A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert clafoutis cu capsuni

Postat de: BakeUpArtist in Prajituri

Am curățat căpșunile și le-am așezat în tava tapetată cu unt. Am mixat ouăle cu zahărul până am obținut o spumă, apoi am adăugat laptele, făina, și vanilia și am...Citeste continuarea

Tortelloni cu fasole verde

Postat de: mihaelar63 in Tortellini

Tortelloni se fierb in apa cu sare, respectand timpul de fierbere, de pe ambalaj. Pentru preparare rapida, se fierbe in acelasi timp si aceeasi oala si fasolea verde....Citeste continuarea

Ciorba cu broccoli si carnat de casa

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Spalati si curatati legumele. Se taie morcovul rondele [ eu l-am taiat cu ajutorul cutitului ondulat ]. Ardeiul se taie patrate. Cartoful se taie cuburi. Taiati rondele...Citeste continuarea

Aperitiv cu spanac si mozzarella

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Intindem aluatul, apoi decupam discuri. Pe fiecare disc, asezam frunze de spanac spalate si uscate. Peste spanac, presaram mozzarella rasa. Indoim fiecare disc pe jumatate si lipim colturile....Citeste continuarea

Desert negresa cu unt de arahide

Postat de: sufletista in Prajituri

Intr-o cratita, adaugam untul taiat cubulete, cand s-a topit, adaugam ciocolata, zaharul si amestecam continuu pana ce se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca cca. 5 min, dupa care adaugam...Citeste continuarea

Desert reteta de preparare a...

Postat de: Meea in Dulciuri

    Reteta de preparare a papanasilor      Amestecăm brânza, ouăle bătute, zahărul, zahărul vanilat, sarea și grișul până când...Citeste continuarea

Lasagna cu carnati

Postat de: sufletista in Lasagna

Se taie ceapa, telina in cubulete mici, se caleste putin in untul topit, dupa care adaugam morcovul dat prin razatoare, amestecam si lasam 1 minut, apoi adaugam rosiile tocate cu tot cu sos,...Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu mix de branza

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Taiem cubulete untul rece, adaugam mixul de branza, sare si faina si framantam usor cu mana, adaugand cate o lingura de otet, una de apa. Amestecam bine toate ingredientele, apoi  invelim...Citeste continuarea

Desert tort de inghetata

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Vasul de la aparatul de inghetata l-am lasat la congelator, cu o zi inainte.  Se  separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se pun intr-o craticioara cu fundul...Citeste continuarea

Gratar cu garnitura de cartofi copti

Postat de: ancutsa in Porc

  Se fierb cativa cartofi in coaja, intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt gata, se curata cu grija, se feliaza si se asaza intr-o tava cu hartie de copt. Se ung cu unt si se presara...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si cirese

Postat de: ancutsa in Torturi

  Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare, pana se fac spuma, se adauga treptat zaharul si galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca...Citeste continuarea

Spaghete cu bacon

Postat de: sufletista in Spaghete

Fierbem spaghetele, conform instructiunilor de pe cutie. Intr-o tigaie, adaugam uleiul si, cand s-a incalzit, adaugam baconul, muschiul taiat felii si lasam sa se prajeasca, cat sa se...Citeste continuarea

Desert foietaj-trandafirasi cu...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Se lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei.  Se desface aluatul si se taie in dreptunghiuri. Se adauga pe o parte, dulceata de visine, dar nu prea multa, caci va curge...Citeste continuarea

Desert rulada de biscuiti

Postat de: sufletista in Dulciuri

Nuca de cocos o amestecam cu laptele condensat, pana ce se omogenizeaza. Intr-o cratita, adaugam zaharul si il punem pe foc sa se caramelizeze, adaugam untul taiat bucati si treptat, laptele....Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si bezea

Postat de: oanapl in Prajituri

Umplutura:  Speli merele, le cureti de coaja si le dai pe razatoarea cu ochiuri mari. Ungi o tigaie antiaderenta cu uleiul, pui merele stoarse de zeama, adaugi zaharul si lasi merele pe...Citeste continuarea

Pulpe de pui lipicioase cu piure de...

Postat de: Valclaudia in Pui

Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert, in apa cu sare. Pulpele de pui se spala, se fierb 15 minute in supa, apoi se scot, se pun in tigaie si adaugam 3-4 linguri...Citeste continuarea

Conopida cu broccoli la cuptor

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Desfaci in buchetele broccoli si conopida si le fierbi in apa cu sare, timp de 3-5 minute -broccoli si 5-7 minute -conopida. Ungi cu ulei, un vas termorezistent si il tapetezi cu pesmet....Citeste continuarea

Ciorba de pui

Postat de: sufletista in Ciorbe

Pieptul de pui il spalam, il taiem in 2, il adaugam intr-o oala cu apa si sare, lasam sa fiarba cateva clocote, dupa care scoatem pieptul de pui. Aruncam apa, clatim oala si adaugam 3 l apa;...Citeste continuarea

Desert - reteta de preparare a...

