Chiftele din carne si legume, la cuptor

de mirela0911 in Mancaruri cu carne, 26 Mar 2017 | 12943 vizualizari

 

Pregatind carnea pentru chiftele, mi-am zis sa incerc si cu ceva legume prin carne, ca rele sigur nu or fi. Dar, am facut doar din jumatate din cantiatea de carne, ca deh..... am si pretentiosi prin casa.
Mie mi-au placut mai mult cele cu legume, ies mai pufoase, nu sunt asa seci in interior, dat fiind faptul ca au fost coapte in cuptor.

 

INGREDIENTE

  • cca. 600 g amestec carne (porc+pui)
  • sare
  • piper dupa gust
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 catei usturoi
  • 2 cartofi potriviti
  • 1 morcov mare
  • 2 oua
  • 1 lg pesmet
  • patrunjel tocat
Portii: 32
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din carne si legume, la cuptor:

Ceapa si cartofii se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mici, apoi se storc.

Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari, iar usturoiul se piseaza.

Carnea tocata se amesteca impreuna cu ceapa, usturoiul, cartofii, morcovul, ouale si patrunjelul tocat. Se adauga pesmetul, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se omogenizeaza bine.

Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt.

Se ung mainile cu putin ulei si se ia din compozitie. Se formeaza bilute, apoi se aplatizeaza usor. Se asaza in tava si se dau la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 30 de minute, timp in care se vor intoarce pe partea cealalta. 

Se servesc calde, ca atare, alaturi de rosii, castraveti, ridichi, sau pot fi servite alaturi de un sos de rosii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate da morcovul si pe razatoarea cu gauri mici.

2

Daca este prea moale compozitia, se mai poate adauga pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din carne si legume, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne