Pentru aluat:
Intr-un bol, adaugam toate ingredientele si le amestecam cu mana pana obtinem un aluat care sa nu se lipeasca si sa fie elastic.
Pentru umplutura:
Intr-un ibric marisor, adaugam tot compotul din borcan, cu tot cu cirese, impreuna cu zaharul si lasam pe foc 8-10 minute. Adaugam si amidonul dizolvat in 3 linguri apa rece si mai lasam sa fiarba la foc mic, amestecand continuu pana cand apa de la compot s-a ingrosat.
Dam deoparte si lasam sa se raceasca complet.
Pentru crema:
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, pe urma adaugam zaharul, cand s-a dizolvat, adaugam si galbenusurile, pe rand. In aluatul obtinut adaugam crema de branza, zaharul vanilat, esenta de vanilie si uleiul, mixam si la final adaugam faina cu praful de copt. Amestecam din nou pana obtinem un aluat omogen.
Intr-o tava de tarta (28cm) unsa cu unt pe toata suprafata am intins aluatul (si pe margini), pe urma am pus umplutura de cirese si deasupra am adaugat crema de branza. Nivelam usor si dam tava la cuptorul incins pentru cca.1 ora sau pana se rumeneste frumos deasupra.
Cand este gata, lasam sa se raceasca complet, apoi o pudram cu zahar pudra.
1
Se poate folosi orice compot va place!
2
Zahar puteti pune dupa gustul vostru!