Dulceata de gutui cu mere si anason

de anca_rm in Dulceata / Gem, 12 Oct 2016 | 3069 vizualizari

 

O dulceata de toamna cu minunata gutuie si cu o aroma mai deosebita dar care se potriveste foarte bine :anasonul.
Am venit de la tara cu fructe care au cazut din cauza vantului si cum nimic bun si natural nu se arunca am pus de aceasta dulceata .
 
 

 

INGREDIENTE

  • -2 kg mere
  • -1 kg gutui
  • -6 bucati anason stelat
  • -1 lamaie
  • -0.5 kg zahar
  • -1 mana lamaita verde (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui cu mere si anason:

Am spalat fructele foarte bine .

Merele le-am curatat de coaja si am scos cotorul, le-am razuit cu ajutotul robotului, pe razatoarea mare. Le-am pus intr-un vas si am pus peste ele zaharul si zeama de la o lamaie. Am pus lamaia acum pentru ca nu am vrut sa se oxideze , am vrut sa ramana o culoare cat mai frumoasa.

Am lasat merele sa stea si sa-si lase sucul .

Intre timp am curatat gutuile de coaja si cotor si de vizitatori si le-am taiat in cuburi de marime potrivita , am vrut sa am bucati intregi .

Le-am pus peste merele razuite.

Am pus pe foc , am adaugat anasonul stelat pentru aroma si am fiert la foc mic cam 1 ora . Am testat-o sa vad daca se leaga si daca este gata si am turnat-o in borcanele curate si uscate.

Infiletam bine capacul si punem cu capacul in jos.

Intotdeauna cand fac dulceata /gem/ peltea sau orice o fi pun in congelator o farfurie mica , de cafea , si cand ma gandesc ca e gata scot farfuria din congelator si pun pe ea cativa stropi din compozitia fierbinte . Daca se leaga atunci este gata .

Nu folosesc conservanti deoarece nu sunt necesari , daca este fiarta cat trebuie nu se strica .

 

Inainte sa opresc din fiert am tocat o mana buna de lamaita verde si am amestecat-o in dulceata . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui cu mere si anason" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui