A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Aperitiv rulada din carne tocata

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Carnea tocată se asezonează cu mirodenii, se adaugă oul, usturoiul granulat și pesmetul, apoi se amestecă până ce se înglobează toate ingredientele. Pe un blat de lucru,...Citeste continuarea

Desert prajitura martisor

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/26 cm, tapetata cu hartie de copt. Margarina la temperatura camerei, impreuna cu zaharul si galbenusurile le mixam bine. Adaugam faina si...Citeste continuarea

Aperitiv placintele cu cartof si...

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Cartoful se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa verde si spanacul se spala si se usuca. Usturoiul se curata. Toate acestea se pun in vasul blenderului vertical de...Citeste continuarea

Negresa glazurata cu ciocolata

Postat de: reisnaor_2006 in Prajituri

Pentru inceput, separam galbenusurile de albus. Mixam untul cu zaharul si galbenusurile.Adaugam cacaua si romul. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Amestecam cele doua compozitii si, cu...Citeste continuarea

Invartita cu dovleac

Postat de: oanapl in Prajituri

Intr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un...Citeste continuarea

Tarta cu carne de pui si legume...

Postat de: oanapl in Pui

Intr-un vas, pui untul moale, oul, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen, pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider. Carnea de pui taiata...Citeste continuarea

Ciorba de pui

Postat de: oanapl in Ciorbe

Pui intr-o oala apa rece, in jur de 2 litri si apoi pui bucatile de carne de pui. Lasi sa fiarba la foc mediu si aduni spuma formata. Eu am transferat apoi in oala sub presiune si am fiert carnea...Citeste continuarea

Tarta de cartofi si 3 feluri de branza

Postat de: ladydi in Mancare copii

Fierbem cartofii cu sare, usturoiul si frunzele de dafin. Dupa ce au fiert, ii pasam ca pentru piure. Tapetam o tava sau un vas de yena cu unt si pesmet. Punem...Citeste continuarea

Fructe de mare, cu orez si busuioc

Postat de: mihaelar63 in Fructe de mare

Ceapa rosie, curatata si spalata, se toaca marunt. Carnaciorii se taie rondele. Se prajesc usor carnaciorii impreuna cu ceapa si se adauga orezul. Se folosesc 2 linguri de...Citeste continuarea

Prajitura din albusuri cu mere

Postat de: ladydi in Prajituri

Batem albusurile cu un praf de sare, spuma tare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana spuma devine consistenta si lucioasa. Punem uleiul si esenta de vanilie si...Citeste continuarea

Ciorba falsa de burta - cu ciuperci...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele se curata si se spala. Curatati usturoiul. Ceapa, morcovul si patrunjelul se toaca marunt in vasul blenderului vertical de mana. Caliti usor legumele in ulei....Citeste continuarea

Foietaj cu mere

Postat de: panacris in Dulciuri

Merele se curăță de coajă, se rad, apoi se pun la călit, asezonate cu zahăr și pudra de scorțișoară, într-un vas cu fundul gros cca. 15 minute. Foietajul dezghețat se...Citeste continuarea

Snitele de porc

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Feliile de carne le spalam si le stergem cu servetele. Le batem cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare ca sa le sfaramam. Intr-un bol, amestecam mustarul, praful de usturoi, sare, piper,...Citeste continuarea

Salata din mere, sfecla, mix de...

Postat de: panacris in Salate

Sfecla se coace în coajă, la cuptor, cca. 20 de minute. Apoi se curăță și se toacă cubulețe. Merele se curăță de coajă, se taie de asemenea cubulețe. Într-un vas...Citeste continuarea

Cornulete din iaurt cu umplutura de...

Postat de: panacris in Dulciuri

Făina, iaurtul, drojdia, zahărul, untul topit, se pun într-un vas și se amestecă energic până ce se înglobează toate ingredientele. Aluatul obținut se lasă la dospit la...Citeste continuarea

Supa-crema de ciuperci

Postat de: Pungasa_Rogue in Supe

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Se pune la calit intr-o craticioara cu 30 g de unt, doua linguri de ulei de masline si jumatate de lingurita de sare.  Se spala ciupercile si...Citeste continuarea

Iahnie rapida de fasole manastireasca

Postat de: RuxyRux in Mancaruri de post

Fasolea se scurge intr-o sita. Se caleste ceapa tocata impreuna cu morcovul si telina razuite in 3 linguri ulei si se inabusa, adaugand cate o lingura doua de apa, se tine pe foc pana se...Citeste continuarea

Salata Caprese

Postat de: RuxyRux in Salate

Branza se amesteca cu un buchetel de busuioc tocat; cu mainile unse cu ulei de masline se formeaza bilutele. Se spala frunze de busuioc, frunzele de salata si rosii si se usuca pe un servet...Citeste continuarea

Prajitura cu mere si glazura de...

