Supa de ratoi

de mihaelar63 in Supe, 16 Oct 2016 | 4836 vizualizari

 

  O supa calda si limpede - o levesa cum ii mai zicem noi pe aici - pe asemenea vreme ploioasa face minuni !!!  Nu trebuie nici un condiment rar , nu trebuie nici un farfastac , decat sa o preparam asa cum am mancat in casa bunicilor . Daca ai materie prima proaspata si de calitate si mancarea ta va fi gustoasa !!!

 

INGREDIENTE

  • Oasele de la pieptul unui ratoi
  • 5 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 felie telina
  • 1 ardei
  • 2 cepe mici
  • 2 cartofi
  • 1 usturoi verde
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita piper negru boabe
  • sare
  • patrunjel verde
  • taiteii preferati
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ratoi:

  • Se dezoseaza pieptul de ratoi si se spala . Carnea o folosesc pentru un felul doi .
  • Se curata , se spala si din nou se spala legumele .
  • Se pun intr-o oala cu  3 lapa rece oasele de la ratoi .legumele , foaia de dafin , piperul si sarea .
  • Eu le-am fiert in oala cu fierbere sub presiune , respectand indicatiile , timp de 45 minute .
  • Se deschide cu grija capacul oalei [ asta dupa ce a fost lasata sa se odihneasca 10 minute ] ,
  • Strecurati supa cu grija , sa nu va stropiti , este foarte fierbinte .
  • Zeama se pune din nou pe foc si se fierb taiteii in ea .
  • Eu am avut taitei de calitate ,[spatzle ]i-am fiert direct in supa .
  • Puteti fierbe intai taiteii in apa sarata si abia apoi ii transferati in zeama fierbinte .
  • Gustati daca mai este nevoie sare .
  • La sfarsit adugati legumele taiate in farfurii si asezonati cu patrunjel verde tocat .
  •    Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Preparata in oala sub presiune supa ramane mereu clara .

2

Fierbeti intr-o oala obisnuita ? Atunci reduceti flacara la intensitate medie . Fierbeti sub capac . Astfel supa va ramane clara .

3

O asemenea supa este hranitoare in zile reci cand raceala da tarcoale .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ratoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de legume cu turnatei