Mie imi place sa ma joc in bucatarie si, ori de cate ori timpul imi permite, pregatesc tarte cat mai frumos decorate. Va invit si pe voi sa va jucati cu aluatul!
Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut cu apa si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora.
Intre timp, cureti merele de coaja si le dai pe razatoare. Le storci de zeama si le pui intr-un vas, pe foc, si adaugi zaharul, scortisoara si nucile taiate bucatele si amesteci. Le lasi sa se caleasca pana se inmoaie.
Presari masa de lucru cu făină şi întinzi jumatate din aluat cu sucitorul, apoi pui aluatul într-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Torni compozitia de mere racita peste aluat, tai surplusul de aluat si formezi un grilaj cu care acoperi compozitia de mere. Pentru a forma trandafirii, decupezi cercuri cu ajutorul unui pahar, le asezi unul in continuarea celuilalt si le rulezi. Strangi la mijloc aluatul si apoi separi cei doi trandafiri rezultati si ii asezi peste grilaj. Frunzulitele le decupezi si le crestezi cu un feliator / cutit si ornezi tarta.
Introduci tarta in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, pana se rumeneste frumos. O lasi sa se raceasca si o servesti.