Înghețata cu banane este preferata nepoatei mele. Am hotărât să o pregătesc cu mascarpone, pentru că mi-a plăcut cremozitatea de la înghețata cu caise.
Pentru început, ia o cratiță cu fund dublu în care pui zahărul și gălbenușurile.
Pune cratița pe foc, având grijă să amesteci întruna pentru a nu se prinde.
Când zahărul s-a topit și compoziția a căpătat o consistență cremoasă, ia de pe foc .
Lasa compoziția la răcit.
Pasezi cu furculița bananele decojite.
Adaugi mascarpone peste banane și omogenizezi bine.
Mixezi smântâna, nu foarte tare.
Peste frișcă toarnă ușor crema de ou, mascarpone și banane.
Întreaga compoziție se toarnă în caserole și apoi la congelator cu ele.
Este bună de servit după 2-3 ore.
1
Când o servești ai grijă să o scoți din congelator cu cel puțin jumătate de oră înainte de servie.