Prajitura cu dovleac

de anca_rm in Prajituri, 12 Oct 2016 | 5389 vizualizari

 

O prajiturica perfecta pentru ai pacali pe cei mici . Este fara zahar, fara faina si nu e foarte dulce. 

 

INGREDIENTE

  • -dovleac placintar copt (2 cani piure)
  • -1 lingurita scortisoara
  • -2 linguri cacao /pudra de roscove
  • -2 oua
  • -1 cana nuci macinate sau taiate grosier
  • -1/2 cana curmale hidratate
  • Extra : miere pentru servit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac:

Masuram cu aceiasi cana toate ingredientele.

Dovleacul placintar il coacem si il facem piure . Eu am avut 2 cani de 200 ml de piure de dovleac .

Curmalele le-am pus la hidratat in apa cu extract de flori de portocal , dar se poate in rom sau alte lichide.

Dupa 20 minute le-am pus in blender si le-am facut si pe ele piure.

Intr-un castron am pus ouale si le-am batut cu furculita .

Adaugam piureul de dovleac , nuca macinata sau tocata , cacao sau corabul , scortisoara si amestecam bine de tot . Gustam sa vedem daca este suficient de dulce , daca se potriveste gusturilor noastre.

Se mai poate adauga sirop de artar , indulcitor sau zahar .

Punem compozitia intr-o tava de tarta antiaderenta , nivelam si  coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 minute .

Trebuie sa prinda deasupra o crusta subtire si sa se gateasca ouale .

 

Serviti rece cu miere de albine . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si dovleac