Tiramisu reţetă originală

de Bucataras in Retete facute de copii, 27 Mar 2017 | 8166 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală facuta de junior chef Andrei

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 400 de grame de pișcoturi
  • 400 de grame de mascarpone
  • 4 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 2 pliculețe de zahăr vanilinat
  • 250 mililitri de cafea
  • 3 linguri de amaretto sau un lichior de cafea
  • cacao pt decorat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

  1. Tiramisu reţetă originală

  2. Separa albusurile de galbenusuri, cu mare atentie, sa nu pice deloc galbenus in albusuri, pentru ca nu se vor mai umfla.

  3. Pune peste cele 4 galbenusuri, 8 linguri de zahar si zaharul vanilat si amesteca pana se topeste, dupa care amesteca-le bine cu crema mascarpone.

  4. Bate albusurile cu un praf de sare si apoi incorporeaza-le in crema cu mascarpone. Amesteca de jos in sus cu grija, ca sa nu se lase albusurile.

  5. Pune lichiorul de cafea in cafea si inmoaie usor jumatate din piscoturi si pune-le unul langa altul, intr-o tava sau pe un platou mai mare. Acopera-le cu jumatate din crema si pudreaza-le cu cacao.

  6. Procedeaza la fel si cu celelalte piscoturi. Ca sa nu alunece pe stratul de crema, pune piscoturile invers decat le-ai asezat pe cel din primul strat. Pune iarasi crema si pudreaza cu multa cacao.

  7. Lasa-l la frigider minim 2 ore.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake fin cu mascarpone si sos de zmeura