A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert tort cu crema de iaurt si...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa, apoi se toarna peste spuma. Se amesteca cu o...Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu...

Postat de: CameliaComan in Prajituri

Caramel: Intr-o tigaie antiaderenta, punem untul. Il lasam sa se topeasca la foc mic. Intre timp, curatam bananele de coaja si le taiem in rondele. Dupa ce untul s-a topit, adaugam zaharul si...Citeste continuarea

Gratar mixt ( cu nevasta si 4 gagici)

Postat de: Valentin68 in Mancaruri cu carne

Mai intai, pregatim carnea si pestele, le saram si condimentam, apoi ne apucam sa facem focul pentru gratar. Cand jarul este la intensitate maxima si gratarul este incins bine, ne apucam sa punem...Citeste continuarea

Aperol Spritz

Postat de: cristeena20 in Cocktail

Pentru a prepara aceasta bautura, am folosit aceeasi unitate de masura pentru a masura ingredientele-un paharel de cca 50 ml. Deci unei doze, ii corespunde 50 ml de lichid.  Intr-un pahar...Citeste continuarea

Milkshake cu capsuni

Postat de: aliliana in Love Smoothies

Capsunile se spala si se pun la scurs. Se pun in blender. Peste acestea, se pune mierea si laptele. Se omogenizeaza pana devine cremos si are aspect placut. Se poate servi simplu sau cu...Citeste continuarea

Sirop concentrat de capsuni

Postat de: aliliana in Sirop / Compot

Capsunile se spala si se pun la scurs, intr-o strecuratoare. Se transfera intr-un bol mai mare si se paseaza cu blenderul. Compozitia se trece prin strecuratoare. Rezulta 1,5 kg de pireu de...Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu pesto, sunca si...

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se pun 150 ml lapte intr-o craticioara si se incalzeste usor. Se adauga zaharul, 1 lg de faina si drojdia. Se amesteca pana se lichefiaza, apoi se lasa sa se activeze. Intr-un bol, se pune...Citeste continuarea

Desert prajitura mexicana cu ananas

Postat de: ctlina in Dulciuri

Frecati ouale cu zaharul, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Puneti untul topit si racit, smantana si amestecati. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati. Taiati...Citeste continuarea

Empanadas / Pateuri cu carne

Postat de: ctlina in Porc

Se amesteca făina si sarea intr-un bol. Adaugati untul topit si amestecati. Se adauga oul si treptat apa calduta. Frământați bine pana cand aluatul devine elastic si...Citeste continuarea

Pulpe de pui la tava cu legume la...

Postat de: RODIMUR in Pui

Pulpele se curăță bine, se spală și se pun la cuptor cu apă, ulei și condimente, la foc potrivit. Din când în când, se verifică starea lor și se stropesc cu sosul din...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu legume

Postat de: georgiana_22 in Supe/Ciorbe

Am taiat o jumatate de piept de pui pe care am asezat-o deoparte pentru altceva si am pus jumatatea ramasa, cu tot cu os, intr-o oala la fiert cu apa (cat sa acopere cu 2 degete carnea). Am pus si...Citeste continuarea

Desert cremes cu aluat de casa - ca...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Aluatul: Intr-un vas, se amesteca untul la temperatura camerei cu faina pana se obtine o compozitie omogena. Se imparte in 3 parti egale si se lasa deoparte. Pe masa de lucru, se pune restul...Citeste continuarea

Desert negresa glazurata

Postat de: BakeUpArtist in Prajituri

Am început prin a topi untul și am adăugat laptele, lăsând focul mic. Am adăugat ciocolata bucăți, cacaua și am amestecat bine, până la omogenizare. Am lăsat la răcit...Citeste continuarea

Desert prajitura 5 Dame

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Crema : Am pregatit mai intai crema, pentru ca necesita un timp mai indelungat sa stea la frigider. Intr-un castron de inox, am pus ciocolata, smantana dulce si frisca lichida, apoi am pus...Citeste continuarea

Desert tort cu capsuni, mascarpone...

