Mamaliga in straturi

de Rahela Velicu in Porc, 27 Mar 2017 | 4827 vizualizari

 

Cat poate fi de gustoasa mancarea asta! Pentru o cina, este ideala!

 

INGREDIENTE

  • 4 carnati semiafumati
  • 200 g carne de porc
  • 200 g telemea
  • 100 g cascaval
  • 3 oua
  • malai
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga in straturi:

Mai intai, punem la prajit carnea taiata cubulete mici, iar cand carnea este aproape prajita, adaugam si carnatii taiati rondele si lasam pana cand se prajesc.

Pentru mamaliga, punem apa la fiert, cu 1 lingurita de sare grunjoasa. Cand clocoteste, adaugam malaiul, lasam 1-2 minute, dupa care incepem sa amestecam energic cu un tel. Sa nu ramana cocoloase. Si mamaliga o lasam mai moale, nu o facem foarte vartoasa.

Punem jumatate din mamaliga fierbinte intr-un vas de yena, nivelam cu lingura, adaugam branza rasa si jumatate din carne si carnati prajiti.

Mai adaugam un praf de sare si punem cealalta jumatate de mamaliga. Nivelam din nou, adaugam cascavalul ras, spargem 3 oua pe care le punem mai la departare unul de altul si mai adaugam carne si carnati prajiti.

Dam la cuptor pentru 20 de minute sau pana cand incepe sa prinda o crusta deasupra.

 

TIPS-URI

1

Daca servim cu smantana, este o minunatie!

2

Se poate folosi orice tip de carne, pe pui, de porc, carnati...

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga in straturi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Escalop de porc cu ciuperci