Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Tort diplomat
Postat de: rocsi_1612 in TorturiCrema: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul. Adaugam faina, amestecam bine, apoi turnam laptele. Invartim toata compozitia bine. Turnam totul intr-o cratita, o transferam pe foc....Citeste continuarea
Placere nevinovata cu lamaie si afine
Postat de: simona72 in PrajituriPentru inceput tin sa precizez daca se poate sa folositi lamai bio. Daca nu, le spalati foarte bine cu apa calda si un burete de bucatarie. Lamaia, de marime potrivita, se taie in felii, se scot...Citeste continuarea
Covrigi polonezi
Postat de: momo121 in DulciuriPentru inceput dizolvam drojdia cu o lingurita zahar pana obtinem o pasta, adaugam 1 lingura de faina si lasam cateva minute pana incepe sa se umfle putin. Intre timp...Citeste continuarea
Placinta englezeasca cu mere
Postat de: licurici_lra in DulciuriPentru aluat, se amesteca faina cu untul rece si un praf de sare, apoi se adauga apa. Se amesteca repede, sa nu se incalzeasca untul. Aluatul se pune intr-o folie si se lasa la frigider cel...Citeste continuarea
Cheesecake cu fructe de padure
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriMaruntim biscuitii.Topim untul.Amestecam untul topit cu biscuitii.Distribuim amestecul intr-o tava presand usor.Introducem la rece. Mixam albusurile spuma, adaugam zaharul maxand in continuare....Citeste continuarea
Compot de toamna
Postat de: GeorgianaGrigorescu in ConserveDe data aceasta am folosit prune, piersici, pere si nectarine. Am uitat sa cumpar struguri care dau o aroma deosebita. Am curatat de coaja perele si piersicile. Am spalat bine fructele, apoi...Citeste continuarea
Fasole verde pentru iarna
Postat de: GeorgianaGrigorescu in ConserveEu am folosit atat fasole fideluta cat si din cea lata, dar le-am facut separat. Fasolea lata am taiat-o pe jumatate pe lungime. Spalam bine fasolea si curatim marginile. Taiem fasolea...Citeste continuarea
Piept de pui umplut cu orez
Postat de: deyutzky in PuiIntr-un vas mic punem legumele spalate si tocate marunt(ceapa, ardeiul, morcovul), uleiul si 2 linguri de apa si le lasam la inabusit cateva minute la foc mic. Spalam orezul si il...Citeste continuarea
Tkemali - sos georgian pentru carne
Postat de: Ksenya in ClasiceAlegem corcosusele, inlaturam coditile si frunzele, spalam in 2-3 ape si le punem intr-o oala, adaugam apa si lasam la fiert. Cand corcosusele sunt bine fierte, trecem totul prin sita (pasta...Citeste continuarea
Placinta cu mere si nuci crude
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai culegem merele si nucile, apoi ne apucam si curatam merele de coaja si le taiem cubulete mici. Le asezam intr-o cratita, adugam zaharul si punem cratita pe foc, la foc mic, sa se...Citeste continuarea
Pizza Quattro Formaggi, reteta lui...
Postat de: Bucataras in PizzaPasii de preparare pentru aluatul de pizza: 1. Intr-un bol incapator, pun zaharul, drojdia si apa si amesteca bine pana se topesc zaharul si drojdia. 2. Pune apoi faina si...Citeste continuarea
Saleuri de casa cu susan, oregano...
Postat de: ancutsa in DulciuriIntr-un vas mare se pun smantana, margarina, 100 g din cascavalul ras, sarea si se amesteca bine, se adauga praful de copt si faina pana obtinem o coca buna de intins. Aluatul meu a...Citeste continuarea
Rulada cu model si crema de iaurt...
Postat de: mady90 in DulciuriPt foaia de rulada: Separam ouale si le presaram cu un praf de sare, atat albusurile cat si galbenusurile si lasam asa 2-3 minute. Batem apoi albusurile spuma cu jumatate din cantitalea...Citeste continuarea
Desert cu pepene
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriTaiem pepenele cuburi. Punem gelatina la hidratat. Mixam bine smantana, apoi adaugam zaharul pudra mixand in continuare. Adaugam si iaurtul amestecand usor. Incalzim gelatina pana ajunge...Citeste continuarea
Cheesecake cu banane si frisca - La...
Postat de: Corina33 in TorturiPentru blat: se zdrobesc biscuitii si se amesteca cu untul topit, apoi se toarna totul intr-o forma de tort rotunda cu margine detasabila si diametrul de 26 cm. Se niveleaza frumos cu o lingura...Citeste continuarea
Prajitura cu gem de prune si migdale
Postat de: Constelatialeu in DulciuriFoile : Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul pana acesta se topeste, apoi adaugam galbenusurile, amoniacul stins cu zeama de lamaie , omogenizam. Adaugam faina si amestecam la final...Citeste continuarea
Chiftele din carne de porc in...
