Desert pasca fara aluat cu branza pufoasa si smantana

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 16 Apr 2017 | 10098 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta, m-am inspirat initial de la JamilaCuisine, dar apoi am vazut si reteta lui Alex si am citit-o si pe a lui Merisor si, din 3 retete, am facut si eu o a patra :D
A iesit foarte buna pasca, numai ca, din cauza ca branza a fost moale, s-au dus stafidele la fundul tavii, branza a ramas la mijloc, iar faina s-a ridicat. Ma hotarasem sa nu mai prezint reteta din cauza asta, dar a fost foarte buna la gust si tare pufoasa, asa ca n-aveti de ce sa nu o incercati.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 700 g branza pufoasa cu smantana Delaco
  • 200 g smantana
  • esenta de rom
  • 300 g zahar
  • un plic de zahar vanilat (8 g)
  • 100 g gris
  • 150 g faina
  • 200 g stafide
  • un plic de praf de copt (10 g)
  • sare
  • Diametru tava: 27 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca fara aluat cu branza pufoasa si smantana:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Intr-un castron mare, galbenusurile se amesteca cu branza, smantana si esenta de rom.

Intr-un alt castron, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana cand devin ca o bezea.

Peste amestecul cu galbenusuri, se adauga grisul, faina, praful de copt si un praf de sare. Se amesteca totul cu ajutorul unei spatule de silicon. Se incorporeaza trei sferturi din stafide (clatite cu apa si stoarse) si albusurile batute spuma. 

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se pune hartie de copt pe fundul unei forme detasabile de tort si se unge forma cu unt pe margini. Se toarna compozitia pentru pasca in ea, iar pe deasupra, se presara restul de stafide (clatite cu apa si stoarse). Se introduce forma la cuptor, pana cand pasca se rumeneste frumos pe deasupra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca fara aluat cu branza pufoasa si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac cu mere, nuca si gem de prune (de post)