O prajitura delicioasa, iubita si apreciata in familia mea.
Cativa dintre minunatii bucatarasi l-au si gustat si sper din suflet ca le-a fost pe plac...eu l-am adus cu toata inima pentru o intalnire deosebita!
Reteta este pentru doua portii de tiramisu.
Sirop:
Crema de ciocolata:
Crema zabaione:
Din aceasta cantitate ne ies doua checuri.
Am preparat prima data crema de ciocolata, apoi am impartit-o in doua parti.
Am pus untul intr-un ibric, l-am lasat putin sa se topeasca, am adaugat ciocolata, nutella si am amestecat pana ce s-a omogenizat, nu trebuie sa fiarba compozitia. Cand s-a racit putin am pus frisca, am amestecat si am dat compozitia la rece, apoi am scos vasul si am mixat-o pana ce a devenit o crema pufoasa si am pus-o din nou la frigider.
Crema zabaione
Intr-un vas, pe foc mic, am pus galbenusurile cu zaharul, martini, faina si frisca lichida, am amestecat pana ce s-a ingrosat si a dat cateva clocote, am racit putin compozitia, apoi am mixat-o cu mixerul vertical, pana a devenit fina, am adaugat mascarpone si am amestecat pana la omogenizare.
Frisca( cei 500 ml) am mixat-o apoi am pus-o peste crema de zabaione si am amestecat-o cu un tel.
Am preparat cafeaua, pe rand pentru cele doua portii, deoarece avem nevoie sa ramana calda.
200 ml cafea plus o jumatate de pahar de apa , 3 linguri de zahar si o esenta de rom, acesta este siropul.
Am pus o folie de prospetime la baza tavii de chec, am lasat marginile afara, am pus primul rand de piscoturi pe care le-am inmuiat in siropul de cafea, apoi o parte de crema zabaione , din nou un rand de piscoturi inmuiate in cafea, o parte de crema de ciocolata, din nou un rand de piscoturi, crema zabaione, si ultimul rand va fi cel de piscoturi inmuiate in sirop de cafea.
Am pus deasupra folie de prospetime si am dat la rece peste noapte.
Am asamblat si al doilea tiramisu si l-am dat la rece.
Am pastrat crema zabaione ramasa.
A doua zi, am ridicat folia si am intors checul pe un platou. Cu crema ramasa am acoperit fiecare chec tiramisu, apoi am presarat cacao printr-o sita.
Se pastreaza la rece.
Aveti grija sa incuiati frigiderele pentru ca dispare incredibil de rapid! :))))))