Cosulete cu salata cu ciuperci

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 16 Oct 2016 | 5529 vizualizari

 

Pentru iubitorii de ciuperci!

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie aluat foitaj(eu folosesc aluatul Bella)
  • 150 g masline feliate
  • 300 g ciuperci din conserva
  • 200 g porumb din conservao
  • legatura marar verde
  • 5-6 buc rosii uscate
  • 12 buc subtiri bacon
  • 2 catei de usturoi
  • Pentru dressing
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • Mai avem nevoie
  • faina pentru infainat masa
  • ulei pentru uns formele
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu salata cu ciuperci:

Fierbem ciupercile in apa cu sare atata cat sa se inmoaie usor.
Le scurgem de apa si le lasam sa se racoreasca.
Jumatate din cantitate o taiem marunt (cubulete sau fasii) ,restul le lasam ca atare.
Punem ciupercile intr-un bol si amestecam cu maslinele feliate(spalate si apoi scurse bine de apa),porumbul(la fel si acesta...spalat si apoi scurs),rosiile taiate marunt,usturoiul zdrobit si mararul taiat marunt.
# Atat pentru spalare cat si pentru scurs am folosit o strecuratoare.
Facem un dressing din sare,piper macinat,ulei de masline si zeama de lamaie dupa gustul fiecaruia.
Turnam dressingul peste salata.
Amestecam bine si lasam salata in bol pana neocupam de aluatul foitaj.
Cu ajutorul unui sucitor intindem putin foietajul.
Intindem aluatul foitaj pe masa de lucru infainata.
Cu ajutorul unui sucitor intindem putin foietajul.
Taiem 12 patrate(sau cercuri) aluat foitaj .
Pentru copt cosuletele eu am folosit o tava cu 12 forme de briose.
Ungem fiecare forma de briose cu ulei si apoi asezam cate un patrat de aluat foitaj in fiecare adancitura a tavii.
Tragem usor de marginile aluatului si captusim fiecare cosulet cu cate o bucata bacon.

Daca salata si-a lasat zeama o scurgem si umplem fiecare cosulet in parte cu amestecul de salata.

Preincalzim cuptorul.
Dam la cuptor.
Tinem pana cand aluatul este copt si prinde o culoare galben maronie.

Scoatem tava din cuptor si lasam sa se racoreasca cosuletele.
Scoatem cosuletele din tava.
Decoram cu frunze de patrunjel verde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu salata cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv spirale cu branza si sunca