Postat de: oanapl in Torturi

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati...Citeste continuarea

Tarta cu ardei, spanac si dovlecel

Postat de: oanapl in Mancare copii

Intr-un vas, pui untul moale, 2 oua, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider. Frigi ardeii rosii, ii...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu branza de vaci...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Crusta: Untul il topim pe baie de aburi. Biscuitii si piscoturile, le punem in blender si le maruntim. Peste biscutii si piscoturile maruntite, punem untul topit, le amestecam bine. Luam...Citeste continuarea

Desert cu ananas caramelizat

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Batem pe baie de aburi, gălbenuşurile cu zahărul alb până obţinem o cremă. Se amestecă cu crema mascarpone, frişca lichidă bătută spumă tare şi zahărul bourbon. Se dă...Citeste continuarea

Desert branzoaice trandafir

Postat de: VanessaAli in Dulciuri

Amestecam faina cu praful de sare si drojdia uscata. Intr-un bol, batem zaharul cu ouale si cu laptele caldut, presaram coaja rasa de lamaie, apoi il turnam peste faina si amestecam bine cu o...Citeste continuarea

Reteta de perisoare cu sos de...

Postat de: deyutzky in Porc

Cum se prepara Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat Umplem o oala cu apa, adaugam putina sare si o punem pe foc, la fiert.  Intre timp, pregatim...Citeste continuarea

Desert prajitura Alba ca zapada

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Pentru blat, se amestecă bine zahărul cu ouăle, uleiul, vanilia, amoniacul stins cu oțet (eu pun bicarbonat), până ce se dizolvă, după care se adaugă făina, puțin câte...Citeste continuarea

Desert tort cu capsuni

Postat de: Alepaty in Torturi

Mai intai, am pregatit blatul pe care l-am facut cu o zi inainte: Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare, am adaugat zaharul treptat pana a devenit o bezea ferma, am adaugat...Citeste continuarea

Desert batoane cu miere

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Intr-un bol, punem faina, zaharul, sarea, drojdia, apa si uleiul. Framantam pana obtinem un aluat omogen. Acoperim vasul cu un prosopel, si lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul....Citeste continuarea

Chiftele de pui la cuptor

Postat de: oanapl in Pui

Carnea de pui o toci, apoi o amesteci cu ceapa mărunţită, morcovul dat pe răzătoarea cu ochiuri mici, oualle batute, usturoiul zdrobit, sare, piper şi cimbru. Inmoi o felie de paine in...Citeste continuarea

Dulceata de afine

Postat de: oanapl in Dulceata / Gem

Pui afinele in strecuratoare si le treci prin jet de apa rece, dupa care le cureti de codite si frunzulite. Pui afinele intr-un vas si presari zahar deasupra. Scuturi putin cratita ca sa se...Citeste continuarea

Desert tarta cu rubarba, mure si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Cerni faina intr-un castron impreuna cu sarea. Peste ele, adaugi oul frecat cu zahar pudra si untul topit, apoi racit. Framanti un aluat, pe care il lasi la frigider cel putin o ora, invelit in...Citeste continuarea

Desert inghetata de capsuni rapida

Postat de: ctlina in Dulciuri

In bolul robotului, puneti capsunile, 2 linguri de dulceata de zmeura, vanilia si iaurtul. Incepeti sa mixati, intai usor, dati cateva impulsuri scurte, apoi mixati in continuu pana obtineti o...Citeste continuarea

Piscialandrea / Tarta cu ansoa...

Postat de: ctlina in Pizza

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua si sarea....Citeste continuarea

Desert tort cu crema caramel si visine

Postat de: aliliana in Torturi

 Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, peste care se adauga treptat zaharul, pana ce rezulta o bezea frumoasa. Galbenusurile se...Citeste continuarea

Desert cake pops

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Taiem untul in cubulete mici si il punem intr-o craticioara. Il topim la foc mic.  Intr-un bol, trebuie sa punem ouale si zaharul. Le mixam pana isi tripleaza volumul. Adaugam esenta de...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere si gutui

Postat de: Nadyne in Dulciuri

  Pregatim aluatul pentru foaia de placinta astfel: punem ingredientele in vasul robotului de bucatarie sau in cuva masinii de paine, in ordinea bine stiuta, intai ingredientele lichide,...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca cu leustean

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Legumele se curata si se spala. Morcovii, telina, cartofii si patrunjelul radacina se taie in cuburi, nu foarte  marunte. In zeama de vitel fierbinte, se pun la fiert...Citeste continuarea

Spaghete cu sos de rosii si carne...

