Supa de ratoi

de mihaelar63 in Supe, 16 Oct 2016 | 4531 vizualizari

 

  O supa calda si limpede - o levesa cum ii mai zicem noi pe aici - pe asemenea vreme ploioasa face minuni !!!  Nu trebuie nici un condiment rar , nu trebuie nici un farfastac , decat sa o preparam asa cum am mancat in casa bunicilor . Daca ai materie prima proaspata si de calitate si mancarea ta va fi gustoasa !!!

 

INGREDIENTE

  • Oasele de la pieptul unui ratoi
  • 5 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 felie telina
  • 1 ardei
  • 2 cepe mici
  • 2 cartofi
  • 1 usturoi verde
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita piper negru boabe
  • sare
  • patrunjel verde
  • taiteii preferati
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ratoi:

  • Se dezoseaza pieptul de ratoi si se spala . Carnea o folosesc pentru un felul doi .
  • Se curata , se spala si din nou se spala legumele .
  • Se pun intr-o oala cu  3 lapa rece oasele de la ratoi .legumele , foaia de dafin , piperul si sarea .
  • Eu le-am fiert in oala cu fierbere sub presiune , respectand indicatiile , timp de 45 minute .
  • Se deschide cu grija capacul oalei [ asta dupa ce a fost lasata sa se odihneasca 10 minute ] ,
  • Strecurati supa cu grija , sa nu va stropiti , este foarte fierbinte .
  • Zeama se pune din nou pe foc si se fierb taiteii in ea .
  • Eu am avut taitei de calitate ,[spatzle ]i-am fiert direct in supa .
  • Puteti fierbe intai taiteii in apa sarata si abia apoi ii transferati in zeama fierbinte .
  • Gustati daca mai este nevoie sare .
  • La sfarsit adugati legumele taiate in farfurii si asezonati cu patrunjel verde tocat .
  •    Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Preparata in oala sub presiune supa ramane mereu clara .

2

Fierbeti intr-o oala obisnuita ? Atunci reduceti flacara la intensitate medie . Fierbeti sub capac . Astfel supa va ramane clara .

3

O asemenea supa este hranitoare in zile reci cand raceala da tarcoale .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ratoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa din rasol de vitel cu zdrente de ou