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriCarnea de porc se spala, se taie cubulete si se toaca la robotul de bucatarie. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Usturoiul se curata de foi, se spala si se preseaza. Painea se...Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriCartofii se curata si se taie cuburi.Se pun la fiert in apa cu sare. Prunele se spala,se scot samburii,se presara zaharul pudra si scortisoara. -Cartofii fierti,se scurg de apa,se pune...Citeste continuarea
Pancakes
Postat de: Meea in DulciuriClatitele americane sunt fooarte usor de facut si foarte delicioase! Mixam ouale impreuna cu zaharul pana cand acesta aproape s-a topit. Adaugam apoi si smantana (la acest pas...Citeste continuarea
Mazare cu pulpe de pui afumate
Postat de: licurici_lra in Mancaruri cu carnePulpele de pui se spala, apoi se taie in 2 si se pun la prajit in putin ulei. Se lasa cate 2-3 min. pe fiecare parte. Separat, se pune apa la fiert. Ceapa...Citeste continuarea
Tort de vanilie cu trandafiri de...
Postat de: ancutsa in TorturiBlatul: Se separa ouale. Se bat bine albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se...Citeste continuarea
Tort Lela
Postat de: ancutsa in TorturiBlatul: Se separa ouale. Se bat bine albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se...Citeste continuarea
Hribi uscati si conservati
Postat de: simona72 in ConserveReteta este cat se poate de simpla. Dupa ce ati cules ciupercile din padure, va opriti in bucatarie. Algeti o pensula cu par si curatati ciupercile de praf si resturi de pamant. Va repet ceea...Citeste continuarea
Salata de rosii cu masline umplute...
Postat de: mihaelar63 in SalateRosiile se spala si se taie felii . Maslinele se scurg de saramura . Amestecati rosiile cu masline si busuioc . Stropiti salata cu ulei si otet balsamic . Sarati...Citeste continuarea
Prajitura cu mere si branza de vaci
Postat de: postavaru in PrajituriPentru inceput pregatim merele. Le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem merele rase intr-o cratita pe foc mic. Adaugam zaharul si calim merele pana cand se evapora tot...Citeste continuarea
Tort Steaua (1000 retete)
Postat de: gurita_ta2005 in TorturiAlbusuriile se bat spuma cu un praf de sare si treptat adaugam zaharul si mixam pana devine lucioasa ca o bezea. Galbenusuriile se mixeaza cu uleiul pana devine crema, dupa care se pun este spuma...Citeste continuarea
Dovleac umplut cu legume
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de postDovleacul mare se curata de coaja, se spala, se taie in doua pe lungime si cu ajutorul unei linguri se scobeste interiorul de samburi. Se presara apoi sare si se da deoparte. Ceapa se...Citeste continuarea
Dulceata de smochine
Postat de: CameliaComan in DulciuriSpalam bine smochinele. Le taiem coditele si taiem fiecare smochina pe lungime in doua jumatati. Punem apa si zaharul intr-o oala mare. Le lasam la foc potrivit pana se transforma intr-un sirop....Citeste continuarea
Prajitura din albusuri cu prune
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriAlbusuriile se bat spuma cu un praf de sare,treptat se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se pune galbenusul,uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Se pune si coaja...Citeste continuarea
Rulada cu crema de vanilie,...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIncepem cu crema , pentru ca trebuie sa stea la frigider. Punem frisca lichida intr-o cratita, adaugam ciocolata rupta bucatele. Trasferam cratita pe baie de aburi, amestecam continuu,...Citeste continuarea
Tarta cu capsuni
Postat de: ctlina in DulciuriSe pune la-ncălzit laptele. Taiem pastaia de vanilie in lungime, scoatem semintele si le depunem in lapte. Bateti oul, gălbenușul de ou cu zahărul și amidonul de porumb. Varsati...Citeste continuarea
Creveti cu ananas si sos dulce...
Postat de: ctlina in Fructe de mareCuratam creveții (am folosit fierti cumparati proaspeti de la pescarie). Intr-un castron puneti crevetii si toate ingredientele de la marinada. Amestecati si rezervati la rece cel...Citeste continuarea
Chiftele din carne de porc
Postat de: eumimi in PorcSe taie ceapa marunt si se amesteca cu carnea tocata. Se adauaga bulionul, usturoiul dat pe razatoarea mica, ardei boia dulce, sare si piper. Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica, apoi...Citeste continuarea
Tort cu crema de lapte - Reteta cu...
Postat de: CameliaComan in DulciuriBlat: Mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Punem treptat cate 2 linguri de faina si mixam la viteaza mica. Procedam astfel pana terminam de incorporat...Citeste continuarea
Copanele crocante
Postat de: AndrutzaP in PuiPentru inceput fierbeti copanele timp de 10-15 minute. Cat sunt inca fierbinti, desprindeti pielea de pe fiacare copan in parte. Intr-o tigaie antiaderenta...Citeste continuarea
Detoxifiant de patrunjel
Postat de: gurita_ta2005 in BauturiPatrunjelul se spala,se sterge cu un prosop de hartie si se toaca cat mai marunt. In robotul de bucatarie punem 1 cana de apa,mierea si patrunjelul tocat marunt. Lamaia o stoarcem bine si o...Citeste continuarea
Chifle cu seminte
Postat de: carmen in PiineSe face o maia din drojdia amestecata cu zaharul si lichidul caldut, care se lasa la crescut. Faina se cerne si se amesteca cu sarea. Mai apoi se pune maiaua si restul de lichid, la final...Citeste continuarea
Dulceata de cirese cu piper
Postat de: mihaelar63 in DulciuriCiresele se curata de codite si se spala cu apa rece . Lasati timp de o jumatate de ora ciresele intr-un vas cu apa rece . Daca din intamplare au ,, vizitatori'' in interior...Citeste continuarea
Cozonac trandafir cu nuca, dietetic...
Postat de: carmen in DulciuriAm amestecat faina cu drojdia praf si cu indulcutor greensugar Am adugat laptele si uleiul incalzite usurel peste oul batut si apoi peste cele uscate si am pornit robotul. Am...Citeste continuarea
Paste cu bacon si ciuperci in...
Postat de: carmen in PasteAm pus cascaval ras pe foaie de copt, cat mai rotund. Am dat la cuptor pret de cateva minute, cat sa se inmoaie cascavalul si asa fierbinte l-am pus pe fundul unul castron si l-am lasat la racit....Citeste continuarea
Trandafir cu visine
Postat de: carmen in Dulciuri-drojdia se dizolva in 200 ml lapte caldut , apoi adaugati 50 gr din cantitatea de faina, 1 lingurita din cantitatea de zahar , amestecati si lasati sa creasca intr-un loc cald -intre timp...Citeste continuarea
Tort Dobos
Postat de: Criss in TorturiOuale se separa si albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul si rezulta o bezea ferma si lucioasa. Se adauga apoi galbenusurile...Citeste continuarea
Cartofi aurii cu rozmarin
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriDin aceasta cantitate hraniti 4 persoane. :))))) Cartofii i-am spalat, i-am curatat si i-am taiat in 4 sau in 6 in functie de marimea lor. Pe tava cuptorului am pus doua foi pergament...Citeste continuarea
Piept de porc cu rosii la slow...
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerMai intai pregatim pieptul de porc il spalam, uscam cu un servet si apoi il portionam. Apoi saram si condimentam, asezam carnea in vasul slow cooker Crock-Pot 2.4 l, adaugam uleiul si amestecam...Citeste continuarea
Pachetele de vinete cu bacon
Postat de: amalia01 in Mancaruri de legumeVinetele le speli bine, le tai coditele si apoi in doua, pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite scobesti miezul si presari vinetele cu sare si piper . Lasi barcutele sa se inmoaie , pentru...Citeste continuarea
Dulceata de soc
Postat de: carmen in Dulceata / GemAm legat bine siropul de zahar (apa si zaharul) apoi am adaugat fructele. Am luat spuma. Fix ca la orice dulceata. Si mi-au iesit 2 borcanele mici, mici, mici. Gustul este greu de descris in...Citeste continuarea
Zacusca rapida
Postat de: ella87 in Mancaruri de postSe coc vinetele, ardeii, se pun intr-un castron 10 min. Cu capac, pentru a se curata de coaja mai ușor. Se toaca mărunt alături de ceapa, punem ulei in cratiță lăsăm ceapa să se...Citeste continuarea
Chiftele cu dovlecei si feta la...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSe incalzeste cuptorul la 200 ° C, Se spală dovleceii (am lasat coaja) și se îndepărtează capetele. Se curata de coaja ceapa. Dati dovleceii si ceapa pe razatoarea cea mare,...Citeste continuarea
Coltunasi cu branza - Varenyky
Postat de: ctlina in DulciuriSe amestecă făina cu sarea, se adauga oul si putina apa si se amesteca pana se incorporeaza toata faina. Aluatul se framanta cu mana pana ce nu se mai lipeste de degete. Apoi se intinde...Citeste continuarea
Mancare de pui cu hribi si smantana
Postat de: rocsi_1612 in PuiPuteti pune hribii nefierti, eu am avut o cantitatea mai mare, i-am fiert putin ca sa pun cativa si in congelator si de acolo am oprit si pentru acest preparat. Curatam ceapa, o tocam marunt....Citeste continuarea