Tocanita cu carne de iepure si legume

de Rahela Velicu in Iepure, 26 Mar 2017 | 11842 vizualizari

 

Daca va place carnea de iepure, sigur veti indragi si voi aceasta reteta. Desi pare cam greu de facut, nu este deloc, iar rezultatul este o mancare foarte gustoasa. M-am inspirat de la Andra, de aici - https://www.bucataras.ro/retete/tocanita-de-legume-cu-carne-de-iepure-76480.html, dar bineinteles ca am modificat-o foarte mult in functie de gusturile noastre si de ceea ce am avut in frigider. Rezultatul este nemaipomenit!

 

INGREDIENTE

  • jumatate de iepure
  • 1 ceapa mare
  • 5-6 cartofi
  • 1 morcov proaspat
  • 1 punga de legume congelate ( eu am avut cu mazare, ardei gras si morcov)aprox.300 g
  • 4-5 fire de ceapa verde
  • 1 pastarnac
  • 4-5 graunti de usturoi
  • 150 ml vin
  • 3 linguri de bulion de casa
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • ardei boia
  • busuioc uscat
  • foi de dafin
  • patrunjel verde
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu carne de iepure si legume:

Mai intai, calim putin carnea de iepure, in ulei incins, pana cand incepe sa se aureasca. Adaugam ceapa taiata julienne si lasam inca 3-4 minute, la foc iute.

Adaugam apoi si legumele ( fara cartofi), vinul, sare, piper, foi de dafin, busuioc uscat, ardei boia si apa cat sa le acopere. Acoperim cu un capac si lasam la foc iute, pentru 30-35 de minute.

Adaugam apoi si cartofii, ceapa verde si usturoiul tocate marunt si lasam la fiert inca aprox.15 minute.

Adaugam apoi si bulionul, daca este nevoie, mai adaugam si putina apa si mai lasam inca 20-25 de minute la fiert.

La final, adaugam patrunjelul tocat marunt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca aveti legume proaspete, puteti renunta la cele congelate si puteti folosi orice legume, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu carne de iepure si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Iepure cu vin rosu si rozmarin