Postat de: oanapl in Prajituri

Cureti merele de coaja, le razuiesti pe razatoarea mare, apoi le pui intr-o cratita impreuna cu 50 ml apa si 150 g zahar si le lasi sa fiarba timp de 10 minute. In acest timp, dizolvi budincile in...Citeste continuarea

Ostropel de pui

Postat de: oanapl in Pui

Pui carnea intr-o tava la cuptorul preincalzit, condimentata cu sare si piper, pentru cca. 40 de minute. Intre timp, calesti ceapa tocata solzi in 2 linguri de ulei, pentru 5 minute si adaugi...Citeste continuarea

Salata cu spanac, ridichi si cas de...

Postat de: oanapl in Salate

Speli frunzele de spanac, le scurgi bine de apa si le tai fasii. Ardeiul il tai felii scurte si subtiri, iar ridichile le tai in doua si le feliezi. Tai casul cubulete mici.  Toate...Citeste continuarea

SALATA CU INELE DE CALAMAR SI RUCOLA

Postat de: mihaelar63 in Salate

  Intr-o tigaie anti-aderenta, se pune la incins uleiul de floarea soarelui. Cand uleiul este incins, se reduce intensitatea caldurii. Se prajesc la foc mediu, inelele de calamar,...Citeste continuarea

Salata de porumb cu telemea si iaurt

Postat de: gurita_ta2005 in Salate

Porumbul se scurge bine de zeama si se pune intr-un castron. Taiem ceapa cat mai marunt. Branza telemea o dam pe razatoarea mica. Amestecam toate ingredientele, punem sare si piper si...Citeste continuarea

Salata de toamna

Postat de: katty in Salate

Curatam marul, sfecla si gulia, le spalam si le taiem fasii cat mai subtiri. Le asezam intr-un castron. Punem deasupra maioneza, sare, nucile si amestecam usor. Lasam salata 10 minute la rece,...Citeste continuarea

Salata de rosii, avocado si creveti

Postat de: katty in Salate

Curatam mai intai crevetii, ii spalam si ii scurgem bine. Incingem 1 lingura de ulei intr-o tigaie, asezam crevetii, ii presaram cu sare si piper negru macinat si ii prajim 2-3 minute,pe ambele...Citeste continuarea

Supa de telina picanta cu afumatura

Postat de: RodicaTako in Supe

         Se spala bine costita afumata, se taie bucati potrivite si se pune la fiert in apa cu 2-3 foi de dafin. Se lasa pe foc pana ce este bine fiarta...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu busuioc in blanita...

Postat de: RodicaTako in Pui

      Se amesteca intr-un castron, cam trei sferturi din cascavalul razuit prin razatoarea mica, toata branza feta, un catel zdrobit de usturoi, 150 ml de smantana si...Citeste continuarea

Tort de turta dulce si visine

Postat de: ladydi in Dulciuri

    Primul pas este sa scoatem visinele din congelator si sa le punem sa se dezghete intr-o strecuratoare. Modul de preparare pentru turta dulce il gasim aici:  ...Citeste continuarea

Sarmale cu varza murata

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Spalam bine, cu apa rece, foile de varza. Dati-le deoparte. Curatam si taiem ceapa marunt. Curatam si radem morcovul pe razatoare. Calim ceapa si morcovul in uleiul de masline, adaugam...Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata

Postat de: ctlina in Dulciuri

Intr-o oala puneti la incalzit untul taiat bucatele, laptele, zaharurile si cacaua. Intr-o oala, puneti la incalzit untul taiat bucatele, laptele, zaharurile si cacaua. Amestecati si, cand...Citeste continuarea

Muffins cu Nutella, reteta rapida...

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Cum se prepara Muffins cu Nutella, reteta rapida si delicioasa: Amestecam intr-un bol, ingredientele uscate: faina, zaharul si praful de copt.  In alt bol, batem cu un tel oul,...Citeste continuarea

Friptura de porc cu cartofi mici la...

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Amestecati toate ingredientele pentru marinata. Ungeti bine carnea si puneti-o cu tot cu marinata, intr-un sac de congelat. Inchideti sacul, apasati si amestecati lichidul uniform....Citeste continuarea

Tort Primavara

Postat de: madi_marin in Torturi

Pentru forma detaşabilă de 18 cm diametru. Blat de cacao : mixăm ouăle întregi cu zahărul până obţinem o cremă deschisă la culoare. Se adaugă uleiul, se mixează în...Citeste continuarea

Budinca de melcisori cu branza de...

Postat de: ladydi in Dulciuri

Fierbem melcisorii, conform instructiunilor de pe pachet, apoi ii trecem printr-un jet de apa rece si ii lasam la scurs. Punem merisoarele in apa calduta, cu esenta de rom, pentru cel...Citeste continuarea

Banana Bread

Postat de: ladydi in Dulciuri

Batem bine untul cu zaharul,ncirca 8-10 minute, apoi adaugam ingredientele lichide si bananele strivite cu furculita. Adaugam si ingredientele solide: faina, praful de copt, nucile si...Citeste continuarea

Salata de castravete si ridichi

Postat de: ela2015 in Salate

Intr-o salatiera, amestecam toate ingredientele. Condimentam dupa gust. O servim simpla sau insotita de diverse preparate (gratar, piureuri, pilafuri, paste, etc.).   Citeste continuarea

Negresa cu gem de caise si crema de...

Postat de: oanapl in Prajituri

Pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia, pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de branza si...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul 1: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma tare ca de bezea. Nuca macinata, faina si praful de...Citeste continuarea

Briose cu nuci si branza cu mucegai

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Pui nucile, taiate marunt, la prajit in cuptor, pentru 5 minute. Intr-un bol, mixezi ouale cu laptele, uleiul de masline si branza de burduf, apoi adaugi faina cernuta cu praful de copt si...Citeste continuarea

Salata de legume si verdeata, cu ton

Postat de: ela2015 in Salate

Spalam frunzele de salata, in mai multe ape reci si le lasam la scurs pe prosoape absorbante. Spalam, curatam si tocam legumele dupa preferinta. Curatam maslinele de samburi, scurgem boabele...Citeste continuarea

Caracatita baby cu sos rosu

Postat de: oanapl in Fructe de mare

Cureți bine caracatitele, începând de la cap; de regulă, acesta se separă de corp; tai zona ochilor cu un cuțit; scoti restul organelor din cap; tot aici se află...Citeste continuarea

Supa italiana de legume

Postat de: Pungasa_Rogue in Supe

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se toaca. Tija de apio se spala...Citeste continuarea

Inimi si ficatei de pui a la...

Postat de: ladydi in Ficat

Spalam ficateii si inimile si le punem la marinat separat. Pentru marinare, folosim usturoi, dupa gust, o jumatate de lingurita de fulgi de ardei iute, sare, piper, o lingura de...Citeste continuarea

Pulpe de rata la cuptor cu sos de...

Postat de: ladydi in Rata

Spalam pulpele de rata si le stergem bine cu servetele absorbante. Le saram si le piperam pe ambele parti si le introducem in punga speciala pentru cuptor, impreuna cu doi catei de...Citeste continuarea

Salata de fructe cu cocos si busuioc

Postat de: RuxyRux in Salate

Se curata, se taie pe rand fructele. Se amesteca fructele intr-un bol, se adauga uleiul de cocos, vanilia, fulgii de cocos, mierea si se amesteca bine. Se decoreaza cu frunzulite de busuioc. Citeste continuarea

Ciorba de vacuta

Postat de: licurici_lra in Ciorbe

Carnea de vita se spala, apoi se pune la fiert cu sare. Eu am pus-o in oala sub presiune si am lasat-o 50 min de cand a inceput sa fiarba. Intre timp, am pregatit legumele. Ceapa,...Citeste continuarea

Placinta de linte la cuptor

Postat de: VanessaAli in Mancaruri de legume

Punem lintea la inmuiat cu o seara inainte. Ziua urmatoare, o spalam bine si daca se desprind in timpul spalarii "pielitele" boabelor de linte, le luam cu o sita. Punem lintea pe foc...Citeste continuarea

Prajitura Brownie ciocolatos

Postat de: loredanaaa in Prajituri

  Dati cuptorul la 180 grade C, sa se incalzeasca. Intr-o cratita, se pune 120 g de ciocolata rupta in bucatele, 100 g de margarina si cafeaua. Se topeste la foc mic, amestecand...Citeste continuarea

Salata cu piept de pui si branza feta

Postat de: katty in Salate

Spalam salata, o uscam bine si o rupem fasii. O asezam intr-un castron. Adaugam rosia taiata cubulete, branza sfaramata, nucile prajite putin pe o tigaie uscata, carnea de pui fiarta, sare, piper...Citeste continuarea

Tarta cu branza dulce si mandarine

Postat de: katty in Dulciuri

Pregatim mai intai crusta. Framantam faina cu untul rece taiat cubulete, apoi adaugam zaharul pudra si oul si amestecam un aluat nelipicios pe care il punem intr-o folie de plastic si il dam la...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]