Azi ne racorim cu o inghetata delicioasa cu ciocolata si visine!
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!
Sos de visine: Pune intr-o craticioara visinele si zaharul, amesteca usor pe foc mic si lasa-l sa fiarba pana se ingroasa putin. Blendeaza-l apoi pana obtii un piure fin si lasa-l sa se raceasca.
Inghetata: Amesteca intr-o craticioara smantana pentru frisca si laptele si pune-le la foc mic pana incep sa fiarba. Separat, mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zaharul brun pana se umfla bine si se topeste zaharul.
Rupe ciocolata bucatele, pune-o intr-un castron si toarna peste ea putin din laptele fierbinte de pe foc. Amesteca pana se topeste si devine cremoasa.
Toarna restul de lapte fierbinte in fir subtire peste crema de galbenusuri, amestecand in continuu cu un tel. Adauga apoi ciocolata topita si incorporeaza bine. Pune vanilia si praful de cacao. Omogenizeaza totul cu telul si multa compozitia din nou in oala si pune pe foc mic pana se ingroasa ca o budinca, amestecand mereu cu telul.
Rastoarna amestecul de ciocolata intr-o tava de iena sau o forma ce va merge apoi la congelator. Pune deasupra visinele fara samburi, apoi sosul de visine, din loc in loc. Amesteca usor cu lingura pentru un efect marmorat.
Lasa compozitia sa se raceasca la temperatura camerei, apoi muta forma in congelator pentru minim 6 ore.
Inainte de servire, lasa inghetata 10 minute la temperatura camerei, apoi pune cupe generoase in cornete de inghetata.