Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert clafoutis cu capsuni
Postat de: BakeUpArtist in PrajituriAm curățat căpșunile și le-am așezat în tava tapetată cu unt. Am mixat ouăle cu zahărul până am obținut o spumă, apoi am adăugat laptele, făina, și vanilia și am...Citeste continuarea
Tortelloni cu fasole verde
Postat de: mihaelar63 in TortelliniTortelloni se fierb in apa cu sare, respectand timpul de fierbere, de pe ambalaj. Pentru preparare rapida, se fierbe in acelasi timp si aceeasi oala si fasolea verde....Citeste continuarea
Ciorba cu broccoli si carnat de casa
Postat de: mihaelar63 in CiorbeSpalati si curatati legumele. Se taie morcovul rondele [ eu l-am taiat cu ajutorul cutitului ondulat ]. Ardeiul se taie patrate. Cartoful se taie cuburi. Taiati rondele...Citeste continuarea
Aperitiv cu spanac si mozzarella
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriIntindem aluatul, apoi decupam discuri. Pe fiecare disc, asezam frunze de spanac spalate si uscate. Peste spanac, presaram mozzarella rasa. Indoim fiecare disc pe jumatate si lipim colturile....Citeste continuarea
Desert negresa cu unt de arahide
Postat de: sufletista in PrajituriIntr-o cratita, adaugam untul taiat cubulete, cand s-a topit, adaugam ciocolata, zaharul si amestecam continuu pana ce se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca cca. 5 min, dupa care adaugam...Citeste continuarea
Desert reteta de preparare a...
Postat de: Meea in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Amestecăm brânza, ouăle bătute, zahărul, zahărul vanilat, sarea și grișul până când...Citeste continuarea
Lasagna cu carnati
Postat de: sufletista in LasagnaSe taie ceapa, telina in cubulete mici, se caleste putin in untul topit, dupa care adaugam morcovul dat prin razatoare, amestecam si lasam 1 minut, apoi adaugam rosiile tocate cu tot cu sos,...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu mix de branza
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriTaiem cubulete untul rece, adaugam mixul de branza, sare si faina si framantam usor cu mana, adaugand cate o lingura de otet, una de apa. Amestecam bine toate ingredientele, apoi invelim...Citeste continuarea
Desert tort de inghetata
Postat de: ancutsa in DulciuriVasul de la aparatul de inghetata l-am lasat la congelator, cu o zi inainte. Se separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se pun intr-o craticioara cu fundul...Citeste continuarea
Gratar cu garnitura de cartofi copti
Postat de: ancutsa in PorcSe fierb cativa cartofi in coaja, intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt gata, se curata cu grija, se feliaza si se asaza intr-o tava cu hartie de copt. Se ung cu unt si se presara...Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata si cirese
Postat de: ancutsa in TorturiBlatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare, pana se fac spuma, se adauga treptat zaharul si galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca...Citeste continuarea
Spaghete cu bacon
Postat de: sufletista in SpagheteFierbem spaghetele, conform instructiunilor de pe cutie. Intr-o tigaie, adaugam uleiul si, cand s-a incalzit, adaugam baconul, muschiul taiat felii si lasam sa se prajeasca, cat sa se...Citeste continuarea
Desert foietaj-trandafirasi cu...
Postat de: ancutsa in DulciuriSe lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei. Se desface aluatul si se taie in dreptunghiuri. Se adauga pe o parte, dulceata de visine, dar nu prea multa, caci va curge...Citeste continuarea
Desert rulada de biscuiti
Postat de: sufletista in DulciuriNuca de cocos o amestecam cu laptele condensat, pana ce se omogenizeaza. Intr-o cratita, adaugam zaharul si il punem pe foc sa se caramelizeze, adaugam untul taiat bucati si treptat, laptele....Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si bezea
Postat de: oanapl in PrajituriUmplutura: Speli merele, le cureti de coaja si le dai pe razatoarea cu ochiuri mari. Ungi o tigaie antiaderenta cu uleiul, pui merele stoarse de zeama, adaugi zaharul si lasi merele pe...Citeste continuarea
Pulpe de pui lipicioase cu piure de...
Postat de: Valclaudia in PuiCuratam cartofii, ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert, in apa cu sare. Pulpele de pui se spala, se fierb 15 minute in supa, apoi se scot, se pun in tigaie si adaugam 3-4 linguri...Citeste continuarea
Conopida cu broccoli la cuptor
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeDesfaci in buchetele broccoli si conopida si le fierbi in apa cu sare, timp de 3-5 minute -broccoli si 5-7 minute -conopida. Ungi cu ulei, un vas termorezistent si il tapetezi cu pesmet....Citeste continuarea
Ciorba de pui
Postat de: sufletista in CiorbePieptul de pui il spalam, il taiem in 2, il adaugam intr-o oala cu apa si sare, lasam sa fiarba cateva clocote, dupa care scoatem pieptul de pui. Aruncam apa, clatim oala si adaugam 3 l apa;...Citeste continuarea
Desert - reteta de preparare a...
