A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert negresa pufoasa cu ciocolata...

Postat de: eumimi in Prajituri

Mai intai, separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma. Separat mixam untul moale ( se poate folosi si margarina Unirea) impreuna cu zaharul. Adaugam si galbenusurile si mai...Citeste continuarea

Mancare de ciuperci cu pakchoi

Postat de: carla27carla in Mancaruri de post

Se spala si se curata capatanile de pakchoi, indepartand cotorul si pastrand frunzele. Ciupercile se curata si se taie in 4 sau in 2, in functie de marimea lor. Intr-o tigaie adanca, se incinge...Citeste continuarea

Desert musuroi de cartita

Postat de: merisor67 in Torturi

Mai întâi, aducem toate ingredientele pentru blat, la temperatura camerei, cam cu 30 de minute înainte de a începe procesul tehnologic și în special, ouăle....Citeste continuarea

Mancare de post cu spanac si orez

Postat de: eumimi in Mancaruri de post

Mai intai, curatam ceapa, o taiem marunt si o calim impreuna cu orezul in ulei incins. Adaugam o cana de apa si spanacul si lasam sa fiarba aprox. 20-25 de min. Batem oul si il adaugam...Citeste continuarea

Macrou la cuptor

Postat de: ancutsa in Peste

  Se spala si se curata pestele, se taie file si se dezoseaza.  Se asaza pestele intr-o tava unsa cu putin ulei, se mai stropesc cu putin ulei, apoi se presara sare, coriandru...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mure si crema...

Postat de: oanapl in Prajituri

Speli murele si le scurgi de apa. Amesteci crema mascarpone cu oul, zaharul si cu grisul. Bati ouale cu praful de sare cu ajutorul unui mixer. Pui zaharul si mai amesteci putin. Adaugi...Citeste continuarea

Cum se face coliva

Postat de: oanapl in Mancaruri de post

Cum se face coliva. Speli arpacasul in mai multe ape, pana cand apa ramane curata. Pui arpacasul la fiert, intr-o oala mai mare si il fierbi cel putin o ora, poate si mai mult (cand a fiert,...Citeste continuarea

Conopida cu ton la cuptor

Postat de: oanapl in Ton

Desfaci conopida si o fierbi in apa cu sare, timp de 5 minute, apoi o scurgi bine de apa. Ungi cu ulei un vas si il tapetezi cu pesmet. Bati ouale cu smantana si condimentezi dupa gust, cu sare si...Citeste continuarea

Chiftelute cu ciuperci si cartofi

Postat de: oanapl in Mancaruri de post

Fierbi cartofii in coaja si ii lasi sa se raceasca. Intr-un castron, razi cartofii fierti pe razatoarea mica, apoi adaugi ciupercile. Eu am folosit bureti de padure (opintici) fierti si tocati...Citeste continuarea

Spuma de gris

Postat de: dantes in Mancare copii

In 500 ml de apa, fierbem grisul, amestecand in continuu, pana devine de consistenta unei smantani. Adaugam zaharul si sucul de la o lamaie si lasam la racit. Cand s-a racit, mixam sau batem cu...Citeste continuarea

Desert placinta greceasca- Bougatsa

Postat de: ctlina in Dulciuri

Puneti la incazit laptele cu smantana si zaharul. Cand da sa fiarba, adaugati grisul treptat (in ploaie) si amestecati in continuu, pana cand se ingroasa si obtineti o crema. Luati de pe foc...Citeste continuarea

Pulpa de pui cu mazare si ciuperci

Postat de: Valclaudia in Pui

Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se soteaza in putin ulei. Adaugam ciupercile congelate si pulpa de pui spalata. Presaram sare si piper dupa gust, punem cca. 50 ml apa, acoperim...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere

Postat de: loredanaaa in Prajituri

Ouăle le mixați cu zaharul, pana ce devin ca o crema si isi dubleaza volumul.  Adaugati faina amestecata cu praful de copt, in ploaie, amestecand usor cu o paleta de sus in jos....Citeste continuarea

Salata cu scrumbie marinata

Postat de: Constelatialeu in Peste

Mai intai, punem cartofii in coaja, la fiert, dupa ce au fiert, ii curatam si ii lasam sa se raceasca bine. Taiem ceapa verde mai marunt, cu tot cu frunze, scrumbia marinata o taiem bucatele mai...Citeste continuarea

Praz umplut

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Ceapa roșie se curăță, se toacă mărunt și se distuie ( se gătește în puțin ulei și apă!) împreună cu orezul cca. 10 minute la foc mic, apoi se asezonează de sare, piper,...Citeste continuarea

Desert tiramisu reteta la pahar

Postat de: eumimi in Prajituri

Mixam branza mascarpone impreuna cu frisca lichida, pana cand devina o crema suficient de tare. Adaugam si crema de ciocolata si mai mixam putin, pana o incorporam bine. Punem cappuccino cald...Citeste continuarea

Ciuperci umplute pe pat de cartofi...

