Delicii de Paste
Combinatia de nuca si cafea ... mmm, cred ca e pe gustul multora!
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Cand se obtine o spuma ca pentru bezea, se pun 4 galbenusuri (celelalte 2 se vor folosi la crema) pe rand, amestecand cu o paleta cu miscari usoare dupa fiecare galbenus. Separat, intr-un bol se amesteca nuca macinata cu faina si praful de copt. Se toarna in 2-3 reprize peste spuma si se amesteca usor, pana la omogenizare.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 35-40 de minute (se face testul cu scobitoarea). Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Intr-un vas, se pun cele 2 galbenusuri impreuna cu 50 g zahar si zaharul vanilat. Se amesteca, apoi se pune pe baie de aburi, pana se ingroasa. Se adauga cafeaua, se amesteca, apoi se lasa la racit. Untul se mixeaza bine cu restul de zahar, apoi cate putin se pune din crema de galbenusuri, mixand bine dupa fiecare.
Nuca se prajeste usor si se taie bucati mai mici. Se adauga peste crema de unt, se omogenizeaza, apoi se toarna peste blatul bine racit. Se rade deasupra ciocolata.
Pofta buna!
1
Se poate prepara o glazura sa se puna deasupra.
2
Prajitura se scoate de la rece, inainte de a fi servita cu cel putin jumatate de ora.
3
Se taie cu un cutit ud.