Postat de: Oana in PrajituriReteta de preparare a papanasilor Amesteca cu mixerul, branza de vaci cu zaharul pudra, oul, vanilia si coaja rasa de lamaie. Amesteca faina cu praful de copt si adauga cate putin in...Citeste continuarea
Pilaf cu carnati afumati
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneIntr-o cratita, adaugam 2 linguri ulei de masline, 3 linguri apa, carnatii taiati bucati si ceapa tocata marunt; prajim cca. 2-3 min cat sa lase carnatii putina grasime. Adaugam condimentele,...Citeste continuarea
Desert napolitane cu gem si nuca
Postat de: sufletista in PrajituriIntr-o cratita, adaugam laptele, margarina, zaharul si punem pe foc pana ce se topeste margarina, amestecand ocazional. Oprim focul, adaugam cacaua, nuca macinata, biscuitii, miezul de nuca...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu ciuperci
Postat de: iri_love in Aperitive / GarnituriPentru inceput, se curăța si se spala ceapa si ciupercile. Apoi ceapa se va tăia rondele, iar ciupercile se vor tăia felioare sau cubulete. Intr-o tigaie, se va topi unrul, după care se va...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere – de post
Postat de: andaoana in PrajituriMerele le curatam de coaja si le punem in apa rece, cu zeama unei lamai ca sa nu se oxideze pana cand terminam de curatat. Le dam pe razatoarea mare. Intr-o tigaie, punem anasonul stelat...Citeste continuarea
Aperitiv cosulete cu spanac
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriSpanacul il spalam bine de tot, in multa apa rece. Intr-o oala, punem putina apa la fiert, iar cand clocoteste, punem frunzele de spanac si amestecam, astfel incat fiecare frunza sa ajunga in apa...Citeste continuarea
Spanac cu ochiuri
Postat de: andra001 in Mancaruri de legumeSe călește usturoiul în unt. Adăugăm spanacul crud sau dezghețat în tigaie, alături de făină. Se amestecă puțin, apoi vom pune smântâna. Condimentăm cu sare și...Citeste continuarea
Desert reteta de preparare a...
Postat de: sufletista in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Intr-un bol, batem ouale cu sarea, adaugam zaharul si batem cu telul pana ce se dizolva. Adaugam branza de vaci (scursa de zer), amestecam bine,...Citeste continuarea
Desert prajitura Dobos
Postat de: ctlina in PrajituriPregatiti foile: Frecati ouale cu zaharul si sarea, pana devin bine spumoase si-si dubleaza volumul. Adaugati untul topit si racit si faina cernuta. Amestecati bine. Puneti hartie de...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de ciocolata
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriMai intai, caramelizam 2 linguri de zahar, apoi adaugam 3-4 linguri apa si lasam sa fiarba pana se topeste caramelul intarit. Lasam sa se raceasca. Mixam albusurile spuma cu zaharul si un praf...Citeste continuarea
Aperitive empanadas / Pateuri cu ton
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSe amesteca făina si sarea intr-un bol. Adaugati untul topit si amestecati. Se adauga oul si treptat apa calduta. Frământați bine pana cand aluatul devine elastic si...Citeste continuarea
Desert tort Trio mousse de ciocolata
Postat de: madi_marin in TorturiPentru blatul de ciocolată, mixăm untul cu zahărul. Se adaugă apoi oul şi laptele bătut. Ingredientele uscate, adică făina, cacaua, bicarbonatul şi sarea se cern împreună şi se...Citeste continuarea
Aperitiv briose cu broccoli
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriCureţi morcovul de coajă şi îl fierbi, iar separat, opăreşti 2-3 minute broccoli, în apă clocotită cu sare, pe care-l desfaci apoi bucheţele. Coci ardeiul, îl cureţi de...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu spanac si...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriBlatul: Spanacul il tocam marunt. Intr-o tigaie punem untul, o transferam pe foc. Adaugam spanacul tocat si usturoiul curatat si taiat pe jumatate. Presaram sare si piper, sotam...Citeste continuarea
Aperitiv mini tarte
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriEu am avut o bucata de aluat proaspat de la Lidl. Am taiat aluatul in patratele, feliile de muschi in triunghiuri si rosiile in sferturi. Am asezat bucatile de aluat in formele de briose, apoi...Citeste continuarea
Desert malai dulce (Alivenci)
Postat de: RODIMUR in PrajituriSe amestecă bine brânza dulce cu smântâna, ouăle, zahărul, sarea, bicarbonatul și untul topit. Peste această compoziție, se toarnă laptele și apoi se adaugă mălaiul și...Citeste continuarea
Desert cozonac cu crema de...
