Rulouri cu crema de alune de padure

de Ancutsa in Dulciuri, 3 Oct 2016 | 3113 vizualizari

 

Dintre rulourile pregatite pana acum, acestea cu crema de alune de padure mi-au placut cel mai mult.

 

INGREDIENTE

  • pentru rulouri avem nevoie de:
  • 1 pachet aluat pentru foietaj;
  • 1 ou batut bine pentru uns;
  • Pentru crema de alune:
  • 300 ml lapte;
  • 3 galbenusuri;
  • 3 linguri de zahar;
  • 1 lingura zahar vanilat Bourbon;
  • 2 linguri (cu varf) faina;
  • 1 varf lingurita sare;
  • 50 g unt;
  • 1 mana alune de padure;
  • 150 ml frisca lichida
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu crema de alune de padure:

Rulourile:

Se lasa aluatul la incalzit la temperatura camerei.

Pentru aceste rulori, eu am avut forme speciale de patiserie, insa daca nu aveti, le puteti confectiona din hartie cartonata rulata si capsata si apoi se invelesc in foaie de copt.

Se preincalzeste cuptorul.

Se intinde aluatul pe masa de lucru, se taie fasii subtiri, se ia cate o fasie si se ruleaza pe forma speciala unsa cu putina grasime. Se asaza rulourile intr-o tava, pe foaie sau folie speciala de copt si se dau la cuptor, la foc mediu, 10-15 minute, pana devin aurii.

 

Crema de alune:

Se amesteca intr-o craticioara, cu un tel, galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat Bourbon si faina, apoi se toarna peste ele in fir subire laptele incalzit dinainte si se omogenizeaza. Se pune amestecul pe foc si se fierbe pana se ingroasa. Se da de pe foc si se adauga untul, se amesteca bine. Se lasa la racit.

Cand se raceste, crema se mai ingroasa.

Se pun pe foc mic intr-o craticioara cateva alune de padure impreuna cu putina sare. Cand s-au rumenit bine, se dau deoparte, se lasa un pic la racit, apoi se curata de pielite, se maruntesc cu rasnita pentru a obtine o pudra fina.

Se bate cu mixerul frisca lichida pana devine cremoasa, consistenta, care se toarna peste crema, impreuna cu alunele macinate si se mai amesteca un pic cu mixerul.

 

Dupa ce s-au racit rulourile, se scot cu grija de pe forme, se umple cu crema si se pudreaza cu zahar.

 

Timp: aprox 1h

Portii: 2 tavi

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/rulouri-cu-crema-de-alune-de-padure.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu crema de alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cappuccino