A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Patratele cu dovlecei si morcov

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Intr-un bol, amestecam ouale cu faina, praful de copt pana ce se omogenizeaza. Adaugam dovleceii si morcovii dati prin razatoarea mare, branza, ardeii taiati felii, cuburi, condimente dupa...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si branza

Postat de: sufletista in Prajituri

Merele le spalam si dupa preferinta, putem sa le curatam de coaja, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari, le calim impreuna cu zaharul pana ce se evapora sucul. La final, adaugam scortisoara...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere caramelizate

Postat de: eumimi in Prajituri

Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile cu zaharul. Galbenusurile le mixam cu uleiul. Amestecam galbenusurile cu albusurile, adaugam treptat faina amestecata cu...Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu...

Postat de: sufletista in Prajituri

Intr-o tava (eu am preferat sa o tapetez cu hartie de copt), adaugam feliile de piersici precum petalele unei flori, in mijloc adaugam mure, untul topit, de la lamaie si presaram zahar deasupra....Citeste continuarea

Desert biscuiti cu unt si cacao

Postat de: oanapl in Dulciuri

Cerni făina împreună cu cacaua și sarea. Mixezi untul aflat la temperatura camerei și tăiat cubulețe împreună cu zahărul pudră și zahărul brun până la o...Citeste continuarea

Aperitiv trigoane cu ciuperci si...

Postat de: AlexTeacher in Aperitive / Garnituri

Incinge o tigaie si adauga uleiul de masline si untul. Pune ceapa la calit si dupa jumatate de minut, adauga si ciupercile. Pune cimbru, sare si piper si mai amesteca putin. Stinge...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti

Postat de: xana in Mancaruri cu carne

Scobim miezul dovleceilor si il pastram. Intr-o cratita punem putin ulei de masline, bacon taiat marunt, carnea tocata si oregano. Calim pana se rumeneste usor, apoi punem ceapa, 2 catei de...Citeste continuarea

Spaghete cu ficatei de pui

Postat de: oanapl in Spaghete

Cureți ficățeii de pielițe, îi speli și îi tai cubulețe mai mici și le tragi un clocot pentru 5 minute. Cureți usturoiul și îl feliezi. Cureți ceapa verde și o tai...Citeste continuarea

Desert bucte cu gem de zarzare

Postat de: sufletista in Dulciuri

Umplutura. Z arzarele congelate le-am fiert cu putin zahar; cand au inceput sa fiarba, am adaugat pastaia de vanilie (taiata pe mijloc), lasam sa fiarba cateva clocote, dupa care adaugam...Citeste continuarea

Sirop de struguri

Postat de: sufletista in Sirop / Compot

Spalam strugurii si ii alegem bob cu bob, de pe ciorchine. Le asezam intr-o oala cu apa si le punem la fiert sa dea cateva clocote, pana cand boabele se inmoaie. Boabele de struguri le dam...Citeste continuarea

Desert placinta cu iaurt

Postat de: auragiuverdea1990 in Prajituri

Pentru crema de iaurt, am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu 100 de grame de zahar le-am batut spuma tare. Separat am mixat galbenusurile cu alte 100 g zahar, zaharul vanilat, apoi...Citeste continuarea

Desert chec din albusuri cu fructe...

Postat de: sufletista in Prajituri

Intr-un bol, adaugam fructele, esenta de rom si putina apa, le lasam sa se hidrateze. Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugam zeama de lamaie si treptat zaharul, mixam...Citeste continuarea

Desert rulada cu nuca si crema de...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Incepeti cu pregatirea cremei , ca sa aiba timp sa se raceasca. Intr-o cratita,amestecati laptele cu zaharul, amidonul si cacaua. Le amestecati bine cu un tel, sa fie bine dizolvate, apoi...Citeste continuarea

Ciorba alba de valeriana

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Slanina se taie fasii subtiri, apoi se cresteaza pana la sorici si se pune la prajit in oala. Adaugam usturoiul tocat sau pisat, cand acesta devine auriu, adaugam smantana lichida, apa plata,...Citeste continuarea

Pizza de casa

Postat de: vasimur in Pizza

Ciupercile se pun în apă rece, 15-20 minute, ca să dispară gustul de conservant, după care se scurg bine de apă. Faceți un aluat potrivit de moale din făină, drojdie, sare, zahăr...Citeste continuarea

Cus-cus cu legume

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se curăță, se spală și se șterg cu un prosop de hârtie atât cepele, cât și usturoiul. Ceapa se taie mare și se pune la călit cu ulei suficient, la foc mic, ca să se...Citeste continuarea

Desert cornulete cu dulceata

Postat de: eumimi in Prajituri

Se pune mai intai faina cernuta intr-un bol. Se adauga oul, untura, drojdia divolvata in apa minerala, si coaja de portocala si se framanta putin pana rezulta un aluat omogen. Se lasa la...Citeste continuarea

