Tocanita cu carne de iepure si legume

de Rahela Velicu in Iepure, 26 Mar 2017 | 11237 vizualizari

 

Daca va place carnea de iepure, sigur veti indragi si voi aceasta reteta. Desi pare cam greu de facut, nu este deloc, iar rezultatul este o mancare foarte gustoasa. M-am inspirat de la Andra, de aici - https://www.bucataras.ro/retete/tocanita-de-legume-cu-carne-de-iepure-76480.html, dar bineinteles ca am modificat-o foarte mult in functie de gusturile noastre si de ceea ce am avut in frigider. Rezultatul este nemaipomenit!

 

INGREDIENTE

  • jumatate de iepure
  • 1 ceapa mare
  • 5-6 cartofi
  • 1 morcov proaspat
  • 1 punga de legume congelate ( eu am avut cu mazare, ardei gras si morcov)aprox.300 g
  • 4-5 fire de ceapa verde
  • 1 pastarnac
  • 4-5 graunti de usturoi
  • 150 ml vin
  • 3 linguri de bulion de casa
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • ardei boia
  • busuioc uscat
  • foi de dafin
  • patrunjel verde
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu carne de iepure si legume:

Mai intai, calim putin carnea de iepure, in ulei incins, pana cand incepe sa se aureasca. Adaugam ceapa taiata julienne si lasam inca 3-4 minute, la foc iute.

Adaugam apoi si legumele ( fara cartofi), vinul, sare, piper, foi de dafin, busuioc uscat, ardei boia si apa cat sa le acopere. Acoperim cu un capac si lasam la foc iute, pentru 30-35 de minute.

Adaugam apoi si cartofii, ceapa verde si usturoiul tocate marunt si lasam la fiert inca aprox.15 minute.

Adaugam apoi si bulionul, daca este nevoie, mai adaugam si putina apa si mai lasam inca 20-25 de minute la fiert.

La final, adaugam patrunjelul tocat marunt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca aveti legume proaspete, puteti renunta la cele congelate si puteti folosi orice legume, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu carne de iepure si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Rahela Velicu 1

26.03.2017, 23:51

oanapl 1

27.03.2017, 12:39

Ce bine arata!

Rahela Velicu 1

27.03.2017, 13:55

merci!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Coniglio al forno -iepure la cuptor