Postat de: Oana in Prajituri

Reteta de preparare a papanasilor  Amesteca cu mixerul, branza de vaci cu zaharul pudra, oul, vanilia si coaja rasa de lamaie. Amesteca faina cu praful de copt si adauga cate putin in...Citeste continuarea

Pilaf cu carnati afumati

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Intr-o cratita, adaugam 2 linguri ulei de masline, 3 linguri apa, carnatii taiati bucati si ceapa tocata marunt; prajim cca. 2-3 min cat sa lase carnatii putina grasime. Adaugam condimentele,...Citeste continuarea

Desert napolitane cu gem si nuca

Postat de: sufletista in Prajituri

Intr-o cratita, adaugam laptele, margarina, zaharul si punem pe foc pana ce se topeste margarina, amestecand ocazional. Oprim focul, adaugam cacaua, nuca macinata, biscuitii, miezul de nuca...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu ciuperci

Postat de: iri_love in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput, se curăța si se spala ceapa si ciupercile. Apoi ceapa se va tăia rondele, iar ciupercile se vor tăia felioare sau cubulete. Intr-o tigaie, se va topi unrul, după care se va...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere – de post

Postat de: andaoana in Prajituri

Merele le curatam de coaja si le punem in apa rece, cu zeama unei lamai ca sa nu se oxideze pana cand terminam de curatat. Le dam pe razatoarea mare. Intr-o tigaie, punem anasonul stelat...Citeste continuarea

Aperitiv cosulete cu spanac

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Spanacul il spalam bine de tot, in multa apa rece. Intr-o oala, punem putina apa la fiert, iar cand clocoteste, punem frunzele de spanac si amestecam, astfel incat fiecare frunza sa ajunga in apa...Citeste continuarea

Spanac cu ochiuri

Postat de: andra001 in Mancaruri de legume

Se călește usturoiul în unt. Adăugăm spanacul crud sau dezghețat în tigaie, alături de făină. Se amestecă puțin, apoi vom pune smântâna. Condimentăm cu sare și...Citeste continuarea

Desert reteta de preparare a...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Reteta de preparare a papanasilor  Intr-un bol, batem ouale cu sarea, adaugam zaharul si batem cu telul pana ce se dizolva. Adaugam branza de vaci (scursa de zer), amestecam bine,...Citeste continuarea

Desert prajitura Dobos

Postat de: ctlina in Prajituri

Pregatiti foile: Frecati ouale cu zaharul si sarea, pana devin bine spumoase si-si dubleaza volumul. Adaugati untul topit si racit si faina cernuta. Amestecati bine. Puneti hartie de...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de ciocolata

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Mai intai, caramelizam 2 linguri de zahar, apoi adaugam 3-4 linguri apa si lasam sa fiarba pana se topeste caramelul intarit. Lasam sa se raceasca. Mixam albusurile spuma cu zaharul si un praf...Citeste continuarea

Aperitive empanadas / Pateuri cu ton

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Se amesteca făina si sarea intr-un bol. Adaugati untul topit si amestecati. Se adauga oul si treptat apa calduta. Frământați bine pana cand aluatul devine elastic si...Citeste continuarea

Desert tort Trio mousse de ciocolata

Postat de: madi_marin in Torturi

Pentru blatul de ciocolată, mixăm untul cu zahărul. Se adaugă apoi oul şi laptele bătut. Ingredientele uscate, adică făina, cacaua, bicarbonatul şi sarea se cern împreună şi se...Citeste continuarea

Aperitiv briose cu broccoli

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Cureţi morcovul de coajă şi îl fierbi, iar separat, opăreşti 2-3 minute broccoli, în apă clocotită cu sare, pe care-l desfaci apoi bucheţele. Coci ardeiul, îl cureţi de...Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu spanac si...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Blatul: Spanacul il tocam marunt. Intr-o tigaie punem untul, o transferam pe foc. Adaugam spanacul tocat si usturoiul curatat si taiat pe jumatate. Presaram sare si piper, sotam...Citeste continuarea

Aperitiv mini tarte

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Eu am avut o bucata de aluat proaspat de la Lidl. Am taiat aluatul in patratele, feliile de muschi in triunghiuri si rosiile in sferturi. Am asezat bucatile de aluat in formele de briose, apoi...Citeste continuarea

Desert malai dulce (Alivenci)

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se amestecă bine brânza dulce cu smântâna, ouăle, zahărul, sarea, bicarbonatul și untul topit. Peste această compoziție, se toarnă laptele și apoi se adaugă mălaiul și...Citeste continuarea

Desert cozonac cu crema de...