Supa de caracatita

Postat de: Ksenya in Fructe de mare

          Caracatita o spalam, scoatem ciocul, ochii si   pielita.   O taiem bucati potrivite. Intr-o oala, punem uleiul si asteptam sa se...Citeste continuarea

Paste cu branzeturi si broccoli

Postat de: xana in Jamie Oliver

Prajim feliile de bacon cu o lingura de ulei de masline, pana se rumenesc, apoi le punem in blender impreuna cu 1 catel de usturoi, oregano, cimbru, putina sare, piper si 2 linguri de ulei de...Citeste continuarea

Desert inghetata de vanilie

Postat de: AndreeaLiță in Dulciuri

Se amesteca laptele cu zaharul pana se dizolva si se adauga putina sare. Se bat ouăle si se adauga amestecul de lapte, apoi se pune într-o cratita si se fierbe pana se îngroașă...Citeste continuarea

Desert prajitura vacutei

Postat de: AndreeaLiță in Prajituri

Se amesteca afinele cu apa și se tin pe foc mic pana se înmoaie si se formează siropul, apoi se paseaza printr-o sita. Siropul obtinut se amesteca cu faina si se mai tine pe foc pana se...Citeste continuarea

Desert tort de biscuiti cu ciocolata

Postat de: AndreeaLiță in Dulciuri

Se hidratează gelatina. Se amesteca laptele cu ciocolata și zaharul si se fierbe. Se lasa sa se răcească putin si se adauga esenta si gelatina. Biscuitii se insiropeaza in cafea si se pune un...Citeste continuarea

Desert prajitura cu visine, vanilie...

Postat de: AndreeaLiță in Prajituri

Se bat ouăle cu sare și zahar. Se adaugă esența, zaharul vanilinat și 5 linguri de faina. Se pune compoziția în tava unsa cu ulei. Vișinele se amesteca cu o lingura de faina și se...Citeste continuarea

Desert prajitura Caramela

Postat de: AndreeaLiță in Prajituri

Macinam biscuitii si ii amestecam cu nuca, esenta si apa cat sa obtinem o compozitie de consistenta nisipului umed. O punem intr-o tava de tort, nivelam bine si o dam la frigider. Amestecam apa...Citeste continuarea

Desert placinta impletita cu mere...

Postat de: Oana in Dulciuri

Aluat : Topeste untul intr-o craticioara si ai grija sa nu il fierbi! Pune-l apoi in castronul cu faina, adauga putina sare, ouale batute, zaharul, vanilia si coaja de lamaie. Pune si laptele...Citeste continuarea

Cartofi in straturi cu ciuperci si...

Postat de: katty in Porc

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand cartofii sunt moi, scurgem apa, adaugam untul, putin piper macinat si 1 lingura cascaval ras si ii sfaramam. In...Citeste continuarea

Gogosari umpluti cu varza

Postat de: merisor67 in Muraturi

Spălăm gogoșarii și cu ajutorul unui cuțit cu vârf ascuțit, decupăm câte un căpăcel, exact pe lângă cotoare. Îndepărtăm cu grijă cotoarele, răzuim...Citeste continuarea

Desert rulada cu crema de lamaie

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se face mai întâi blatul. Se separă cu mare atenție albușurile de gălbenușuri. Albușurile se mixează bine și între timp se încorporează, puțin câte puțin,...Citeste continuarea

Pizza lacto-vegetariana

Postat de: Valclaudia in Pizza

Drojdia se sfarama intre degete si se pune intr-un vas incapator. Adaugam sarea si zaharul, amestecam sa devina lichida. Punem peste drojdia lichefiata apa calduta, apoi faina si framantam...Citeste continuarea

Varza rosie calita cu otet balsamic

Postat de: Anett in Mancaruri de legume

Taiem slanina in cubulete si introducem intr-o tigaie mai adanca. Adaugam putin ulei si prajim pentru cateva minute si adaugam rozmarin uscat. Prajim pana se rumenesc apoi scoatem din tigaie....Citeste continuarea

Conopida gratinata

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Conopida se spală, se scurge de apă și se desface în buchețele. Se unge cu unt tava în care se va face conopida gratinată și se presară uniform o lingură de pesmet. Se...Citeste continuarea

Dovleac copt cu scortisoara si miere

Postat de: AdrianUdrea in Dulciuri

Dovleacul turcesc se spala pe coaja și se sterge cu prosoape absorbante de hartie. Se taie pe jumatate si i se inlatura semintele. Apoi, fiecare jumatate de dovleac se taie in patru felii...Citeste continuarea

Desert placinta dulce de toamna

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Umplutura: Mai intai se prepara umplutura deoarece dovleacul necesita mai mult timp la calit. Se curata de coaja si se da pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o cratita incapatoare se pune...Citeste continuarea

