Piept de curcan Katsu si orez cu anason

de Satisfyyourcravings in Curcan, 26 Noi 2017 | 4468 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa alba
  • 2 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 bucati piept de curcan ( se pot inlocui cu piept de pui)
  • 2-3 linguri creme fraiche sau iaurt grecesc
  • 50 grame Panko (pesmet japonez)
  • 1 bucata anason stelat
  • 1 cub concentrat de pui
  • 150 grame orez Basmati
  • 1 1/2 lingurite pudra de curry
  • 24 grame faina
  • 1 lingura miere
  • 1 1/2 linguri sos de soia
  • ulei de masline
  • 300 grame spanac
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan Katsu si orez cu anason:

Se taie ceapa julienne, se piseaza usturoiul, se taie morcovul longitudinal in jumatate, apoi fiecare jumatate in felii. 

Se aseaza bucatile de curcan intre doua bucati de hartie de copt si se bat cu sucitor pana ajung la o grosime de 1 cm. 

Se amesteca creme fraiche/ iaurtul cu sare si piper. 

Se fierbe orezul impreuna cu anasonul stelat si 1/2 din cubul concentrat de pui pana este gatit complet, conform instructiunlor de pe ambalaj. 

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu si se adauga ceapa. Se gateste 5 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga apoi morcovii, foarte putina sare si piper. Se gateste 5 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga usturoiul, pudra de curry si faina. Se amesteca si se gateste 1 minut. 

Se adauga 300 de ml de apa, restul cubului concentrat, mierea si sosul de soia. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul si se lasa 10 minute, pana cand sosul s-a ingrosat si morcovii s-au gatit. Se indeparteaza de pe foc, se adauga spanacul, se acopera cu un capac si se lasa deoparte pana in momentul folosirii. 

Intre timp, se ung bucatile de piept cu iaurtul/ creme fraiche si se imbraca in panko. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie antiaderenta si se prajesc 3-4 minute, pe parte.

Se transfera pe un tocator si se taie fasii. 

Se servesc cu orez si sosul curry.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan Katsu si orez cu anason" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulouri de curcan