Desert prajitura din foi cu bulion

de mirela0911 in Prajituri, 26 Mar 2017 | 9953 vizualizari

 

Cand am fost la Bran, fiului meu i-a placut tare mult prajitura Simonei, cea cu foi cu bulion, asa ca a trebuit sa-i fac si eu. Aproape toata a mancat-o doar el! :D :X
Am tras cu ochiul peste reteta Laurei, cu unele mici modificari a iesit o prajitura super buna! Multu! :-*

 

INGREDIENTE

Pt. foi:
  • 500 g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 4 lg rase de zahar
  • 1 lgt rasa bicarbonat de sodiu
  • 12 lg ulei
  • 12 lg bulion
  • 1 ou
Pt. crema:
  • 1 l lapte
  • 4 lg zahar
  • semintele de la o jumatate pastaie de vanilie
  • 200 g gris
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 1 pachet de unt
  • gem de capsuni
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura din foi cu bulion:

Foile:

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, sarea si bicarbonatul de sodiu. Se adauga uleiul, bulionul si oul. Se framanta un aluat potrivit si nelipicios care se imparte apoi in 4 parti egale. Se intinde o foaie de dimensiunea unei tavi de 22 x 32 cm si se coace pe dosul tavii, la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, timp de 8-10 minute sau pana ce incepe sa se rumeneasca pe margini. Se procedeaza la fel cu toate foile, apoi se lasa la racit.

Crema:

Se pune laptele pe foc, impreuna cu zaharul si semintele de vanilie. Cand incepe sa fiarba, se adauga in ploaie grisul amestecand continuu cu un tel pentru a nu face cocoloase, pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se adauga untul si coaja rasa de lamaie, se amesteca bine pana se omogenizeaza totul.

Se aseaza o foaie pe un platou si se unge cu gem de capsuni, iar deasupra se pune o parte din crema de gris. Se aseaza a doua foaie care se unge cu gem de capsuni si o parte din crema de gris. La fel se procedeaza si cu restul. 

Se apasa usor peste foi, pentru a se prinde bine intre ele, se acopera cu folie alimentara si se lasa pana a doua zi (asta daca aveti rabdare). 

Se pudreaza cu zahar pudra vanilat, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca aluatul iese prea vartos, se mai poate adauga bulion.

2

Gemul se poate inlocui cu orice altfel de gem preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura din foi cu bulion" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Iugoslavia"