Desert tarta cu capsuni si biscuiti

de Catalina L in Dulciuri, 14 Iul 2017 | 3069 vizualizari

 

Vin si cu desertul frantuzesc :) Meniu complet de ziua Frantei.
 
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/tarta-cu-capsuni-si-biscuiti.html

 

INGREDIENTE

  • 200 g de biscuiti digestivi
  • 80 g de unt topit
  • 500 g de capsuni

Pentru crema:

  • 400 ml de lapte
  • 60 g zahăr
  • 25 g amidon de porumb -Maïzena
  • 1 ou și 1 gălbenuș de ou
  • 1/2 pastaie de vanilie

1 plic pentru napat-jeleu transparent

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu capsuni si biscuiti:

Se pune la incălzit laptele.

Taiem pastaia de vanilie in lungime, scoatem semintele si le punem in lapte.

Bateti oul, gălbenușul de ou cu zahărul și amidonul de porumb.

Turnati deasupra laptele fierbinte, amestecand in continuu cu telul.

Se pune compozitia la foc mic, amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund, pana cand crema se ingroasa.

Se ia de pe foc, se rastoarna crema intr-o tava si se pune un film alimentar la suprafata.

Se lasa sa se raceasca, iar apoi se pune la frigider pentru cel putin 1 ora.

Incalziti cuptorul la 160° C.

Macinati biscuitii, adaugati untul topit si amestecati.

Puneti amestecul obtinut intr-o forma de copt, cu inel detasabil, acoperita cu hartie de copt si tasati bine.

Dati la cuptor pentru 10 minute.

Lasati sa se raceasca. 

Spalati si curatati capsunile.

Se spală, se curata si se taie in jumatati căpșunile. Puneti jumatati de capsuni pe marginile formei.

Amestecati crema racita si cu un posh (sau fara), puneti crema peste baza din biscuiti. Decorati apoi cu capsunile ramase. 

Pregatiti jeleul respectand instructiunile de pe plic. 

Ungeti cu jeleu capsunile cu ajutorul unei pensule in silicon. 

Dati la frigider cel putin 2 ore inainte de a servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu capsuni si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura pufoasa cu ciocolata de casa