Postat de: Meea in Spaghete

    Preparăm spaghetele conform indicațiilor de pe ambalaj.        Tăiem ceapa mărunt și o punem la călit în puțin ulei. Punem peste carnea tăiată...Citeste continuarea

Cus-cus cu carnati de casa

Postat de: RODIMUR in Porc

Se taie cârnații și se prăjesc la foc mic, să se pătrundă bine și să se rumenească. Se spală, se curăță și se taie legumele (kapia în rondele, ardeiul gras în...Citeste continuarea

Taitei cu varza calita

Postat de: panacris in Paste

Varza se curăță de frunzele veștejite și se taie fideluță, cu rindeaua sau robotul de bucătărie! Atenție, nu se freacă varza cu sare, înainte de a se căli, doarece se...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu capsuni

Postat de: panacris in Torturi

Biscuții se zdrobesc, cu ajutorul robotului de bucătărie. Apoi, se amestecă cu untul la temperatura camerei și zahărul pudră, până ce se omogenizează și se obține o masă...Citeste continuarea

Desert negresa cu caise, rubarba si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Intr-o oala cu fundul gros, pui untul, ciocolata rupta bucatele si zaharul macinat. Pui oala la foc mic si lasi sa se topeasca ingredientele. Cand amestecul e omogen, opresti focul. Dupa ce s-a...Citeste continuarea

Tocanita de post cu naut

Postat de: cristina1985 in Mancaruri de post

Nautul se tine in apa, cel putin 2 ore (de preferat toata noaptea in frigider). Vanata se coace pe aragaz, se curata, se lasa la scurs, apoi se toaca foarte putin. Se pune nautul la fiert,...Citeste continuarea

Broccoli cu ficatei la cuptor

Postat de: oanapl in Ficat

Fierbi ficateii de pui, in apa cu sare, apoi il tai bucatele mai mici. Desfaci broccoli si il fierbi in apa cu sare, timp de 4-5 minute. Ungi cu ulei un vas si il tapetezi cu pesmet. Bati ouale...Citeste continuarea

Desert chec umplut

Postat de: eumimi in Prajituri

Pregatim mai intai checul. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le mixam cu uleiul adaugat treptat. Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam usor cu o lingura de lemn....Citeste continuarea

Aperitiv omleta portofel cu sunca...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Șunca se taie în bucățele mici, iar cașcavalul se răzuie fin. Se bat ouăle cu sarea și piperul. În tigaia încinsă, se toarnă ouăle bătute și se face focul mic....Citeste continuarea

Cartofi noi cu carnati picanti

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Cartofii se curata bine, cu ajutorul unui burete de plastic pentru spalatul vaselor [ pe care-l folositi doar in acest scop ]. Spalati bine cartofii si puneti la fiert, in apa...Citeste continuarea

Gem de caise

Postat de: oanapl in Dulceata / Gem

Speli caisele, le cureti de samburi si le pui intr-un vas incapator. Le pui pe aragaz, la foc mic, amestecand periodic, caci au tendinta sa se prinda de fundul vasului. Fierberea fructelor fara...Citeste continuarea

Dulceata de fragi

Postat de: RODIMUR in Dulceata / Gem

Fragii se aleg bine, unul câte unul, se pun într-o sită, se curăță de codițe și se cufundă de 2-3 ori în apă rece pentru a fi sigur curați. Când s-au scurs bine...Citeste continuarea

Prajitura felie de lapte - Desertul...

Postat de: Oana in Prajituri

Iata cum se prepara  Prajitura felie de lapte - Desertul preferat al copiilor Blat : Mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana isi dubleaza volumul si zaharul de topeste....Citeste continuarea

Dulceata de capsuni reteta

Postat de: RODIMUR in Dulceata / Gem

Dulceata de capsuni reteta Se aleg căpșunile de aproximativ aceeași dimensiune, se curăță de codițe se spală bine, cufundându-le de câteva ori în apă rece, pentru a...Citeste continuarea

Aperitiv pariziene umplute cu...

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Desprindem frunzele de loboda de pe tulpini, le spalam bine si le taiem fasii, apoi le punem la calit in putin ulei. Presaram sare si piper, dupa gust, amestecam din cand in cand si lasam la foc,...Citeste continuarea

Pizza margherita

Postat de: iri_love in Pizza

     Pentru început, pregătim maiaua astfel: într-un bol, punem 250 ml apă călduță în care am adăugat cele două linguri de zahăr, plicul de drojdie si 2...Citeste continuarea

Aperitiv mamaliga cu branzeturi si...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Cascavalul si branza cheddar le dam pe razatoarea mare, le amestecam. Ouale fierte si reci, le taiem felii. Intr-un ceaunel, punem apa cu putina sare si o lingura de malai. Le punem pe foc...Citeste continuarea

Pizza cu coronita de carnati

Postat de: oanapl in Pizza

Pregatesti un blat pufos: freci drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugi laptele caldut in care ai dizolvat sarea si o mana de faina. Omogenizezi, acoperi vasul si lasi la crescut 10 minute....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]