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Patul de cartofi caliti: Spalam 1 kg cartofi si ii fierbem in coaja; curatam cartofii si ii trecem pe razatoarea cu ochiuri mari; curatam si spalam ceapa, o tocam si o sotam cateva minute in 3...Citeste continuarea

Paste cu sos de rosii si legume...

Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri de post

Mai intai, se fierb legumele mexicane, direct congelate, in apa clocotita cu 1/2 lingurita sare, pentru maxim 10 minute, de cand ating punctul de fierbere. Se scurg apoi si se trec prin jet de...Citeste continuarea

Mancare de post cu legume

Postat de: eumimi in Mancaruri de post

Ceapa o taiem julienne si o punem la calit, in ulei incins, pentru 7-8 minute. O lasam pana cand incepe sa se caleasca, adaugam pasta de tomate, 1 cana de apa si legumele congelate. Lasam la...Citeste continuarea

Desert cozonac cu merisoare si nuca...

Postat de: andaoana in Mancaruri de post

Faina o cernem, daca este nevoie. Apa o incalzim putin si dizolvam in ea drojdia uscata. impreuna cu 2 linguri de zahar. Facem o mica adancitura in faina si punem zaharul, scortisoara,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere rase - de...

Postat de: andaoana in Mancaruri de post

Amestecam apa impreuna cu zaharul, pana cand zaharul este dizolvat complet. Pentru a va usura aceasta sarcina, puteti sa folositi zahar pudra. Faina o amestecam cu nuca tocata grosier,...Citeste continuarea

Ravioli umpluti cu ricotta serviti...

Postat de: andaoana in Paste

Ravioli: Intr-un bol mare, punem faina cernuta. Ouale le batem cu o furculita, impreuna cu putina sare. Punem ouale in mijlocul fainii, punem uleiul de masline si apa. Framantam un aluat...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: ancutsa in Porc

  Se spala cartofii si se pun nedecojiti la fiert, intr-o oala cu apa si sare. Cand sunt gata, se lasa la racit, se decojesc si se taie cubulete.  Se taie ceapa marunt, iar sunca...Citeste continuarea

Desert briose cu dovlecel si cafea

Postat de: andaoana in Dulciuri

Pentru inceput, trebuie sa va spun ca mi-au iesit 12 bucati de briose frumoase. Incepem prin a razui dovlecelul pe razatoarea mica. Nucile le prajim putin si le tocam cu un cutit, cat mai...Citeste continuarea

Gnocchi cu branza colorati

Postat de: andaoana in Mancaruri de legume

Branza trebuie sa fie uscata si pentru acest lucru, eu am pus-o intr-un tifon si am lasat-o cateva ore sa lase apa, apoi am strans tare cu tifonul pana nu a mai curs zer.   Branza o...Citeste continuarea

Salata de conopida cu carne de curcan

Postat de: andaoana in Salate

Conopida o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Asezam conopida in asa fel, incat sa nu se suprapuna in mai multe straturi. Semintele de chimen le...Citeste continuarea

Desert prajitura cu dulceata de...

Postat de: andaoana in Prajituri

Ciocolata o rupem bucati si o topim pe foc mic impreuna cu untul si un pic de sare. Atentie, sa nu lasam sa fiarba. Ouale le batem cu mixerul, impreuna cu zaharul, pana sa spumeaza si nu se mai...Citeste continuarea

Chiftelute cu naut si legume

Postat de: andaoana in Mancaruri de legume

Nautul il alegem si il punem la hidratat, de seara pana a doua zi dimineata, in multa apa rece. Aruncam apa de pe el si spalam nautul cu apa. Il punem la fiert pana cand devine moale. De obicei,...Citeste continuarea

Friptura de porc cu sos de soia

Postat de: eumimi in Porc

Taiem carnea felii si o asezam in tava. Presaram deasupra usturoi pisat sau la plic, eu am folosit la plic. Presaram si oregano, tarhon, patrunjel- eu tot la plic am avut. Dupa gust, adaugam...Citeste continuarea

Musaca din piure de cartofi cu...

Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carne

Pentru piureul de cartofi, curățăm cartofii, îi tăiem în cuburi și îi fierbem în apă clocotită cu sare, până încep să se sfărâme. Îi...Citeste continuarea

Dorada la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Peste

Pestele curatat il spalam bine, il stergem cu servetele. Intr-un bolisor, amestecam uleiul de masline, sare, piper, boiaua dulce si cea iute, dar si catelul de usturoi pisat. Le amestecam...Citeste continuarea

Desert trandafiri cu miere si...

