Sa ne rasfatam partenerul, zic....."Ziua cand imi rasfat nevasta"
Mixam albusurile cu un praf de sare.
Amestecam zaharul cu zaharul vanilat si il incorporam ,adaugandu-l in ploaie,in albusurile batute spuma. Mixam bine pana obtinem o bezea lucioasa.
Scurgem bine iaurtul ,il amestecam cu uleiul si esenta de rom dupa care incorporam(adaugand lingura cu lingura) usor in bezea.
Amestecam faina cu cacao si praful de copt si apoi le cernem.Incorporam acest amestec in compozitia de mai sus.Amestecam cu miscari usoare de jos in sus.
Topim ciocolata pe baia de aburi ,o lasam sa se racoreasca si apoi o turnam in amestecul de mai sus.
Turnam compozitia intr-o forma(eu am folosit una rotunda cu diametrul de 24 cm )tapetata cu hartie de copt.
Asezam nucile taiate deasupra
Dam la cuptor,pe care l-am preincalzit in prealabil,la 180 grade ,pentru circa 40-50 min(trebuie sa treaca testul scobitorii).
Lasam sa se racoreasca in cuptor,timp in care ne ocupam de glazura.
Caramelizam zaharul, stingem cu smantana pentru frisca dupa care adaugam untul taiat cubulete.Tinem pe foc pana cand untul se topeste.Adaugam esenta de rom si amestecam pentru o buna omogenizare.
Lasam sa se racoreasca.si cand glazura e putin calduta o turnam peste checul asezat pe un gratar.
Inclinam putin checul astfel incat glazura sa se prelinga si pe partile laterale.
Decoram cu ornamente pentru prajituri
Dam la rece pentru a se intari glazura.
Taiem si servim.
Pofta buna!