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriSe face maiaua: drojdia se amesteca cu putin lapte, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina. Se amesteca totul bine si se lasa deoparte pentru un sfert de ora. Dupa ce...Citeste continuarea
Desert Swiss Roll-Rulada cu capsuni
Postat de: cris2711 in PrajituriIntai se preincalzeste cuptorul la 200°C. Apoi se pregateste tava de cuptor cu hartie de copt peste ea, pe toata suprafata ei. Se separa ouale. Albusurile se mixeaza bine cu praful de sare....Citeste continuarea
Desert chec marmorat
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriPunem pe foc, zaharul si cele 8 linguri de apa si lasam sa fiarba pana obtinem un sirop. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Peste albusurile spuma, adaugam treptat, siropul fierbinte,...Citeste continuarea
Chiftele cu spanac
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeSpanacul il alegem, il spalam si il tocam marunt. Il punem intr-o tigaie, cu un pic ulei de masline, 1 cana de apa, un pic de sare si lasam sa fiarba, pana ce scade apa, amestecand din cand in...Citeste continuarea
Desert gogosi cu flori de salcam
Postat de: cristina1985 in DulciuriSe amesteca ouale, faina (toata cantitatea), laptele, praful de copt si 1 lg zahar, cu mixerul sau telul, ca sa nu se faca cocoloase. Se pune la frigider 20 minute. Se spala florile cu codite...Citeste continuarea
Gulas unguresc
Postat de: sufletista in VitaCarnea o spalam, o taiem bucati si o punem la fiert, in apa cu sare si 2 foi de dafin, o spumam bine. Intre timp, cat fierbe carnea, ne ocupam de legume, le spalam, curatam si tocam marunt, iar...Citeste continuarea
Desert prajitura turnata cu mere
Postat de: oanapl in PrajituriCureti merele de coaja si le dai pe razatoarea mare. Le scurgi zeama si le calesti pe foc cu zaharul 5-10 minute, apoi adaugi scortisoara, dupa gust. Mixezi ouale cu zaharul, adaugi uleiul,...Citeste continuarea
Desert negresa cu rubarba si capsuni
Postat de: andaoana in PrajituriCiocolata o rupem bucati si o topim pe foc mic, in 100 ml lapte impreuna cu putina sare. Sarea adaugata in ciocolata va intensifica gustul ciocolatei. Lasam sa se raceasca putin ciocolata....Citeste continuarea
Desert baigli
Postat de: andaoana in DulciuriIn primul rand, trebuie sa va spun ca din cantitatile date, mi-au iesit 2 cozanaci unguresti, unul cu nuca si unul cu mac. Intr-un bol, punem faina impreuna cu margarina taiata cubulete...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de nuci si...
Postat de: merisor67 in TorturiMai întâi, pregătim toate ingredientele necesare blatului de tort cu cacao, aducându-le pe masa de lucru. Măsurăm cantitățile. Măsura mea este lingura, dar cum nu se ia...Citeste continuarea
Desert felii olandeze- Prajitura...
Postat de: andaoana in PrajituriIncepem prin a pregati tava in care vom coace prajitura. Eu am folosit o tava care cred ca are varsta mea, de 35 x 30 cm pe care am pus hartie de copt. Cuptorul il incingem la 180 grade...Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu sparanghel
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriCuratam sparanghelul de partea lemnoasa, il taiem bucati sau il lasam intreg, il punem intr-o tigaie, adaugam 1 cana apa, un pic ulei de masline, sare si punem pe foc, pana ce scade apa....Citeste continuarea
Desert bomboane Raffaello
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol, adaugam nuca de cocos, laptele condesat si amestecam cu o lingura pana ce se incorporeaza bine. Acoperim cu o folie si lasam deoparte 15 minute. Cu mainele umede, luam putin din...Citeste continuarea
Desert rulada cu ciocolata alba si...
Postat de: stefy_a in PrajituriBlat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga treptat, zaharul si se mixeaza pana ce devine o spuma tare si lucioasa....Citeste continuarea
Pastel de pollo
Postat de: nico15 in PuiIngredientele pentru aluat se amesteca la robot si se adauga si cele 5 linguri de apa foarte rece (cele 4 cuburi de gheata se pun intr-un pahar si adaugam apa). Rezulta un aluat moale,...Citeste continuarea
Salata de vinete
Postat de: Valclaudia in SalateVinetele se coc pe toate partile, fie in aer liber, pe gratar, sau in cuptor ori direct pe flacara aragazului. Se lasa apoi la racit, se curata de coaja si se pun la scurs, in strecuratoare....Citeste continuarea