Tarta rasurnata cu prune

de Catalina L in Dulciuri, 2 Oct 2016 | 3058 vizualizari

 

Un desert cu fundu'-n sus ! :)

Am facut aceeasi reteta ca pentru tarta Tatin cu mere- vezi aicea- am inlocuit numai merele cu prune.

Atentie, in comparatie cu merele, prunele vor lasa mai multa zeama.

Rasturnati tarta pe un gril si puneti sub gril o farfurie pentru a recupera sosul format.
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/09/tarta-rasurnata-cu-prune.html

 

INGREDIENTE

  • 1 rulou de aluat foetaj
  • 1 kg de prune (rosii si galbene)
  • 150 gr zahăr tos
  • 50 gr de unt
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rasurnata cu prune:

Se caramelizeaza zahărul într-o tigaie/tava rotunda - in tava pe care apoi o veti pune la cuptor

Adăugați untul, puneti apoi prunele fara samburi si presarati deasupra zaharul vanilat.

Se presara cu scortisoara si ia de pe foc.

Se prepară foaia de aluatul foetat.

Acoperiți prunele cu aluatul, împingând aluatul între prune și marginile formei. Faceti o gaura in mijloc.

Se coace in cuptorul incalzit la 180/200 ° C timp de 20 -30 minute.

Lasati sa se raceasca 15 minute inainte de a o rasturna.

Rasturnati-o pe un gril si puneti sub el o farfurie pentru a recupera sosul.

Nu ridicati vasul imediat, asteptati cateva minute.

Asteptarea de cateva minute va facilita dezlipirea prunelor. Am decorat-o cu coacaze rosii.

Se serveste calduta natura sau cu frisca sau inghetata de vanilie.

 

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rasurnata cu prune" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu banane si crema de branza