Desert prajitura cu lapte condensat

de cristina1985 in Prajituri, 25 Noi 2017 | 4034 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 350 g faina
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 2 lg smantana sau iaurt
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 400 g unt
  • 800 g (2 cutii mici) lapte condensat caramelizat (se gaseste pe internet)
  • Optional :
  • ciocolata neagra
  • zahar pudra
  • piscoturi
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu lapte condensat:

Aluat: Se amesteca toate ingredientele si se pune aluatul in frigider 30 minute. Se imparte in 3 bucati, din care se intind foi. Se tin la cuptor 10 minute sau pana sunt gata.

Crema: untul, la temperatura camerei, se mixeaza, apoi se adauga treptat, laptele condensat caramelizat (va recomand sa-l luati caramelizat pentru a nu exploda cel simplu, fiert pe aragaz). Se amesteca cu telul, pentru ca este groasa crema si s-ar putea sa va stricati mixerul.

Se ung primele doua foi cu crema, iar pe ultima se presara zahar sau cine doreste, ciocolata neagra topita pe baie de aburi.

Mi-a ramas crema si cum am avut piscoturi si banane in casa, am mai facut 3 deserturi la borcan. Am pus piscoturi, crema, banane, iar piscoturi si lapte condensat caramelizat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

oanapl 1

27.11.2017, 23:00

Delicioasă!

cristina1985 1

28.11.2017, 12:01

Multumesc! E mai buna, dupa ce sta la frigider.

dantes 1

28.11.2017, 16:39

Delicioasa!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Kinder