Pentru aceasta reteta, m-am inspirat initial de la JamilaCuisine, dar apoi am vazut si reteta lui Alex si am citit-o si pe a lui Merisor si, din 3 retete, am facut si eu o a patra :D
A iesit foarte buna pasca, numai ca, din cauza ca branza a fost moale, s-au dus stafidele la fundul tavii, branza a ramas la mijloc, iar faina s-a ridicat. Ma hotarasem sa nu mai prezint reteta din cauza asta, dar a fost foarte buna la gust si tare pufoasa, asa ca n-aveti de ce sa nu o incercati.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Intr-un castron mare, galbenusurile se amesteca cu branza, smantana si esenta de rom.
Intr-un alt castron, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana cand devin ca o bezea.
Peste amestecul cu galbenusuri, se adauga grisul, faina, praful de copt si un praf de sare. Se amesteca totul cu ajutorul unei spatule de silicon. Se incorporeaza trei sferturi din stafide (clatite cu apa si stoarse) si albusurile batute spuma.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se pune hartie de copt pe fundul unei forme detasabile de tort si se unge forma cu unt pe margini. Se toarna compozitia pentru pasca in ea, iar pe deasupra, se presara restul de stafide (clatite cu apa si stoarse). Se introduce forma la cuptor, pana cand pasca se rumeneste frumos pe deasupra.