Paine cu nuci, usturoi si busuioc

de RuxyRux in Piine, 12 Oct 2016 | 3281 vizualizari

 

O paine deosebita, cu aroma si gust inconfundabil... mie mi-a incalzit din plin aceasta seara racoroasa de toamna!
Retete cu aluat

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 140 ml apa calduta
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 600 gr. faina
  • 65 gr. nuci zdrobite
  • 65 gr. fulgi de ovaz
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita plina de oregano uscat
  • 1 lingurita si jumatate de busuioc proaspat
  • 1 lingura ulei de nuci
  • 2 lingurite de sare de mare neiodata
  • 2 lingurite de zahar
  • 1 plic si jumatate de drojdie uscata
  • putina faina pentru infainat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu nuci, usturoi si busuioc:

Laptele, apa, uleiul de masline, usturoiul tocat le-am pus intr-un ibric la foc mic si am incalzit putin amestecul( atentie nu infierbantati). Am adaugat si busuiocul tocat.

Faina am cernut-o intr-un lighean( special de paine), am pus sarea pe margine , in mijloc zaharul si drojdia, si tot pe margine fulgii de ovaz si nucile macinate.

Am turnat lichidul peste faina in vas,cumva pe margine si am inceput sa framant painea. Cand toate ingredientele s-au omogenizat, am adaugat uleiul de nuci si am mai framantat pana am obtinut o coca elastica si moale.

Am mai presarat putina faina peste aluat, si am lasat la crescut la loc cald in bucatarie,  pana cand si-a dublat volumul.

Am dat forma painii, am asezat-o pe tava de cuptor tapetata cu pergament si am mai lasat la crescut aluatul inca 15 minute. Painea am crestat-o  (puteti alegeti forma dorita) si am presarat-o cu faina.

Intre timp am pregatit cuptorul, l-am preincalzit la 200 de grade Celsius.

Am copt painea pana s-a rumenit, undeva intre 25 si 30 de minute.

Nu taiati painea calda...lasati-o pana se raceste complet si apoi o puteti felia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu nuci, usturoi si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine si chifle cu lapte acru si seminte - Gustul si forma painii