Un desert cu fundu'-n sus ! :)
Am facut aceeasi reteta ca pentru tarta Tatin cu mere- vezi aicea- am inlocuit numai merele cu prune.
Atentie, in comparatie cu merele, prunele vor lasa mai multa zeama.
Rasturnati tarta pe un gril si puneti sub gril o farfurie pentru a recupera sosul format.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/09/tarta-rasurnata-cu-prune.html
Se caramelizeaza zahărul într-o tigaie/tava rotunda - in tava pe care apoi o veti pune la cuptor
Adăugați untul, puneti apoi prunele fara samburi si presarati deasupra zaharul vanilat.
Se presara cu scortisoara si ia de pe foc.
Se prepară foaia de aluatul foetat.
Acoperiți prunele cu aluatul, împingând aluatul între prune și marginile formei. Faceti o gaura in mijloc.
Se coace in cuptorul incalzit la 180/200 ° C timp de 20 -30 minute.
Lasati sa se raceasca 15 minute inainte de a o rasturna.
Rasturnati-o pe un gril si puneti sub el o farfurie pentru a recupera sosul.
Nu ridicati vasul imediat, asteptati cateva minute.
Asteptarea de cateva minute va facilita dezlipirea prunelor. Am decorat-o cu coacaze rosii.
Se serveste calduta natura sau cu frisca sau inghetata de vanilie.
Poftă bună !!!!