Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 12 Oct 2016 | 8738 vizualizari

 

Tare mult imi plac retetele Laurei Adamache. Multumesc si pentru aceasta reteta, Laura!http://www.lauraadamache.ro/2012/01/placinta-rapida-economica.html

Am facut aceasta reteta inspirandu-ma de la ea si am "confectionat-o" de cateva ori...si va rog sa ma credeti ca pe cat este de usoara pe atat de buna este.

Tin sa va spun ca puteti jongla cu ingredientele (ma refer la mezeluri)....ce va place, ce aveti prin frigider.

 

INGREDIENTE

  • 310 g faina
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 15 g drojdie proaspata sau 5 g drojdie uscata
  • 80 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurite gris
  • 300 g muschi file
  • 200 g piept de pui file
  • 250 g cascaval feliat
  • 1/2 lingurita rasa cu sare
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • ulei pentru uns tava
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval:

Dizolvam drojdia in laptele putin caldut.
Punem faina intr-un vas si in mijlocul acesteia adaugam laptele in care am dizolvat drojdia, uleiul, ouale si sarea.

Amestecam bine folosind o lingura.

Ungem o tava cu ulei si o captusim cu hartie de copt.
Turnam jumatate de aluat in tava.
Pudram aluatul cu gris si adaugam un strat de muschi file un strat de piept de pui file si un strat de cascaval asa cum se poate vedea mai jos.

Acoperim totul cu aluatul ramas.

Pudram suprafata placintei cu cimbru uscat.
Acoperim tava de  placinta cu un prosop de bucatarie si o lasam sa se odihneasca circa 30 min. la temperatura camerei.
In acest timp preincalzim cuptorul.

Coacem placinta la 160 grade timp de 20-25 min.(facem testul scobitorii sa vedem daca aceasta este coapta).
Cand placinta este gata facuta,scoatem tava din cuptor ,o lasam sa se racoreasca si apoi putem felia.

Placinta este buna atat calda cat si rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Floricele cu carne