Maioneza de post din aquafaba

de madi_marin in Sosuri, 16 Iul 2017 | 6430 vizualizari

 

Aquafaba este lichidul din conserva de năut. Am descoperit nu demult acest tip de maioneză şi mi-am propus să îl încerc. Sunt foarte încântată de rezultat. E foarte bună la gust! Eu am folosit-o la o salată de vinete, însă poate fi folosită la o mulţime de preparate, inclusiv la prăjituri, pentru ca are aceleaşi proprietăţi cu cele ale albuşului de ou. Veţi fi uimiţi de rezultat!

 

INGREDIENTE

  • 50 ml apă din conserva de năut
  • zeamă de lămâie
  • 1 linguriţă muştar
  • sare
  • cca. 250 ml ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza de post din aquafaba:

Punem în vasul mixerului vertical (cel cu cuţit) apa, muştarul, sarea şi zeama de lămâie.

Începem să mixăm şi adăugăm ulei în fir subţire, până ajunge la consistenţa dorită (e posibil sa adăugăm mai mult ulei decât am precizat).

Se poate adăuga usturoi dacă servim la peşte, cartofi prăjiţi sau friptură.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza de post din aquafaba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rahela Velicu 1

16.07.2017, 13:30

Rocsi 1

16.07.2017, 20:50

Ce consistenta pufoasa are! Sigur este si foarte buna!

Gherca Daniela 1

17.07.2017, 22:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Maioneza fara ou