cheie al curry-ului iute şi provin dintr-un copac de talie medie, care creşte în sălbăticie, la poalele Munţilor Himalaya.
Sunt folosite pentru a intensifica aromele preparatelor indiene şi asiatice, fiind adăugate reţetelor picante din carne, supelor şi orezului.

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei
  • 1 ceapa mare (2 mici)
  • 2 linguri de bulion de rosii
  • 1 lingura praf de curry
  • 1 linguriță praf de chimen
  • 1 linguriță praf de ghimbir
  • 1/2 lingurita praf de chili
  • 20 frunze de curry (proaspete sau uscate)
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de otet de vin
  • sare și piper
  • 4 linguri de ulei de floarea soarelui
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de dovlecei cu curry:

Se spală și se taie în bucățele dovleceii. Curatam si tocam ceapa.

Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti la gatit ceapa tocata si dovleceii taiati timp de aproximativ zece minute.

Adaugati condimentele si amestecati. 

 Se toarnă bulionul diluat in 15 cl de apa, se adauga frunzele de curry, sare, piper și se fierbe timp de 15-20 de minute, până când vinata este frageda iar apa este aproape evaporata. 

 Adaugăti zahărul și oțetul și fierbeti inca 5 minute, amestecati. 

Se poate servi fierbinte, simplu cu orez sau ca garnitura la o mancare cu carne, peste...

Eu l-am mixat si transformat in salata rece pentru aperitiv.

Puteti congela.

 

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

se poate face si fara frunzele de curry

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de dovlecei cu curry" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Felii de carne cu dovlecei si cascaval