Mancare de fasole verde reteta traditionala romaneasca este sanatoasa, gustoasa si, dupa cum vei vedea in curand, tare usor de preparat!
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!
Cum se prepara Mancare de fasole verde reteta traditionala romaneasca
Pentru aceasta mancare, poti folosi fasole verde proaspata sau congelata, in functie de sezon. Eu am fasole verde congelata :)
Pentru inceput, taie ceapa si ardeiul gras cubulete. Pune uleiul la incins intr-o craticioara si soteaza ceapa. Adauga paprika, sare si piper dupa gust si apoi ardeiul gras. Cand s-au inmuiat, adauga o cana cu apa fierbinte si pune fasolea verde. Acopera cu un capac si lasa sa fiarba 15 minute la foc potrivit sau pana cand legumele sunt fierte. Pune apoi cubuletele de rosii in bulion si mai lasa sa dea cateva clocote.
Opreste focul si pune imediat usturoiul dat pe razatoare si verdeata tocata marunt. Serviti alaturi de paine de casa sau mamaliguta. Recomandam si fasole verde la borcan.