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

      Se face maiaua: drojdia se amesteca cu putin lapte, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina. Se amesteca totul bine si se lasa deoparte pentru un sfert de ora. Dupa ce...Citeste continuarea

Desert Swiss Roll-Rulada cu capsuni

Postat de: cris2711 in Prajituri

Intai se preincalzeste cuptorul la 200°C. Apoi se pregateste tava de cuptor cu hartie de copt peste ea, pe toata suprafata ei. Se separa ouale. Albusurile se mixeaza bine cu praful de sare....Citeste continuarea

Desert chec marmorat

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Punem pe foc, zaharul si cele 8 linguri de apa si lasam sa fiarba pana obtinem un sirop. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Peste albusurile spuma, adaugam treptat, siropul fierbinte,...Citeste continuarea

Chiftele cu spanac

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Spanacul il alegem, il spalam si il tocam marunt. Il punem intr-o tigaie, cu un pic ulei de masline, 1 cana de apa, un pic de sare si lasam sa fiarba, pana ce scade apa, amestecand din cand in...Citeste continuarea

Desert gogosi cu flori de salcam

Postat de: cristina1985 in Dulciuri

Se amesteca ouale, faina (toata cantitatea), laptele, praful de copt si 1 lg zahar, cu mixerul sau telul, ca sa nu se faca cocoloase. Se pune la frigider 20 minute. Se spala florile cu codite...Citeste continuarea

Gulas unguresc

Postat de: sufletista in Vita

Carnea o spalam, o taiem bucati si o punem la fiert, in apa cu sare si 2 foi de dafin, o spumam bine. Intre timp, cat fierbe carnea, ne ocupam de legume, le spalam, curatam si tocam marunt, iar...Citeste continuarea

Desert prajitura turnata cu mere

Postat de: oanapl in Prajituri

Cureti merele de coaja si le dai pe razatoarea mare. Le scurgi zeama si le calesti pe foc cu zaharul 5-10 minute, apoi adaugi scortisoara, dupa gust. Mixezi ouale cu zaharul, adaugi uleiul,...Citeste continuarea

Desert negresa cu rubarba si capsuni

Postat de: andaoana in Prajituri

Ciocolata o rupem bucati si o topim pe foc mic, in 100 ml lapte impreuna cu putina sare. Sarea adaugata in ciocolata va intensifica gustul ciocolatei. Lasam sa se raceasca putin ciocolata....Citeste continuarea

Desert baigli

Postat de: andaoana in Dulciuri

In primul rand, trebuie sa va spun ca din cantitatile date, mi-au iesit 2 cozanaci unguresti, unul cu nuca si unul cu mac.  Intr-un bol, punem faina impreuna cu margarina taiata cubulete...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de nuci si...

Postat de: merisor67 in Torturi

Mai întâi, pregătim toate ingredientele necesare blatului de tort cu cacao, aducându-le pe masa de lucru. Măsurăm cantitățile. Măsura mea este lingura, dar cum nu se ia...Citeste continuarea

Desert felii olandeze- Prajitura...

Postat de: andaoana in Prajituri

Incepem prin a pregati tava in care vom coace prajitura. Eu am folosit o tava care cred ca are varsta mea, de 35 x 30 cm pe care am pus hartie de copt. Cuptorul il incingem la 180 grade...Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu sparanghel

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Curatam sparanghelul de partea lemnoasa, il taiem bucati sau il lasam intreg, il punem intr-o tigaie, adaugam 1 cana apa, un pic ulei de masline, sare si punem pe foc, pana ce scade apa....Citeste continuarea

Desert bomboane Raffaello

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol, adaugam nuca de cocos, laptele condesat si amestecam cu o lingura pana ce se incorporeaza bine. Acoperim cu o folie si lasam deoparte 15 minute. Cu mainele umede, luam putin din...Citeste continuarea

Desert rulada cu ciocolata alba si...

Postat de: stefy_a in Prajituri

Blat:  Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga treptat, zaharul si se mixeaza pana ce devine o spuma tare si lucioasa....Citeste continuarea

Pastel de pollo

Postat de: nico15 in Pui

Ingredientele pentru aluat se amesteca la robot si se adauga si cele 5 linguri de apa foarte rece (cele 4 cuburi de gheata se pun intr-un pahar si adaugam apa).  Rezulta un aluat moale,...Citeste continuarea

Salata de vinete

Postat de: Valclaudia in Salate

Vinetele se coc pe toate partile, fie in aer liber, pe gratar, sau in cuptor ori direct pe flacara aragazului. Se lasa apoi la racit, se curata de coaja si se pun la scurs, in strecuratoare....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]