Desert cremsnit cu foietaj de casa...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pentru aluat , cernem făina într-un vas, adăugăm 50 g ulei de cocos și începem să amestecăm cele două componente, picurând treptat și apa rece amestecată cu oțetul și...Citeste continuarea

Ciorba de conopida

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Conopida se spală bine, se strecoară de apă și se desface în buchețele. Se spală bine toate legumele și se scurg de apă. Morcovul și țelina se rad pe răzătoarea mare. Ardeiul...Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de: mirela0911 in Ciorbe

Se spala bine bucatile de spate si se pun intr-o oala cu apa rece la fiert. Cand incepe sa faca spuma, se spumeaza de cate ori este nevoie. Se adauga ceapa crestata in patru, morcovii taiati pe...Citeste continuarea

Ardei iuti in otet

Postat de: vasimur in Conserve

Se spală ardeii iuți și se pun la scurs. Spălați bine borcanele și lăsați-le, de asemenea, la scurs. Între timp, preparați oțetul. Se pun la fiert, într-o oală, 2 l...Citeste continuarea

Falafel

Postat de: xana in Mancaruri de legume

Calim ceapa taiata cubulete mici in putin ulei, timp de 2 minute. Adaugam cateii de usturoi pisati si ardeiul taiat marunt si lasam la calit atat cat sa se inmoaie fara a prinde culoare. Punem...Citeste continuarea

Desert tarta de cocos

Postat de: xana in Dulciuri

Biscuitii macinati se amesteca cu margarina topita si se pun in tava de copt, apasand bine ca sa acoperim atat fundul formei cat si marginile. Batem albusurile spuma cu un praf de sare....Citeste continuarea

Gogosar intreg in otet

Postat de: Pungasa_Rogue in Muraturi

Se spala gogosarul si se inteapa din loc in loc cu o tija metalica sau cu o scobitoare. Intr-o oala se pun otetul, apa, uleiul, sarea, zaharul,cateva boabe de piper, cateva boabe de mustar si...Citeste continuarea

Ciorba de pasare cu multe legume

Postat de: merisor67 in Ciorbe

Punem la foc o oală cu puțină apă și un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm carnea porționată. O lăsăm să fiarbă 2-3 clocote, apoi scurgem apa și...Citeste continuarea

Salata de conopida cu sos de maioneza

Postat de: RODIMUR in Salate

Conopida se spală, se desface în buchețele și se opărește timp de 3 minute în apă clocotită cu sare, după care se strecoară și se lasă să se răcorească. Între...Citeste continuarea

Desert cupcakes

Postat de: amayrya in Dulciuri

Se amesteca iaurtul cu zaharul, uleiul, zaharul vanilat, praful de copt, coaja de lamaie, coaja de portocala. Se adauga treptat faina pana cand se ajunge la o compozitie mai groasa decat cea de...Citeste continuarea

Desert muffins cu biscuiti Oreo

Postat de: ctlina in Dulciuri

Bateti ouale intregi, adaugand zaharul treptat pana-si dubleaza volumul. Adaugati apoi untul topit si racit. Amestecati faina cu praful de copt. Incorporati treptat faina si laptele...Citeste continuarea

Paste Fettuccini cu curcan,...

Postat de: ctlina in Paste

Rumeniti un pic piepturile de curcan pe fiecare parte, intr-o lingura de ulei de masline. Scoateti-le si taiati-le cubulete. Puneti ceapa curatata si tocata marunt la rumenit impreuna cu...Citeste continuarea

Aperitiv placinta Beurek armeniana

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron amestecati cele 3 branzeturi. Adaugati piper proaspat macinat si patrunjel tocat. Verificati de sare, dar feta si cascavalul sunt deja sarate. Topiti untul si ungeti...Citeste continuarea

Desert flan cu fructe de padure

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incalziti cuptorul la 180°C. Amestecati laptele cu laptele de cocos si cu laptele condensat. Adaugati ouale treptat si amestecati bine.  Turnati compozitia in tava de chec....Citeste continuarea

Desert pana cotta cu sirop de...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Puneti foile de gelatina la hidratat in apa rece. Intr-o oala adanca, puneti la fiert laptele cu smantana, zaharurile si vanilia. Amestecati cand ajunge la fierbere, luati de pe foc si...Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu gutuie

Postat de: Adele in Prajituri

Se spala bine fructele, se taie cuburi si impreuna cu zaharul se pun la caramelizat, se adauga sucul de portocale si untul. Se lasa la foc lent, cateva minute, pana devin caramel. Separat...Citeste continuarea

Desert tort Vali 49

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Blatul l-am pregatit cu o zi inainte. Am folosit o forma cu inel detasabil cu diametru de 26 cm, am uns cu unt forma si am tapetat-o cu faina. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

ieri la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]