Desert tort de inghetata cu alune

de Ancutsa in Dulciuri, 5 Iul 2017 | 1710 vizualizari

 

Tort de inghetata intr-o combinatie delicioasa de vanilie, ciocolata si alune.

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 varf de lingurita cu sare
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 300 ml lapte caldut
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 pastaie de vanilie
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • Alune nesarate
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de inghetata cu alune:

 

Vasul de la aparatul de inghetata l-am lasat la congelator cu o zi inainte.

 Se  separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se pun intr-o craticioara cu fundul mai gros, se freaca cu zaharul, semintele de la o pastaie de vanilie, zeama de lamaie si un praf de sare, pana devin spumoase si albe. Se toarna in fir subtire laptele cald (dar nu fierbinte) peste oua si se bate cu telul pentru a o face mai spumoasa. Compozitia se pune la fiert pe aragaz, la foc mic, pana se ingroasa un pic. Daca se taie, nu va faceti griji, caci se poate folosi in continuare. Se lasa la racit.

 Separat, se bate frisca lichida, dar mai moale.

Se bate un pic cu mixerul si crema de oua, apoi se separa in doua vase. Unul ramane cu vanilie, in celalalt se adauga ciocolata cu lapte si cea amaruie si se amesteca bine, sa se topeasca ciocolata. Se adauga frisca in fiecare vas, omogenizand.

 Se toarna inghetata de vanilie in aparatul de facut inghetata, care o va amesteca timp de 15 pana la 30 de minute (sau in functie de aparatul pe care il aveti). 

Eu am dat la aparat numai aroma cu vanilie, pe cea de ciocolata am turnat-o direct intr-o tava de chec (in care am pus folie alimentara), pentru ca mi s-a parut destul de consistenta.

Se toarna apoi si inghetata de vanilie astfel formata in tava de chec si apoi alunele nesarate maruntite, astfel incat atunci cand vom rasturna tortul de inghetata, stratul de alune va veni deasupra.  Se da la congelator.

Daca nu aveti aparat special de facut inghetata, turnati aromele pe rand, in tava de chec cu folie alimentara si dati la congelator.

Timpul practic de pregatire este de aprox 1h 40min.

 Portii: 10

 

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/07/tort-de-inghetata-cu-alune.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de inghetata cu alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Dolphin -Deea face 3 ani!!!