Postat de: oanapl in Mancaruri de post

Pui faina intr-un bol, iar in centrul ei, adaugi uleiul si vinul amestecate si incalzite inainte, pentru 2 minute la foc mic, si la sfarsit, adaugi apa. Framanti pana obtii un aluat elastic....Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci

Postat de: oanapl in Mancaruri de post

Tai marunt ceapa, tai in doua ciupercile mai mici si in patru bucati pe cele mai marisoare, iar ardeiul, usturoiul si rosia le tai cubulete mici. Calesti ceapa, pana devine aurie, apoi adaugi...Citeste continuarea

Chiftele cu soia

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Intr-o oala, punem apa, rasturnam soia in ea, presaram putina sare, piper si mararul uscat. O punem pe foc, o lasam sa fiarba cam 30 de minute. Dupa ce s-a fiert, o punem intr-o sita, o...Citeste continuarea

Crap sarbesc la cuptor

Postat de: eumimi in Crap / Caras

Mai intai, prajim bucatile de crap in ulei incins. pe ambele parti. In acelasi ulei, prajim si cartofii taiati cuburi mai mari. Nu-i lasam sa se prajeasca bine, doar sa se rumeneasca...Citeste continuarea

Desert inimioare dulci cu stafide

Postat de: eumimi in Prajituri

Mai intai, incalzim foarte putin laptele cu uleiul, praful de sare si cele 2 linguri de zahar. Incalzim doar ca de paine, foarte putin, nu lasam sa fiarba. Dizolvam drojdia in laptele caldut...Citeste continuarea

Smoothie de portocale cu sfecla

Postat de: cristina1985 in Love Smoothies

Se fierbe sfecla cat este nevoie.  Se stoarce o portocala (mare), iar sucul se amesteca cu sfecla taiata cubulete si semintele. Apoi se pun in blender cateva secunde. Citeste continuarea

Cum se face painea integrala

Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras

Dizolva drojdia in apa calduta. Calduta nu fierbinte, pentru ca altfel omori microorganismele din ea. Apoi pune cam jumatate din cantitatea de miere, adica 100 de gr, si cam 6-7 linguri de...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta

Postat de: Oana in Ciorbe

Pregateste mai intai legumele. Toaca marunt morcovii, radacinile de patrunjel si pastarnac, telina si ceapa verde. Pune carnea la fiert intr-o oala incapatoare, in 3 litri de apa rece si...Citeste continuarea

Reteta de tort Amandina - Alegerea...

Postat de: Oana in Torturi

Cum se prepara  Reteta de tort Amandina - Alegerea delicioasa pentru un desert festiv Blat : Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul adaugat treptat, apoi turnam in fir...Citeste continuarea

Plachie de peste cu mamaliga

Postat de: Oana in 2 Portii = 20 LEI

Pune pestele intr-o tava, condimenteaza-l cu sare si piper si pune peste el vinul alb. Lasa-l la marinat pana pregatesti legumele. Pune intr-o tigaie mai adanca...Citeste continuarea

Desert tiramisu reteta cu ciocolata

Postat de: eumimi in Prajituri

Tiramisu reţetă originală Mai intai, pregatim crema. Mixam mascarponele cu frisca lichida pana devine o spuma suficient de tare. Adaugam si crema de ciocolata si mixam in continuare pana...Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa cu migdale

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Amestecăm bine, într-un vas, cacaua cu laptele praf sau le cernem împreună. Punem zahărul cu apa pe foc și le fierbem până obținem un sirop bine legat, puțin mai gros...Citeste continuarea

Ciorba de fasole uscata

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Alegem fasolea, o punem la hidratat in apa, de seara pana dimineata. Fierbem fasolea in doua ape, cate jumatate de ora, scurgem apa. Curatam legumele, le spalam si calim prazul in 3 linguri...Citeste continuarea

Burgeri de vita

Postat de: ella87 in Sandvisuri

Am tocat carnea, ceapa am calit-o putin, mai mult inabusita, am amestecat cu condimente carnea si ceapa. Dupa aceea, am format chiftelele si le-am dat la frigider 20 minute. Dupa ce s-au...Citeste continuarea

Pulpa de porc cu sos

Postat de: ella87 in Porc

Am luat si am feliat bucata de carnita, felii de aproximativ 1 cm, le-am rumenit intr-o tigaie, cat sa le schimb culoarea, dupa aceea le-am scos pe o farfurie. Tocam ceapa solzisori, o calim in...Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci

Postat de: ella87 in Mancaruri de post

Daca tot este post, am pus in practica reteta aceasta rapida, merge si ca o garnitura. Am taiat felii ceapa si usturoiul, le-am calit putin, in ulei, cat sa se inmoaie ceapa, dupa aceea am...Citeste continuarea

Mancare de post cu naut, reteta...

Postat de: eumimi in Mancaruri de post

Cum se prepara Mancare de post cu naut, reteta economica de post: Mai intai, lasam nautul la hidratat, peste noapte ca fierbe foarte greu. Il punem la fiert apoi si il lasam la fiert, pana...Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci

Postat de: eumimi in Mancaruri de post

Mai intai, taiem ciupercile care sunt mai mari, pe cele mici le putem lasa intregi. Punem ceapa tocata impreuna cu ciupercile la calit, in ulei incins si le lasam aprox. 10-12 minute....Citeste continuarea

Trio de humus reteta

Postat de: Ksenya in Mancaruri de post

  Humus reteta   Re ț eta de bază pentru pregătirea trio-ul este Humusul clasic. Se amestecă năutul fiert cu uleiul de masline, tahina, sucul de lamaie, că ț eii de...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]