"TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite".
Pregatim aluatul: punem faina intr-un bol, untul, oul, apa si sarea si framantam aluatul. Trebuie sa nu fie lipicios, daca este nevoie, mai adaugati o lingura de faina. Dam la frigider pana pregatim umplutura.Pieptul de pui il taiem cubulete si le frigem in tigaie, fara ulei.
Legumele ( broccoli, ciuperci feliate, morcov si ardei taiate julienne) le fierbem 6-7 minute si le lasam la racit.
Intindem aluatul, il punem in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Intepam aluatul din loc in loc, cu furculita. Punem legumele, carnea de pui si acoperim cu ouale batute cu iaurt si dam la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, pentru 25-30 de min. Cand este gata, radem cascaval deasupra si mai dam 1 min. la cuptor sa se topeasca.
1
Se pot adauga legume dupa gustul fiecaruia.
2
Alatul tartei se poate face si cu untura in loc de unt.